fbpx
Combaterea sărăciei, un mediu sănătos și dezvoltarea sistemului sanitar, prioritățile USR PLUS

noiembrie 30, 2020

Combaterea sărăciei, împăduririle din România pentru un mediu sănătos, înființarea instituției DNA-ul pădurilor, sprijinul pentru IMM-uri, dezvoltarea turismului balnear și neimpozitarea salariului minim, sunt doar câteva dintre proiectele USR PLUS pentru următoarea legislatură, despre care am discutat cu Dumitru Caragheorghe, candidatul USR Constanța pentru Camera Deputaților.

Combaterea sărăciei, prin neimpozitarea salariului minim

Suntem campioni în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim. De aceea, mulți români au ajuns să fie goniți din propria lor țară, fiind stimulați să muncească mai degrabă în alte țări.

remus-negoi-stelian-ion-candidati-usr-constanta”Taxarea aberantă a salariaților descurajează munca, ne gonește din țară și ne ține în sărăcie. Toate acestea, în condițiile în care economia are nevoie disperată de forță de muncă.

Povara fiscală pe muncă în România este foarte ridicată, mai ales în cazul salariilor mici. Din salariul unui român, statul ia 41% în mod direct și un alt procent important, prin TVA-ul de 19% și accizele incluse în prețul produselor pe care le cumpărăm. În total, statul ajunge să ia peste jumătate din munca noastră.

Soluția pe care o propune USR PLUS, este scutirea de la plata taxelor pe primii 2.230 de lei din salariul brut. Astfel, nu mai descurajăm munca și nu mai impozităm sărăcia”, a declarat pentru Discover Dobrogea, candidatul USR Constanța pentru Camera Deputaților, Dumitru Caragheorghe.

Împădurirea României și combaterea tăierilor ilegale prin DNA-ul Pădurilor

Împădurirea României și combaterea tăierilor ilegale reprezintă o soluție pentru județul Constanța, care a devenit o zonă aridă, printre altele și din cauza lipsei perdelelor forestiere.

Activist civic încă din perioada studenției, în primăvara anului 2016, revoltat de masacrul spațiilor verzi din oraș și de urbanismul haotic, Dumitru Caragheorghe, candidatul USR Constanța pentru Camera Deputaților a fondat, împreună cu deputatul Stelian Ion, Asociația VERDE URBAN, care luptă împotriva distrugerii spațiilor verzi și a degradării monumentelor istorice din Constanța.

rezervatia-naturala-dumbraveni-judet-constanta”Unul dintre cele două mari proiecte prezentate de USR PLUS vizează împăduririle din România, un subiect deosebit de important pentru mine, pentru că ne aflăm în Constanța, un județ cu cea mai scăzută rată de împădurire din țară, undeva la 3-4%.

Dacă ne referim strict la județul Constanța, nu prea avem păduri, dar există situații tragice, cum ar fi la Pădurea Comorova de lângă Mangalia, care nu este naturală, dar e o moștenire din perspectiva celor care s-au implicat în plantarea acestei păduri, respectiv familia regală a României. Acolo, din păcate, sunt diferite interese. DNA-ul pădurilor este instituția care ar trebui să monitorizeze astfel de situații, să le preîntâmpine, să intervină și să îi tragă la răspundere pe cei care sunt implicați în astfel de situații dramatice, din punctul nostru de vedere, pentru România.

În programul nostru de guvernare, județul Constanța este stipulat clar, ca fiind deficitar din punct de vedere al zonelor verzi. Vom implementa imediat măsuri care vizează atât împăduririle, cât și perdele forestiere pe modelul european, în paralel cu instituirea DNA-ului Pădurilor”, a precizat candidatul USR Constanța pentru Camera Deputaților, Dumitru Caragheorghe.

Dezvoltarea domeniului geriatric și a turismului balnear

Tradiția pe care o avea România în domeniul cercetării și dezvoltării sectorului geriatric, nu a mai reprezentat o prioritate în ultimii 30 de ani. USR PLUS dorește constituirea unei rețele naționale la standarde europene pentru asistență medicală geriatrică, cercetare și gerontologie socială, îngrijire geriatrică și paliativă.

”Avem un proiect deosebit de important pentru noi, cel privind îmbunătățirea sectorului geriatric, care ar putea deveni de top în România. Țara noastră avea o tradiție în acest domeniu, dar, din păcate, s-a cam pierdut.

Nu s-a pus accent pe turismul balnear în ultimii 30 de ani, iar noi avem un potențial fantastic. La Techirghiol, de exemplu, sanatoriul este subcapacitat și există o listă de așteptare pentru următoarele 6 luni. Alte unități similare se află în paragină și într-o continuă degradare.

Prin acest proiect, putem să devenim un factor important în Europa, în domeniul sănătății. În plus, prin dezvoltarea acestei industrii vom stimula întoarcerea în țară a unui număr de până la 300.000 de specialiști români în domeniul medical, care activează în vestul și nordul Europei, dar vom atrage și foarte muți turiști străini, care vor dori să se trateze la noi.

Ne preocupă starea de sănătate a românilor, iar îngrijirea preventivă a populației este esențială”, a precizat candidatul USR Constanța pentru Camera Deputaților, Dumitru Caragheorghe.

Antreprenoriat fără birocrație

Mulți agenți economici se plâng că trăim într-o țară birocratizată excesiv, că e nevoie de hârtii și dosar cu șină pentru orice proiect.

”Parlamentarii USR au implicat în ultimii 4 ani, pentru eliminarea birocrației, dar mai sunt multe de făcut în acest sens. Noi am inițiat legea 102/2020 care a reușit să treacă și să fie promulgată. Aceasta, prevede eliminarea acordului vecinilor la înființarea unei firme într-un sediu în care nu se desfășoară activitate și eliminarea interdicției de a avea mai mult de un singur SRL cu asociat unic.

Doar dacă încurajăm și sprijinim antreprenoriatul vom avea o prosperitate reală, nu creată prin inflație monetară și vom crea locuri de muncă bine plătite în România”, a afirmat candidatul USR Constanța pentru Parlamentul României, Dumitru Caragheorghe.

dumitru-caragheorghe-candidat-usr-constanta-camera-deputatilor-alegeri-parlamentare-2020Dumitru Caragheorghe este de profesie economist și, de aproape 10 ani, este directorul general al unei companii private cu peste 60 de angajați. Licențiat în Tranzacții Internaționale și cu studii aprofundate în Tranzacții Intraeuropene, cu master în limba engleză în Management de Transport Internațional Multimodal, vorbitor a cinci limbi străine, este totodată un bun cunoscător al scenei politice și economice interne și internaționale. Candidatul USR PLUS pentru Camera Deputaților, Dumitru Caragheorghe, este fondator al USR Constanța și președinte al filialei Municipale Constanța.

Comandat de USR filiala Constanța
Executat de Discover Dobrogea – portal: www.discoverdobrogea.ro
mandatar financiar-cod AEP 11200021

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

De Ziua Națională a României, cămașa cu altiță sau ia românească a fost inclusă de către Comitetul UNESCO, pe Lista Patrimoniului Imaterial al Umanității. Ia românească sau cămașa cu altiță este recunoscută universal Dosarul ”Arta cămășii cu altiță – element de...

Pin It on Pinterest