fbpx
Mamaia Constanta
CSM Constanța joacă un nou meci important în EHF European League, astăzi, de Ziua Dobrogei

noiembrie 14, 2023

CSM-Constanta-joaca-astazi-de-ziua-Dobrogei-in- faza- grupelor-EHF-European-League

Un nou meci european va fi susținut de echipa de handbal a Clubului Sportiv Municipal Constanța, chiar de Ziua Dobrogei.

Astăzi, 14 Noiembrie, de la ora 19.45, CSM Constanța joacă cel de-al doilea meci la Sala Sporturilor, în faza grupelor EHF European League! Un meci în care echipa noastră, liderul Grupei H cu două victorii, întâlnește ultima clasată, KGHM Chrobry Glogow, care a pierdut în primele două etape și vine în România să își joace ultima șansă de a rămâne în cărțile calificării. Echipa poloneză face un sezon foarte bun în liga internă, unde a obținut, vineri, cea de-a 8-a victorie în 11 meciuri, fiind a treia în clasament, după “giganții” Kielce și Wisla Plock.

Glogow revine într-o competiție europeană după 16 ani de absență! În sezonul 2007/08, a atins sferturile de finală în Challenge Cup. Cea mai bună performanță internă pentru Chrorbry este locul 2 în Polonia, în sezonul 2005/06, când îi alinia pe celebrii frați Jurecki. Deși Constanța și Glogow nu s-au mai întâlnit până acum, antrenorii principali Vitaly Nat și George Buricea au fost adversari pe teren, în toamna anului 2005, în optimile Cupei Cupelor! Ucraineanul, fost jucător la Zaporoje, a evoluat în dubla cu HCM, din lotul căreia făcea parte și Silviu Băiceanu. Constanța a mers atunci mai departe.

La lotul aproape integral format din jucători polonezi, Nat a adăugat și doi internaționali ucraineni, portarul Anton Dereviankin și centrul Oleksandr Tilte, care a evoluat în Liga Campionilor cu Motor Zaporoje. Interul stânga rus Anton Otrezov este al treilea jucător străin.

CSM Constanța este singura echipă neînvinsă din Grupa H și este considerată una dintre surprizele sezonului în EHF European League, după ce le-a învins pe Tatabanya și Sporting Lisabona. Băieții noștri au făcut neîncăpătoare Sala Sporturilor la meciul cu Sporting și vor să repete figura contra polonezilor. Nistor & comp mizează pe tribune pline, care să-i poarte spre cea de-a treia victorie în grupă! Hai, Constanța!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest