fbpx
După 54 de ani în care nu s-a construit nicio unitate medicală, Constanța ar putea avea un Spital de Pediatrie

noiembrie 3, 2023

spital-de-pediatrie-constanta-aviz-favorabil

Constanța face un pas înainte, după ce a fost avizat favorabil proiectul privind construirea și dotarea unui Spital de Pediatrie. Președintele Consiliului Tehnico-Economic de Avizare al  Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, secretarul de stat Marin Țole, a semnat astăzi, 03.11.2023, documentul privind demararea elaborării documentației tehnico-economice – studiu de fezabiliate, pentru noua unitate sanitară din orașul Constanța.

Construirea unui Spital de Pediatrie în Constanța, un vis pentru mulți părinți din Dobrogea

În orașul Constanța nu a mai fost construit un spital, de 54 de ani. Cea mai importantă unitate medicală din oraș, Spitalul Județean, a fost inaugurată în anul 1969. De atunci, nu s-au mai făcut investiții în alte unități sanitare de stat, însă au fost reabilitate și dotate cele vechi. Un alt spital din Constanța, în care sunt tratați copiii din toată Dobrogea, este Spitalul de Boli Infecțioase. Corpul C1 al instituției a fost edificat în anul 1938. Cea mai veche unitate sanitară din orașul Constanța este Spitalul Militar, care funcționează din 1919.

spital-de-pediatrie-constanta-aviz-favorabil

Despre un Spital de Pediatrie se discută încă din anul 2020, din campania electorală. În lipsa unei astfel de structuri, mulți părinți își duc copiii, fie la vechile spitale din oraș, fie la unitățile private sau la cele din București. Astfel, un Spital de Pediatrie este un vis pentru mulți părinți care au copiii bolnavi.

spital-de-pediatrie-constanta

O preocupare permanentă față de sănătatea celor mici, o are, de ani buni, Asociația Dăruiește Aripi. Astfel, ONG-ul a reușit, în anul 2019, să revoluționeze sistemul medical și învechit din Constanța și să reconstruiască Secția de Terapie Intensivă nou-născuți. Asociația a dotat secția cu aparatură de ultimă generație, pentru ca rata mortalității în rândul nou-născuților să scadă foarte mult.

spital-de-pediatrie-constanta

Rămâne de văzut când vor începe lucrările la noul Spital de Pediatrie și, desigur, când va fi inaugurat. Deocamdată, acesta se află în faza studiului de fezabilitate. Ordonatorul principal de credite pentru viitoarea unitate medicală este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar beneficiarul, pe perioada realizării investiției, va fi Compania Națională de Investiții. După finalizarea lucrărilor, beneficiarul Spitalului de Pediatrie va fi Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța. Noul spital va fi construit pe str. Vifor Haiduc nr. 32, în municipiul Constanța.

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest