fbpx
Mamaia Constanta
Ziua Națională a Greciei și Buna Vestire sunt sărbătorite în Constanța pe 25 martie

martie 20, 2023

Ziua-Nationala-a-Grecieie-Ansamblul Elpis Constanta

În fiecare an, Ziua Națională a Greciei și Buna Vestire sunt sărbătorite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța. Data de 25 martie este importantă pentru grecii din România, deoarece, în anul 1821 a început Revoluția Elenă de eliberare de sub ocupația otomană.

De Ziua Națională a Greciei, Comunitatea Elenă Elpis Constanța organizează mai multe evenimente

”Oficial, pe teritoriul Greciei de astăzi, declanșarea revoluției a fost proclamată pe 25 martie 1821, la mănăstirea Agia Lavra, de către arhiepiscopul de Patras, Germanos. Lozinca „Libertate sau moarte” a devenit simbolul revoluției. În tot Peloponezul, în nordul Greciei și în numeroase insule au izbucnit revolte anti-otomane.

ziua-nationala-a-greciei-buna-vestire

Cunoscând apropierea celor două popoare, român și grec, semnificația zilei de 25 martie ca Zi Națională dar și Ziua de Bună Vestire, tradițiile împământenite de-a lungul a milenii de coexistență pe pământ românesc, Comunitatea Elenă ELPIS Constanța, continuator al acestor tradiții, face cunoscut programul evenimentelor ce vor marca Ziua Națională a Republicii Elene:

  • Sâmbătă 25 martie

Spectacolul omagial în acest an este susținut de Uniunea Elenă din România, Comunitatea Elenă Elpis în colaborare cu Consiliul Județean Constanța și are loc în ziua de sâmbătă, 25 Martie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” – B-dul Ferdinand nr.56, la ora 18.00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

  • Duminică 26 martie

-La ora 12.00 la Biserica Greacă Methamorphosis va avea loc un Tedeum.

biserica-greaca-metamorphosis-constanta-prima-biserica-ortodoxa-din-constanta

-La ora 13.00, de la Biserica greacă Methamorphosis vor pleca spre București autocare către Ateneul Român, unde va avea loc spectacolul omagial cu prilejul Zilei Naționale a Greciei, organizat de Uniunea Elenă din România și Ambasada Greciei la București.

Doritorii se pot înscrie la sediul Comunității Elene Elpis sau apelând numărul de telefon 0241.619.944, doar până miercuri ora 14.00.

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest