fbpx
„Dobrogea and Dobrutzha – de la trecutul comun la viitorul comun”, un proiect pentru promovarea tradițiilor

august 2, 2023

Dobrogea and Dobrutzha proiect GAL Delta Dunarii

Costumele și dansurile tradiționale dobrogene au fost prezentate, atât de către români, cât și de bulgari, în cadrul unui eveniment derulat la Silistra, în Bulgaria, prin proiectul „Dobrogea and Dobrutzha – de la trecutul comun la viitorul comun”.

Dobrogea and Dobrutzha, festivalul care promovează tradițiile dobrogene

Tradițiile și folclorul nord dobrogean au fost promovate în Bulgaria, la festivalul organizat GAL Galavinitsa – Sitovo Kraydunavska Dobrudzha, la sfârșitul lunii iulie. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Dobrogea and Dobrutzha – de la trecutul comun la viitorul comun”, în parteneriat cu GAL Munții Măcinului– Dunărea Veche și GAL Delta Dunării.

Cei 18 membri ai Ansamblului Folcloric „Nuferii Deltei” din comuna Nufăru, județul Tulcea, au participat la manifestarea culturală și i-au încântat cu dansurile și portul traditional, pe bulgarii care au fost prezenți la eveniment.

Proiectul „Dobrogea and Dobrudzha – from common past to common future”, finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020, SubMăsura 19.3, va continua cu „Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării 2023, care se va desfășura în perioada 4-5 august 2023.

În cadrul proiectului, în cadrul festivalurilor organizate, sunt promovate cultura, tradițiile și obiceiurile locale, dansurile tradiționale prezentate de ansamblurile artistice din Dobrogea, astfel încât locuitorii din regiune să fie familiarizați cu numeroase aspecte din cultura locală și să le transmită mai departe.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Constanța găzduiește în perioada 25-26 septembrie, pe plaja Zoom, un eveniment dedicat iubitorilor sporturilor nautice. Competiția de Kitesurfing reunește participanți din întreaga țară și oaspeți de prestigiu de peste hotare și promite un adevărat spectacol atât...

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Este o nouă săptămână plină de evenimente pentru sportivii CSM Constanța! Echipele noastre sunt angrenate în ligile interne de baschet, handbal, rugby și șah, dar și în cea de-a doua competiție ca valoare din tenisul de masă european! Voleibaliștii pregătesc debutul...

Pin It on Pinterest