fbpx
Surpriză uriașă la Constanța Masters 3×3: o debutantă a cucerit titlul, în premieră

septembrie 12, 2023

fiba-3x3-constanta-masters-csm-constanta

Hangzhou din China, debutantă în circuitul mondial profesionist de baschet FIBA 3×3 World Tour, a cucerit titlul la Constanța Masters 3×3 și a încasat marele premiu în valoare de 40.000 de dolari, după ce a învins în finală Podgorica (Muntenegru).  Evenimentul, care s-a încheiat duminică seara la City Park Mall, a fost organizat de CSM Constanța și Federația Română de Baschet și susținut de Primăria Municipiului Constanța.

Constanța Masters 3×3 a promovat activitățile fizice în rândul tinerilor

România a găzduit în premieră o etapă din competiția supremă a baschetului 3×3, iar arena amenajată temporar la City Park Mall a fost arhiplină la majoritatea sesiunilor. Peste 5000 de spectatori în cele două zile de competiție, care au inclus și finalele circuitului național de baschet 3×3 au fost prezenți la acest adevărat festival dedicat sportului în aer liber.

Copiii au avut în permanență o zonă dedicată cu jocuri cu tematică baschet, fanii s-au putut bucura de concursuri cu premii și acțiuni care au promovat activitățile fizice. Tinerii jucători de baschet 3×3 au avut ocazia de a fi în preajma starurilor din circuitul mondial într-o acțiune desfășurată la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, pe terenurile de sport care au fost recent amenajate de către CSM Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

masters 3x3 Constanta, FIBA-World-3x3 CSM Constanta

Cinci dintre echipele clasate între primele 10 din lume au fost prezente la Constanța, printre care câștigătoarele ultimelor două etape din circuitul mondial, Raudondvaris (Lituania) și Antwerp (Belgia), dar în finală au ajuns două echipe debutante, Podgorica (Muntenegru) și Hangzhou (China).

Având în componență trei dintre jucătorii care cucereau în 2019 medaliile de bronz pentru Serbia la Campionatele Mondiale de Baschet 3×3 pentru tineret, echipa chineză a dominat finala în urma unei prestații de excepție a lui Vladimir Trajkovic, care a fost numit și MVP-ul turneului.

Ziua a doua a competiției a programat și un spectaculos concurs de slam-dunk, care a fost câștigat de polonezul Piotr Grabowski, prezent pentru al doilea an consecutiv la Constanța, după ce a participat și la finalele mondiale de tineret din 2022.

Pe lângă meciurile de baschet, atmosfera a fost întreținută de artiști ai circului Metropolitan, trupa de dans Prestige din Constanța și majoretele iSports din Ploiești.

Constanța Masters a reunit 16 echipe din 11 țări. Peste 700 de jucători s-au duelat în diverse competiții organizate în aproape 20 de țări pentru a obține calificarea la etapa de World Tour organizată în România. Evenimentul a fost preluat de către posturi TV din peste 50 de țări și a putut fi urmărit la nivel global prin intermediul canalului de YouTube al FIBA 3×3, cu peste 500.000 de abonați dar și prin intermediul Olympic Channel, atingând în total peste 10 milioane de vizualizări.

FIBA 3×3 World Tour Constanța Masters a fost găzduit de City Park Mall și organizat de CSM Constanța și Federația Română de Baschet cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța. Partenerii evenimentului au fost: Mastercard, Nike, Arrow Sea Trading, Celco, Catena, Horizon, Curățenie Profi și Kiss FM. Partenerii globali ai FIBA 3×3 World Tour sunt Wilson, Maurice Lacroix și Chooks To Go.

1 Comentariu

  1. Răspopa Rodica

    Îmi doresc din tot sufletul ca Dobrpgea și toate valorile sale…nenumărate, uluitoare…și necunoscute, să fie prezente …mai prezente în conștiința românilor…! căci, Dobrogea, Constanța…și toate minunile lor nu sunt de loc promovate…sau mult mai puțin, in comparație cu celelalte regiuni ale României..! și spun asta pentru că m-am născut in Constanța/ locuiesc in altă parte…!/ și mă doare sufletul să văd că este atât de…părăsită, uitată,…neprețuită.!..vă mulțumesc..!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest