fbpx
Primele șine de cale ferată din Portul Constanța, vechi de peste un secol, scoase din uz

martie 31, 2023

Sine-vechi-de-cale-ferata-portul-cinstanta-cf-infrastructura

Primele șine de cale ferată românești, produse la Uzina Reșița, dar și austriece, construite la începutul anilor 1900, s-au regăsit în Portul Constanța până de curând.

Șine de cale ferată, vechi de peste un secol, în Portul Constanța

Șinele vechi de cale ferată, care nu mai corespund standardelor au fost scoase din uz, cu ocazia lucrărilor efectuate prin Prioritatea 1 și Prioritatea 2 în Portul Constanța. Prin aceste proiecte se reconstruiesc peste 43 de kilometri de cale ferată, în cadrul lucrărilor de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare care se au început anul trecut și se vor finaliza în luna septembrie 2023.

Sine-de-cale-ferata-portul-constanta

Au fost găsite șine de cale ferată, din anii 1913, 1915 dar și din 1939. Șinele de la începutul anului 1900 se aflau pe liniile ce asigurau legătura către silozurile de cereale, care au fost construite de inginerul Anghel Saligny în anul 1909.Sine-vechi-cale-ferata-portul-constanta-silozuri-saligny

La inaugurarea celor trei silozuri a participat inclusiv Regele Carol. Nu a lipsit de la eveniment nici Anghel Saligny, întemeietorul școlii inginerești în domeniul construcțiilor din România, cel care a realizat multe proiecte în Portul Constanța, între care și tunelul care îi poartă numele.

Sine-vechi-de-cale-ferata-portul-constanta-cf-infrastructura

Alte linii ferate vechi sunt cele de la Gara Maritimă din Portul Constanța, care a fost inaugurată în anul 1934.

Sine-vechi-de-cale-ferata-inlocuite-in-portul-constanta-cf-infrastructura

Și Tunelul Palas sau Carol I cum se numea inițial, proiectat în anul 1902 de către Anghel Saligny, a avut șine de cale ferată construite la începutul anilor 1900.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest