fbpx
Silent Art for Autism la Muzeul de Artă Constanța  – Viziune Fotografică Asupra Unei Lumi Unice

martie 28, 2024

silent-art-for-autism-muzeul-de-arta-constanta

În fiecare an, pe data de 2 aprilie este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD) cu scopul de a sublinia necesitatea de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social.

Silent Art for Autism, o experiență captivantă și emoționantă

Campania Music for Autism va marca această zi, prin realizarea unei expoziții unice, marți, 2 aprilie, între orele 15.00-17.00, la Muzeul de Artă Constanța, fiecare fotografie fiind realizată de copiii cu autism. Vă promitem că va fi o experiență captivantă și emoționantă, oferind o perspectivă unică asupra lumii lor, ne asigură organizatorii.

Această expoziție îndrăznește să aducă în prim-plan viziunea unică și sensibilitatea artistică a copiilor cu autism, oferind privitorilor o incursiune captivantă în lumea lor interioară. Fiecare fotografie este o mărturie a modului în care acești copii percep și interacționează cu mediul înconjurător, aducând în lumină nuanțe și detalii adesea trecute cu vederea de ceilalți.

Veți vedea:

  • Texturi și Detalii: Fotografiile surprind adesea detaliile minore ale obiectelor sau ale mediului înconjurător, evidențiind sensibilitatea lor la texturi și modele.
  • Culori și Contrast: Expresia creativă se manifestă și prin alegerile de culori și contrast, oferind o perspectivă unică asupra preferințelor vizuale ale copiilor cu autism.
  • Comunicare Nonverbală: Fotografiile pot fi o formă de comunicare nonverbală puternică, oferind o fereastră către lumea interioară a copiilor cu autism și modul în care ei văd și simt lumea.
  • Perspective Unice: Unele fotografii pot surprinde unghiuri neobișnuite sau perspective neașteptate, reflectând modul în care acești copii se apropie de lumea din jurul lor.

”Această expoziție nu doar aduce în atenție talentul artistic al copiilor cu autism, dar și încurajează empatia și înțelegerea față de experiența lor unică.

Metoda utilizată în cadrul acestui proiect este exprimarea prin fotografie – photovoice constă în noutatea fotografiilor, poveştilor realizate, astfel în fiecare copil existând o dorinţă puternică de comunicare.

În cadrul acestui eveniment, promitem să vă oferim o experiență autentică și captivantă, bazată pe puterea vizuală a imaginilor. Am decis să renunțăm la discursuri pentru a permite fotografiilor să vorbească de la sine. Prin intermediul fiecărei imagini, vă invităm să pătrundeți în lumea sensibilă și creativă a copiilor noștri, această formă de comunicare va fi la fel de bogată și convingătoare precum orice cuvinte ar putea fi.”, aflăm de la organizatorii evenimentului cultural.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest