fbpx
Cazinoul din Constanța va avea tâmplărie și candelabre în valoare de 2 milioane euro

iulie 10, 2023

centrul-vechi-al-constantei-obiective-turistice-cazinoul-din-constanta-va-fi-gata-in-iunie-2024

75% din lucrările contractate pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța sunt deja finalizate și o parte din acestea sunt în procedură de achiziție. La interioare există în continuare schele în saloane și restaurarea se desfășoară anevoios.

Pardoselile, tâmplăria exterioară, candelabrele și mobilierul, toate vor fi noi

Deocamdată, interioarele clădirii-simbol a orașului Constanța se află în lucru, însă, la final, vor arăta diferit față de cele de până acum.

candelabre-cazino-constanta-art-nouveau

Candelabrele, pardoselile, mobilierul, vitraliile, toate vor fi noi și vor respecta stilul Art-Nouveau.

”Inițial, s-a zis că restaurăm pardoselile, care erau de Rușchița, dar, pentru că trebuie să refacem planșeele din beton, normal că le-am dezafectat. Acum se fac pardoseli din marmură decorativă, cu desene care imită plafoanele.

cazinoul-din-constanta-restaurare

Și tâmplăriile exterioare voiam să le restaurăm, dar nu prea existau și vor fi făcute altele noi, pentru care există o procedură de licitație deschisă în curs.

Zona de est a Cazinoului din Constanța, este, practic, o ruină și sperăm să facem până la sfârșitul anului consolidarea, dar acolo finisajele sunt simple, pentru că sunt spații tehnice și cabinele pentru actori.

cazinoul-din-constanta-restaurare

Pentru partea de decorațiuni mai avem 4 saloane, la care se adaugă și ”sala oglinzilor”, unde trebuie consolidate planșeele și apoi trebuie refăcută ipsosăria.

matrite-stucatura-cazino-constanta-art-nouveau

S-au pus lucruri scumpe, numai candelabrele costă un milion de euro, la fel și tâmplăria, astfel că a fost suplimentată suma din documentația inițială, cu 60 de milioane de lei”, a afirmat Petre Badea, director general Aedificia Carpați, firma care restaurează monumentul istoric din Constanța.

Finalizarea lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța este amânată pentru a doua oară

Lucrările de restaurare la Cazinoul din Constanța ar fi trebuit să se finalizeze în august 2022, însă, anul trecut, termenul a fost prelungit până în martie 2023 sau chiar până în decembrie 2023, iar acum, este menționată luna iunie 2024, pentru inaugurarea edificiului.

subsol-cazino-constanta-restaurare-art-nouveau

”În iunie 2024, sigur vor fi gata lucrările la Cazinoul din Constanța, fără niciun risc”, a precizat reprezentantul firmei care realizează restaurarea clădirii.

Cazinoul va avea destinație culturală

Primarul Constanței, Vergil Chițac speră ca până în vara anului 2024, Cazinoul să fie gata. El spune că atunci se va termina și autorizația de construire.

cazinoul-din-constanta-restaurare-destinatie-culturala

”Destinația Cazinoului va fi una culturală, pentru că așa a fost proiectul inițial. Noi ne pregătim să recepționăm clădirea, însă, ea va trebui să fie întreținută și, de asemenea, va trebui să facă bani. Există și procedura de administrare privată, însă, dacă va fi administrată de Primăria Constanța, va trebui să ne gândim cum să facem bani pentru a funcționa acest edificiu, care este bastionul nostru, al constănțenilor”, afirmă primarul Constanței, Vergil Chițac.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Constanța găzduiește în perioada 25-26 septembrie, pe plaja Zoom, un eveniment dedicat iubitorilor sporturilor nautice. Competiția de Kitesurfing reunește participanți din întreaga țară și oaspeți de prestigiu de peste hotare și promite un adevărat spectacol atât...

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Este o nouă săptămână plină de evenimente pentru sportivii CSM Constanța! Echipele noastre sunt angrenate în ligile interne de baschet, handbal, rugby și șah, dar și în cea de-a doua competiție ca valoare din tenisul de masă european! Voleibaliștii pregătesc debutul...

Pin It on Pinterest