fbpx
Constanța a avut, în luna august, cei mai mulți turiști, comparativ cu celelalte județe din țară

octombrie 17, 2023

sezonul-estival-statiunea-mamaia-omd-mamaia-constanta

Județul Constanța a înregistrat, în luna august 2023, cei mai mulți turiști față de celelalte județe ale țării. Astfel, au fost de 3,5 ori mai mulți turiști decât în municipiul București și de 3 ori mai mulți decât în județul Brașov, potrivit datelor oferite de Direcția Județeană de Statistică din Constanța.

În această vară au venit mai mulți turiști străini în județul Constanța, față de 2022

Sosirile turiștilor străini în județul Constanța au crescut cu 18,8%, iar numărul nopților petrecute de aceștia în județul nostru a crescut cu 13,2%, aflăm din comunicatul Direcției de Statistică.

La nivel de ţară de rezidenţă a turiştilor străini, primele două ţări din care au sosit turişti străini în judeţul Constanţa, în luna august 2023, au fost Germania și Statele Unite ale Americii.

Din numărul total de sosiri, în luna august 2023, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 98,7%, iar sosirile turiștilor străini 1,3%.

În luna august, turiștii sosiți în județul Constanța au avut un sejur mai lung decât anul trecut

Și ca număr de înnoptări, județul Constanța a fost pe primul loc față de celelalte județe, în luna august 2023, de 6,6 ori mai multe decât în municipiul București și de 5,4 ori mai multe decât în județul Brașov, anunță Direcția Județeană de Statistică din Constanța.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în luna august 2023 au fost în număr de 1961,4 mii, cu 3,7% mai multe decât cele înregistrate în luna august 2022.

Din numărul total de înnoptări, în luna august 2023, înnoptările turiștilor români au reprezentat 98,9% în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 1,1%.

Durata medie a şederii în luna august 2023 a fost de 3,65 zile pentru turiştii români şi de 3,05 zile pentru turiştii străini.

În ce privește distribuția sosirilor de turiști pe tipuri de structuri de cazare turistică, s-au înregistrat creșteri la hosteluri, vile turistice, tabere de elevi, bungalouri și căsuțe, în luna august 2023 față de august 2022.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat), în primele opt luni ale anului 2023 au însumat 1347,0 mii persoane, în creștere cu 7,3% față de perioada ianuarie-august 2022. Din numărul total de sosiri, în perioada ianuarie-august 2023, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 97,4%, iar sosirile turiștilor străini 2,6%.

OMD Mamaia-Constanța va continua să atragă turiști în stațiune și în următorul sezon estival

„Referitor la datele publicate de către Direcția Județeană de Statistică din Constanța, cifrele cu privire la sezonul estival 2023 ne arată o creștere substanțială a fluxului de turiști către județul Constanța și implicit a numărului de înnoptări. Dacă este să judecăm comparative cu ciferele din 2021 sau 2022, procentele se păstrează și aici facem referire la stațiunea Mamaia și la orașul Constanța. Asta înseamnă că proportional, din aceste cifre avem o creștere și pe stațiunea Mamaia, respectiv pe municipiul Constanța.

Acest lucru era previzibil. Noi, ca Organizație de Management al Destinației Mamaia-Constanța am început activitatea în luna iulie și primele evenimente pentru turiștii din stațiune le-am demarat pe data de 14 iulie, pe scena din zona Cazino Mamaia. Am avut o suită de 10 evenimente, cu închiderea sezonului pe 2 septembrie. Să nu uităm că, pe lângă OMD mai există și Direcția de Evenimente a Primăriei Municipiului Constanța, care s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă activități culturale și de divertisment, în oraș.

Și, aici, facem referire la celebra sărbătoare de Ziua Marinei, pe 15 august, de Sfânta Maria. În plus, operatorii culturali au organizat numeroase evenimente în această vară, astfel că, atunci când tragem linie la sfârșitul sezonului estival 2023, putem spune că am avut o largă paletă de evenimente publice.

Turiștii din stațiunea Mamaia s-au declarat mulțumiți de evenimentele pe care le-am organizat pe scena din Piațeta Cazino.

Totodată, aceste cifre nu reprezintă, în totalitate, meritul OMD-ului. Activitatea noastră a început destul de târziu în vară și nu putea impacta imediat, în două săptămâni, acest flux de turiști. Dar, stațiunea Mamaia este arhicunoscută la nivel național și cunoscută bine la nivel international, fiindcă am văzut că a crescut și numărul turiștilor străini și cel al înnoptării acestora.

Stațiunea Mamaia fiind, astfel, foarte cunoscută și câștigând premiul „Destinația anului 2023”, care s-a acordat la finalul lunii aprilie în Palatul Culturii de la Iași, a făcut ca lucrurile să evolueze pozitiv pentru agenții economici din stațiune.

Dacă în prima jumătate a anului, cifrele au fost aproximativ similare cu cele din 2022, începând cu data de 15-20 iulie, numărul turiștior a crescut, iar acest lucru s-a văzut și s-a simțit efectiv în stațiune.

Desigur, noi știam și de la hotelieri că stațiunea Mamaia va fi preferată de mai mulți turiști decât în sezonul estival anterior, deoarece agenții economici aveau aceste informații, ei începând să vândă pachete turistice atractive, de la sfârșitul anului 2022, dar și în primăvara acestui an.

Din punctul nostrum de vedere, având cifre pozitive, putem spune că suntem satisfăcuți de activitatea noastră, până acum. Lucrurile nu se opresc, însă, aici. În prezent avem numeroase activități, pregătim târgurile internaționale, atât din această toamnă, cât și din primăvara anului viitor, ne pregătim strategia, am fost prezenți în publicitatea națională și în mediul on-line, vom fi prezenți și în 2024 pe tot ceea ce înseamnă televiziuni naționale, marile site-uri de presă, radio, cât și pe Internet, în ansamblul lui.

Așadar, OMD Mamaia-Constanța salută confirmarea de către Direcția Județeană de Statistică a acestor cifre pozitive pentru turismul în județul Constanța și implicit pentru stațiunea Mamaia și pe municipiu”, a declarat pentru Discover Dobrogea, președintele OMD Mamaia-Constanța, George Măndilă.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest