fbpx
Vom avea un weekend cu multe evenimente culturale în Constanța și în Mamaia!

august 9, 2023

weekend-cu-multe-evenimente-culturale-in-mamaia-si-constanta-omd-mamaia-constanta

Orașul Constanța și stațiunea Mamaia sunt foarte atractive în această vară și oferă multe evenimente culturale, atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Fie că este vorba despre spectacole de teatru, de operă, operetă sau balet, manifestările dedicate iubitorilor de artă sunt foarte diverse.

Weekend-ul acesta sunt programate 3 piese de teatru în Constanța

Stagiunea estivală a artelor spectacolului (SEAS 2023) continuă și în acest weekend și le oferă celor care apreciază arta teatrală, evenimente de neuitat șiș de neratat.

Vineri, 11 august, Teatrul de Vară Soveja, ora 21:00: COLIVIA NEBUNELOR– Un scenariu comic, ce declanșează o farsă franceză uluitoare. Georges și Jeannot sunt un cuplu fermecător de homosexuali de vârstă mijlocie. Primul este managerul, iar cel de-al doilea interpretul vedetă al unui club flamboaiant de drag queens din Saint-Tropez. După douăzeci de ani de fericire în afara căsătoriei, cei doi se confruntă cu cea mai grea provocare a relației lor de până acum: întâlnirea cu părinții logodnicei fiului lor.

Sâmbătă, 12 august, Sala Studio Constanța, ora 21:00: NAUFRAGIAT– Este rezultatul unui efort colectiv de a aduce în lumina reflectoarelor textul lui Donald Margulies, montat în premieră în România. Piesa ne spune povestea simpaticului Louis Rougemont, care dintr-un copil foarte sensibil, crescut in puf de mama sa, ajunge un aventurier in adevaratul sens al cuvantului. Pleaca pur si simplu de acasa la 16 ani si ajunge ajutor (om bun la toate!) pe vasul “Minunile lumii”.

Duminică, 13 august, Parcul Arheologic, ora 21:00: LOGODNĂ RELATIVĂ – o comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse. Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și o imagine optimistă și pozitivă, într-un mod paradoxal și, până la urmă, înțelept.

Și în stațiunea Mamaia au loc spectacole în această vară

„Ne bucurăm să avem un weekend minunat din punct de vedere artistic și cultural în orașul Constanța. În zilele de vineri, sâmbătă, duminică și chiar ulterior, avem spectacole de teatru, balet, dansuri și muzică. De aceea, le recomandăm, atât turiștilor care au ales stațiunea Mamaia sau orașul Constanța pentru a face plajă și a se simți bine pe timpul serii să nu uite să participe la aceste manifestări culturale.

Acestea fac parte dintr-un program mai complex al Organizației de Management al Destinației, realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța. De asemenea, avem și în stațiunea Mamaia concerte artistice, sâmbătă și în săptămâna care va urma, de Sfânta Maria și în weekend-ul viitor. Este un program care se întinde pe toată perioada lunii august și la începutul lunii septembrie. Vă așteptăm pe toți la aceste manifestări cultural-artistice! Numai bine și sănătate tuturor!”, a declarat pentru Discover Dobrogea, președintele OMD Mamaia-Constanța, George Măndilă.

Spectacole excepționale vor susține și soliștii TNOB „Oleg Danovski”

Evenimente culturale remarcabile vor avea loc în acest weekend și în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”din Constanța, în cadrul proiectului „Stagiunea Estivală 2023”.

Spectacolele vor avea loc pe scena din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” și vor începe la ora 20:00.

Vineri, 11 august, vă puteți delecta cu spectacolul „Marea și muzica”. În program vor fi incluse uverturi, miniaturi orchestrale și alte lucrări de largă popularitate.

Sâmbătă, 12 august, „Beyond the Sea”, un spectacol bazat pe cele mai reprezentative șlagăre americane al anilor ΄60,΄70, ΄80, ΄90, revine pe scena din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Duminică, 13 august, veți petrece momente de neuitat în compania muzicii de calitate în cadrul spectacolului „Farmecul Muzicii”.

Intrarea este liberă.

„Pirouette Ballet Academy”: o explozie de culoare, ritm și energie!

În Piața Ovidiu din Constanța, valsurile vieneze, tangourile argentiniene sau dansurile grecești îi poartă pe aripile dansului, prin toată lumea, pe cei prezenți,

Până pe 13 august, între orele 20:30 – 21:30, pe platoul din fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, publicul se poate bucura de reprezentații artistice de înaltă ținută.

Spectacolele sunt susținute de 24 de balerini cu experiență și dansatori profesioniști, coregrafia fiind asigurată de Petronela Iordache, prim-solist la Teatrul Național de Operă și Balet Constanța.

Accesul publicului la spectacolele coregrafice este gratuit.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Constanța găzduiește în perioada 25-26 septembrie, pe plaja Zoom, un eveniment dedicat iubitorilor sporturilor nautice. Competiția de Kitesurfing reunește participanți din întreaga țară și oaspeți de prestigiu de peste hotare și promite un adevărat spectacol atât...

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Este o nouă săptămână plină de evenimente pentru sportivii CSM Constanța! Echipele noastre sunt angrenate în ligile interne de baschet, handbal, rugby și șah, dar și în cea de-a doua competiție ca valoare din tenisul de masă european! Voleibaliștii pregătesc debutul...

Pin It on Pinterest