fbpx
Croazieră în Delta Dunării cu vaporul Diana, o premieră pentru turismul deltaic

martie 9, 2021

croaziera-in-delta-dunarii-cu-vaporul-diana

Croazieră în Delta Dunării cu vaporul Diana reprezintă o premieră pentru turismul deltaic și o nouă experiență pentru iubitorii deltei. Pentru prima dată, oaspeții români și cei străini au posibilitatea să viziteze, într-o singură vacanță de 7 nopți și 8 zile, toate cele 3 brațe ale Dunării și să vadă natura la ea acasă. Acest nou produs turistic oferă un concediu all inclusive, din care nu lipsesc excursiile, distracția asigurată de ansamblurile locale și delicioasele produse tradiționale.

Croazieră în Delta Dunării cu vaporul Diana, un nou produs turistic

Vaporul de croazieră Diana este un proiect în premieră în România, prin care se dezvoltă turismul pe toate brațele Dunării.

croaziera-in-delta-dunarii-pe-vaporul-diana”Prin pachetul creat pe 7 nopți le oferim turiștilor, în orașele importante de pe cele 3 brațe, Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe, staționare și activitate de divertisment. Le prezentăm obiceiurile și tradițiile locale, atât pe brațul Chilia, la Ismail, cât și pe brațul Sulina, în localitățile Crișan și Sulina. Avem anumite evenimente organizate în localitate, în timp ce altele au loc la bordul navei.

ansambluri-locale-pe-vasul-de-croaziera-dianaCroazieră în Delta Dunării cu vaporul Diana le oferă o nouă experiență celor care iubesc delta. Este un proiect care a pornit în urmă cu câțiva ani, când am reușit să coagulez experiența de marinar, cu cea de armator și cea de investitor în turism.

Mai mult decât atât, îmi este drag acest proiect, pentru că eu am crescut în zonă, părinții mei sunt din Chilia Veche, iar bunicii din Ismail, astfel că este o asociere extraordinară pentru mine și vreau să le arăt turiștilor tot ce este mai frumos în deltă și să plece din vacanță cu experiențe de neuitat.

gastronomia-deltaica-mancaruri-din-peste-pe-nava-dianaPrin acest proiect dorim să încurajăm comunitățile din Delta Dunării, meșteșugurile și tradițiile locale și gastronomia deltaică, astfel încât să arătăm că delta este unică în Europa, prin ceea ce oferă”, a declarat pentru Discover Dobrogea, coordonatorul proiectului Croazieră în Delta Dunării, Marius Crivțonencu. Mai multe detalii despre tarife și excursiile organizate în cadrul croazierei în Delta Dunării cu nava Diana, aflați de pe site-ul proiectului.

Asociația Delta Dunării susține proiectul Croazieră în Delta Dunării cu nava Diana, deoarece promovează ecoturismul

Croazieră în Delta Dunării cu nava Diana este o formă de vizitare, care se integrează în acest moment în turismul deltaic și reprezintă o nouă oportunitate, mai ales în contextul pandemic. Turiștii caută în permanență experiențe inedite și noi forme de petrecere a timpului liber, iar o astfel de vacanță, în care oaspeții pot vedea aproape toată delta într-o perioadă relativ scurtă de timp, este o alternativă.

vaporul-diana-nava-de-croaziera-receptie”Nava de croazieră Diana se integrează perfect în ceea ce înseamnă turismul deltaic și reprezintă o premieră, deoarece poate fi văzută delta pe toate cele 3 brațe de vărsare în Marea Neagră.

croaziera-in-delta-dunarii-pe-nava-dianaÎn plus, este un hotel care se deplasează pe apă și care oferă oportunitatea turiștilor cazați să viziteze delta într-un mod care definește turismul sustenabil, ecoturismul. Oaspeții sunt încurajați să facă plimbări cu caiacul prin deltă și să folosească bicicletele în Sulina și Sfântu Gheorghe.

plimbare-cu-bicileta-prin-sulinaCroazierele organizate de nava Diana promovează turismul în localitățile Sulina, Sfântu Gheorghe, Crișan și Ismail din Ucraina.

comunitatile-traditionale-pe-nava-de-croaziera-diana-in-delta-dunariiUn aspect important este integrarea în acest produs turistic a comunităților românești de pe malul Ucrainei, nu întotdeauna foarte bine susținute. Să nu uităm că delta se întinde pe teritoriul a 3 state, România, Ucraina și Republica Moldova, iar faptul că pachetul turistic include două dintre aceste țări, nu poate fi decât benefic Deltei Dunării.

gastronomie-traditionala-pe-vaporul-dianaAsociația Delta Dunării susține și promovează orice produs turistic care se încadrează în conceptul de turism responsabil și care se axează pe ecoturism, turismul cultural și gastronomie și tradițiile locale. Considerăm că și în anul 2021, Delta Dunării va fi cea mai sigură destinație turistică în context pandemic”, a precizat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Excursiile oferite în cadrul unui sejur pe nava Diana

Turiștii care optează pentru o vacanță inedită în Delta Dunării pe nava de croazieră Diana, nu vor sta doar pe vas. Ei pot vizita atât pădurea Letea, cât și localitățile Ismail, Sulina și Sfântu Gheorghe.

”În proiectul Croazieră în Delta Dunării cu nava Diana, prima ieșire o avem cu autocarul la Ismail, unde vom face turul localității, cu ghid autorizat. Apoi, le vom oferi oaspeților o masă tradițională la Ismail.

case-vechi-in-orasul-sulinaLa Sulina, vizita se face cu un ghid, care le povestește oaspeților istoria localității. Îi încurajăm pe turiști să se plimbe cu bicicletele noastre pe vechile străzi din localitate.

cai-salbatici-in-padurea-leteaTot la Sulina facem excursie cu barca spre pădurea Letea, iar acolo, cu mașinile sătenilor facem o vizită și în zona pădurii cu stejari seculari și caii săi sălbatici. Vizitatorii vor ajunge, de asemenea și pe celebra plajă din Sulina, dar sunt incluse și vizite la Cimitirul multietnic și la Farul vechi din Sulina, un monument istoric.

rasarit-soare-delta-dunarii-primavaraÎn Sfântu Gheorghe avem turul localității cu ghid organizat, excursie cu barca cu motor în rezervația Sacalin, răsăritul de soare la vărsarea Dunării în mare, cu barca, dimineața. Se merge cu barca la mare, astfel încât să le fie comod turiștilor care vor să acceseze plaja de acolo.

La întoarcere facem la Nufăru o degustare de vinuri cu cramele dobrogene și o excursie în orașul Tulcea, în Satul tradițional pescăresc. Toate aceste lucruri sunt incluse în pachetul de bază”, spune coordonatorul proiectului Croazieră în Delta Dunării, Marius Crivțonencu.

Cât costă o croazieră în Delta Dunării cu vaporul Diana

Pachetul de bază pe nava de 4 stele Diana include toate mesele, excursii cu bărcile, cu ghid atestat în localități, gastronomie tradițională și spectacole cu ansambluri locale. Prețul pentru o astfel de vacanță în Delta Dunării este de aproximativ 700 de euro de persoană, pentru o perioadă de 7 nopți și 8 zile.

croaziera-in-delta-dunarii-cu-vaporul-Diana”Voiajul este cu plecare de pe pontonul din localitatea Nufăru, Tulcea, în fiecare joi după-amiază. Prima stație este la Ismail, pentru două nopți, după care venim în week-end la Sulina, unde autoritățile locale organizează evenimente antrenante pentru turiști și pentru localnici, apoi facem deplasare pentru două zile și două nopți la Sfântu Gheorghe.

Ultima noapte o încheiem la Nufăru de Tulcea, unde facem degustare de vinuri din cramele dobrogene și o degustare de ciocolată de lux, produsă de un investitor din Tulcea.

Joi dimineață, în ultima zi, după micul dejun facem o deplasare și în satul pescăresc tradițional din Tulcea, unde putem vedea pe uscat, o simulare a brațelor Deltei Dunării, case din importantele comunități, cu aranjamentul lor specific”, a afirmat pentru Discover Dobrogea, coordonatorul proiectului Croazieră în Delta Dunării, Marius Crivțonencu.

Facilitățile oferite turiștilor, pe nava de croazieră Diana

Nava de croazieră Diana are 40 de camere și o capacitate de 80 de locuri. Turiștii pot fi cazați atât în camere mai mici, cu două paturi și baie, cât și în apartamente.

vaporul-diana-camerePe navă există un restaurant în care este servită masa și un salon-bar, unde turiștii își pot petrece timpul liber.

vaporul-diana-restaurant-pe-nava-de-croazieraTerasa de pe vaporul  Diana este foarte generoasă, dotată cu canapele și șezlonguri de plajă, iar pentru copii vor fi amplasate câteva piscine jacuzzi, astfel încât distracția celor mici să fie maximă.

terasa-nava-de-croaziera-dianaCei care își doresc să vadă Delta Dunării vor aprecia și o astfel de experiență. Până acum, turiștii au putut să se cazeze doar într-o locație fixă. Croaziera în Delta Dunării cu nava Diana le oferă vizitatorilor posibilitatea să vadă cele 3 brațe ale Dunării, în două țări, România și Ucraina.

sulina-noaptea-vazuta-de-pe-vaporul-dianaCroaziera oferă o alternativă minunată pentru vizitarea Deltei Dunării și petrecerea zilelor de vacanță în regim all-incusive, din care nu lipsesc distracția și excursiile în cele mai populare orașe și atracții turistice din deltă.

6 Comentarii

 1. Gughis

  Felicitări!
  Sunt interesat de proiect!
  Seară frumoasă!

  Răspuns
  • Auris Luca

   Este o experiență interesantă. Numai bine!

   Răspuns
 2. Statache Gabriela

  Cu adevărat un proiect extraordinar…Puține sânt ofertele să vezi toată delta în 8 zile şi prețul acceptabil…FELICITĂRI!

  Răspuns
 3. Safta Ion

  Cand incepeti proiectul?
  Puteti estima un schedule?

  Răspuns
  • Auris Luca

   Proiectul a început deja. Detalii găsiți pe pagina de Facebook Croaziere în Delta Dunării cu nava Diana sau pe site-ul lor.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest