fbpx
Mamaia Constanta
„Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării 2023”, un eveniment despre tradițiile dobrogene

august 4, 2023

festivalu-diversitatii-mahmudia-delta-dunarii-2023-gal-delta-dunarii

Comunitățile locale din Dobrogea transmit valorile culturale și generațiilor următoare, iar „Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării 2023” reprezintă un eveniment în cadrul căruia sunt promovate dansurile și tradițiile dobrogene.

„Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării 2023”, o sărbătoare plină de culoare

Continuă și în această săptămână activitățile din cadrul proiectului „Dobrogea and Dobrudzha – from common past to common future”, cu participarea ansamblurilor artistice, a localnicilor și autorităților locale din teritoriile partenere.

La evenimentul cultural „Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării 2023”, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, 5 august, de la ora 14.00, organizatorii au pregătit o seară de neuitat, cu dansuri și cântece tradiționale, pentru toate vârstele și toate gusturile.

O sărbătoare a diversității, o explozie de armonie și culoare, într-o seară în care distracția va fi la superlativ.  La manifestare participă și reprezentanții GAL Sitovo “Kraydunavska Dobrudhza” din Bulgaria, cei ai GAL Munții Măcinului – Dunărea Veche și GAL Delta Dunării.

„Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării 2023” este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Mahmudia, GAL Delta Dunării, Căminul cultural Mahmudia, Biblioteca Mahmudia, Comunitatea Rușilor Lipoveni Mahmudia, Școala Profesionala „Vasile Bacalu” Mahmudia.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020, SubMăsura 19.3, contract de finanțare C1930B019T01123800011/ 17.12.2021.

Festivalul „Dobrogea and Dobrudzha – from common past to common future” care se desfășoară în acest weekend încheie proiectul care are scopul de a promova cultura și obiceiurile dobrogene și le oferă localnicilor posibilitatea să cunoască mai bine tradițiile din GAL-urile partenere.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest