fbpx
Mamaia Constanta
Stelian Ion, USR Constanța: La aceste alegeri parlamentare facem bilanțul ”România după 30 de ani”

noiembrie 24, 2020

Romania dupa 30 de ani

Stelian Ion, USR Constanța: ”La aceste alegeri parlamentare facem bilanțul România după 30 de ani”. România după 30 de ani de ani de democrație este o țară în suferință, care nu a evoluat prea mult și se confruntă cu probleme în toate domeniile. Este un stat în care mai mult ONG-urile sunt preocupate de sănătatea și de educația copiilor noștri, o țară în care calitatea vieții lasă de dorit. În aceste condiții, nu este de mirare că milioane de români au plecat peste hotare, în speranța unui trai mai bun. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, NOI decidem dacă ne-a fost bine în ultimii ani și îi lăsăm pe reprezentanții acelorași partide să ne conducă sau dacă schimbăm clasa politică, pentru ca Alianța USR PLUS să ne demonstreze cum se trăiește într-o ”Românie fără hoție”.

Stelian Ion: România după 30 de ani, blocată de pile și instituții politizate

Când trăiești pe cont propriu în țara ta și vezi că statul nu te sprijină, încrederea în politicieni se reduce dramatic. Este și motivul pentru care românii nu mai speră într-un trai mai bun, nu mai au încredere în oamenii politici și nu mai sunt interesați să meargă la vot, pentru că știu că viața lor nu se va schimba. Alianța USR PLUS pare să fie luminița de la capătul tunelului și vine cu o promisiune, pe care mulți români o așteaptă ”O Românie fără hoție!”.

remus-negoi-stelian-ion-candidati-usr-constanta”Din păcate, nu s-au schimbat multe lucruri în acești 30 de ani care au trecut, tocmai de aceea, acum nu putem vorbi de niște alegeri oarecare. Suntem în fața unui bilanț ”România după 30 de ani”. Este momentul în care tragem linie și vedem ce s-a întâmplat și cine este vinovat, pentru a putea alege în cunoștință de cauză.

Bilanțul la 30 de ani despre situația în care se găsește România din punct de vedere al instituțiilor statului, nu este deloc în regulă. Sunt instituții blocate de pile, de politizare pe toate palierele și din cauza aceasta statul nu funcționează bine.

Trăgând linie după 30 de ani, vedem care sunt partidele aflate pe podiumul de ”premianți” în privința distrugerii acestui stat. Observăm că în proporție de 60%, vina aparține PSD-ului, pentru că a guvernat mai bine de jumătate din timpul acesta, potrivit statisticilor.

Au urmat PNL și PDL, care au guvernat cam 25% din acești 30 de ani. Desigur, a fost și o perioadă în care au condus România PNȚCD și alte partide, dar destul de scurtă. Să nu uităm că PSD și PNL au guvernat împreună, prin Alianța USL”, a declarat pentru Discover Dobrogea, candidatul Alianței USR PLUS Constanța la Camera Deputaților, Stelian Ion.

USR PLUS dorește ”O Românie fără hoție” și ”Fără penali în funcții publice”

”Statul român este asemenea unei mașinării complexe. Acum, această mașină funcționează pe un șasiu de Trabant, dacă vreți să vorbim așa, metaforic. Nu putem pune un motor de Lamborghini pe un șasiu de Trabant, trebuie să modificăm structura. Altfel, facem doar un facelift. Schimbăm vopseaua, mai punem doi cai în plus și spunem că am realizat marea schimbare. Nu se face așa!

Trebuie să facem o modificare fundamentală, să schimbăm baza de la care pornim, să refacem fundația. Iar fundația înseamnă revizuirea Constituției. Acolo sunt instituții fundamentale care nu mai funcționează de o bună perioadă de timp, așa cum ar trebui.

Bineînțeles, începem cu proiectul ”Fără penali în funcții publice”, pentru că aceasta este ideea de bază, e punctul zero de la care trebuie să pornim ca principiu, pentru  că nu au ce căuta astfel de persoane în funcțiile publice și trebuie să fie literă de lege în Constituție.

Liderii celorlalte partide văd că vorbesc de integritate, așa, la modul general, dar au blocat cum au putut în Parlament, proiectul ”Fără penali în funcții publice”, deși este o inițiativă cetățenească deja, pentru că au semnat foarte mulți români”, afirmă parlamentarul Stelian Ion, candidatul Alianței USR PLUS Constanța la Camera Deputaților.

Stelian Ion: celelalte partide vin cu cărticele de colorat, USR PLUS dorește o schimbare profundă

”În linii mari, aș face o  comparație cu proiectele celorlalte partide. PNL și PSD vin cu aceeași manieră, cu un fel de cărticele de colorat, în care fiecare licitează care dă mai mult.

”Eu dau pensii mai mari.”. ”Ba eu dau pensii mai mari!”. ”Eu dau salarii mai mari!”. ”Eu le dublez!”. ”Eu le triplez”. ”Eu dublez alocațiile”.

La asta se rezumă programele partidelor care s-au aflat până acum la guvernare și într-un fel, această abordare este jignitoare pentru oameni. Românii s-au săturat de politicieni și de promisiunile lor și de aceea nici nu mai au încredere în ei. Oamenii au văzut că au fost mințiți până acum și au trecut astfel 30 de ani în care nu s-a întâmplat mai nimic bun, nu s-a făcut o schimbare profundă”, a declarat parlamentarul Stelian Ion, candidatul Alianței USR-PLUS Constanța pentru Camera Deputaților.

USR-PLUS, o rază de speranță pentru mulți români

Am observat tendința românilor de a generaliza atunci când vorbesc despre politicieni. Ei pun în aceeași oală USR-PLUS, cu PSD și PNL, deși primii nu s-au aflat la guvernare și nu ne-au arătat ce pot face, în mod real.

”Când ne pun și pe noi în aceeași oală nu o fac cu rea credință, pentru că am stat de vorbă cu foarte mulți oameni, cu mulți constănțeni și mi-am dat seama că nu au ceva cu USR sau cu USR-PLUS.

Oamenii își dau seama că abia am intrat în politică și își doresc, la fel cum ne dorim și noi, o schimbare, dar au ceva cu politicienii, în general. Și dacă am făcut și noi pasul acesta spre politică, automat suntem puși în aceeași oală, deși nu am avut o contribuție la situația dezastruoasă a României, așa cum au avut celelalte partide.

remus-negoi-stelian-ion-candidati-usr-constantaÎi înțeleg și pe acești oameni care au o problemă cu politicienii, pentru că au fost mințiți timp de 30 de ani și e greu să își recapete încrederea. Va trebui să le oferim multe exemple personale de politicieni corecți, care își respectă promisiunile.

USR-PLUS a avut o activitate corectă în Parlamentul României și, de la aceste alegeri încolo, vom demonstra că se poate și altfel. Eu cred că doar prin aceste exemple, lumea va privi și altfel politica și sper să se întâmple lucrul acesta.

Lumea a început să prindă din ce în ce mai multă încredere în USR-PLUS, iar constănțenii au început să vină către noi, chiar și specialiști în diferite domenii. Cu ei vom păstra o relație foarte apropiată și o să le ascultăm sfaturile, îi invităm chiar să facă pasul spre politică, pentru că experiența lor profesională este foarte importantă și vocea lor trebuie să se facă auzită. Rolul politicienilor, până la urmă acesta este, să aducă specialiști în toate domeniile și să-i lase să își facă treaba”, a precizat candidatul Alianței USR PLUS Constanța la alegerile parlamentare, Stelian Ion.

Județul Constanța, în atenția parlamentarilor USR-PLUS

Județul Constanța are atuuri imbatabile: marea, plajele, portul, proximitatea Deltei Dunării și poziția geostrategică. Dar, pentru a se dezvolta economic, Constanța are nevoie de investiții majore, realizate transparent, fără cotă-parte pentru mafia politică, are nevoie de fonduri europene și de o strategie de turism viabilă, care să depășească stadiul turismului estival și de weekend, afirmă deputatul Stelian Ion.

stelian-ion-candidat-usr-plus-primaria-constanta-alegeri-locale-2020”La Aeroportul Mihail Kogălniceanu trebuie făcute investiții majore. Suntem pe un loc codaș din punct de vedere al traficului aerian, în situația în care noi avem toate condițiile și motivele pentru a avea aici un trafic foarte intens.

Avem marea, avem multe obiective turistice în zonă, ar trebui să fie un trafic mult mai mare. Sunt multe aeroporturi din țară care ne-au depășit cu mult, Iași, Timișoara, Cluj, astfel că în zona aceasta va trebui să punem accent.

De asemenea, pe partea de trafic fluvial sunt probleme mari pe cursul Dunării, iar transportatorii care merg pe Dunăre au ajuns să se roage să fie precipitații în timpul anului.

Trebuie să găsim soluții pentru îmbunătățirea activității din port, pentru a beneficia și Constanța mai mult de pe urma activității portuare”, a declarat candidatul Alianței USR-PLUS Constanța pentru Camera Deputaților, Stelian Ion.

Soluțiile Alianței USR-PLUS pentru o schimbare profundă a României

Pentru ca instituțiile din România să funcționeze eficient, deputatul USR Constanța Stelian Ion spune că este nevoie de multe schimbări.

Diferențiere între Senat și Camera Deputaților

Trebuie să facem o diferențiere clară între Senat și Camera Deputaților, pentru ca Parlamentul să funcționeze mai bine și să aibă altă reprezentativitate. Noi propunem ca deputații să fie aleși la nivel național pe o listă comună și senatorii să fie reprezentanții județului.

Reforma Curții Constituționale

Ne dorim reforma Curții Constituționale, care a devenit deja jucător politic și nu este în regulă. Trebuie, pe de o parte, să schimbăm modalitatea de numire, astfel încât să se diminueze drastic componenta politică a acestei instituții și în al doilea rând atribuțiile, pentru că nu trebuie să mai judece tot felul de conflicte de natură constituțională, care, de fapt, sunt conflicte politice.

Dizolvarea Parlamentului

Au fost momente tensionate în această legislatură, în care s-a vorbit și se dorea dizolvarea Parlamentului, dar am văzut că n-a fost posibil, iar acest lucru nu s-a putut întâmpla în ultimii 30 de ani. Și atunci, e clar că trebuie să modificăm Constituția, pentru ca această dizolvare a Parlamentului să poată fi făcută în anumite condiții, dar nu oricând, pentru că nu poți să creezi instabilitate, evident.

Imunitatea parlamentarilor

Eu vă spun foarte sincer, nu am nevoie de niciun fel de imunitate, în afara votului exprimat și a opiniilor politice pe care le exprim. Trebuie să eliminăm și această imunitate, care excede voturile și opiniile politice.

Președintele României

Ce facem cu șeful statului? Trebuie să aibă doar un rol decorativ sau poate ar fi potrivit, cum propunem noi, să îi dăm și drept de inițiativă legislativă. Dacă are proiecte, poate veni cu ele în formă concretă și le putem vota în Parlament. Ar avea o putere sporită, dar nu exagerată.

Mandatele aleșilor locali

Am observat cu toții că în România, în ultimii 30 de ani, s-au creat anumite feude. Constanța era numită Republica Mazăre, iar alte municipii sau județe erau fie feuda lui Oprișan, fie a lui Arsene și putem da nenumărate nume și exemple. Lucrurile acestea s-au întâmplat, pentru că sistemul electoral a fost de așa natură, încât primarii aleși în funcție nu au putut fi înlăturați. Noi spunem că limitarea numărului la două mandate, pentru primari și pentru președinții de Consilii Județene este binevenită, astfel încât aleșii să nu-și mai creeze asemenea feude.

Avocatul poporului

Avocatul poporului nu îi reprezintă pe români, dar lucrează în interesul celor care l-au pus în funcție. Avocatul poporului trebuie să fie numit printr-o altă modalitate. Unii propun să fie ales prin vot direct, de către cetățeni. Noi spunem că este mai simplu să fie ales cu o majoritate largă, nu cum este acum, cu o majoritate simplă în Parlament. Dacă va fi ales cu o majoritate de 2/3 în Parlament, toate formațiunile importante își vor putea spune punctul de vedere, să existe un consens, iar avocatul poporului nu fie la cheremul unui partid sau al altuia. De asemenea, trebuie schimbate și atribuțiile avocatului poporului.

Curtea de Conturi

Curtea de Conturi este o instituție fundamentală a statului român, care verifică legalitatea cheltuirii banului public. Reprezentanții acestei instituții trebuie să fie numiți cu o majoritate foarte largă, astfel încât, toate formațiunile, care, de fapt, reprezintă voința oamenilor, să își exprime punctul de vedere și să fie numite la conducere persoane agreate de toată lumea, nu doar de o parte a Parlamentului.

Ordonanțele de urgență

Știți cu toții inflația de ordonanțe de urgență. Din 1996-1997 a început o nebunie întreagă, în care legiferarea s-a făcut, de cele mai multe ori, prin ordonanțe de urgență. Excepția, respectiv urgența, a devenit regulă. Astfel, pentru orice problemă se născocea o urgență foarte mare, încât era necesară o ordonanță de urgență. Lucrul acesta trebuie să înceteze și delegarea legislativă trebuie să fie limitată, să nu mai poți da ordonanță de urgență pentru absolut orice situație.

Eliminarea pensiilor speciale

Am luptat în Parlament împotriva pensiilor speciale timp de 4 ani. Am promis că ne vom da demisia înainte de sfârșitul mandatului, pentru a nu încasa această pensie. Astăzi, exact acest lucru îl fac parlamentarii USR, își depun demisiile. De aceea progresăm cu viteza melcului, pentru că este multă ipocrizie și impostură în politica românească, la cel mai înalt nivel, a declarat Stelian Ion, candidatul USR PLUS Constanța pentru Camera Deputaților.

Stelian Ion: Împotriva USR PLUS este un atac din partea celorlalte partide

”Împotriva USR vin permanent atacuri, din toate zonele. Ne atacă PSD, dar și PNL și acum văd că vin atacuri și dinspre PMP. De ce? Pentru că noi venim cu ideea unor schimbări majore, iar aceste partide, care, toate, într-un fel sau altul, se fac responsabile pentru punctul în care ne aflăm acum ca țară, nu doresc o schimbare majoră și le încurcăm foarte mult.

Le încurcăm când vrem să desființăm Secția Specială. Le încurcăm când vrem să înființăm DNA-ul pădurilor. Le încurcăm când vrem să nu mai fie numiri politice pe anumite funcții și ele vor. Le încurcăm când nu mai vrem pensii speciale și ele doresc acest lucru. Și așa mai departe.

Toate aceste partide s-au aliat într-un fel și încearcă să-și folosească influența mediatică, astfel încât USR-PLUS să fie minimalizat. Ei bine, n-o să le meargă, în ciuda tuturor eforturilor comune pe care le fac.

Văd în continuare atacuri la televiziunile lor de casă. Împotriva USR-PLUS este un atac din partea tuturor celorlalte partide, pentru că se gândesc că fără noi le-ar fi foarte bine, tovărășiile ar lucra în continuare la fel și ar face acea schimbare prin vopsirea vehiculului, nu prin schimbarea părților esențiale. Îi dau o spoială și spun că au făcut o treabă bună.

Nu mai funcționează așa lucrurile și de aceea se întâmplă tragedii, pentru că în fiecare domeniu, pe fiecare ramură, în fiecare zonă a societății funcționează mentalitatea ”Lasă că merge și-așa!” sau ”A mers 30 de ani, merge și în continuare, mai peticim pe ici, pe colo și o ducem înainte”. Așa ceva nu mai este posibil, iar USR-PLUS va demonstra acest lucru”, afirmă cu tărie deputatul Stelian Ion, candidatul USR-PLUS Constanța la Camera Deputaților.

Stelian Ion: ”Pe 6 decembrie îi putem oferi României, șansa unei schimbări reale”

Lipsurile din sistemul sanitar, dar și din cel de învățământ și subfinanțarea lor permanentă, au fost mai evidente ca niciodată, anul acesta. Traversăm cu toții o perioadă grea, generată de pandemia de Covid-19, însă, neparticiparea noastră la alegerile din 6 decembrie nu va rezolva problemele ultimilor 30 de ani. Este esențial să mergem la vot, pentru că opinia fiecăruia dintre noi contează și doar împreună putem schimba ceva.

remus-negoi-stelian-ion-candidati-usr-constanta”În primul rând, le doresc tuturor foarte multă sănătate. Vreau să trecem cu toții peste situația aceasta dificilă. În al doilea rând, îi rog pe constănțeni să nu privească perioada care a trecut și să zică: ”Asta este, vom merge mai departe așa cum am mers și până acum”.

Constănțenii nu trebuie să se resemneze, pentru că dacă ne resemnăm, nu vom avea parte de o schimbare niciodată. Îi sfătuiesc să creadă cu tărie, că e important votul lor. Îi rog să facă un bilanț și să vadă dacă sunt mulțumiți sau nu, cu situația în care se găsește România. Îi încurajez să vadă cine sunt responsabilii pentru situația dramatică în care ne aflăm și să ofere o șansă unei schimbări, unei reforme reale a statului român”, ne-a transmis parlamentarul Stelian Ion, candidatul Alianței USR-PLUS pentru un mandat de deputat.

Comandat de USR filiala Constanța
Executat de Discover Dobrogea – portal: www.discoverdobrogea.ro
mandatar financiar-cod AEP 11200021

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest