fbpx
”Ziua Constanței Multietnice”, un eveniment cu și despre constănțeni

mai 17, 2023

ziua-constantei-multietnice-asociatia-dobrogea-de-patrimoniu-parada-spectacol-minoritati

Asociația Dobrogea de Patrimoniu, alături de 7 etnii dobrogene organizează evenimentul ”Ziua Constanței Multietnice”, duminică, 21 mai. Manifestarea va începe cu o paradă pe faleza Cazinoului din Constanța și va continua cu un spectacol în Piața Ovidiu. Sunt așteptați la eveniment toți constănțenii care vor să sărbătorească de ziua orașului lor, fie că poartă sau nu costume tradiționale.

Ziua Constanței Multietnice, un eveniment organizat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu

Atât reprezentanții etniilor, cât și constănțenii interesați să participe la manifestarea culturală, vor defila, de la ora 13.30, cu pornire din dreptul Farului Genovez, pe faleza Cazinoului din Constanța. Coloana se va îndrepta spre Piața Ovidiu, unde, de la ora 14.00, va avea loc spectacolul la care participă minoritățile. Muzica Militară a Forțelor Navale Române va însoți coloana până la scena din Piața Ovidiu și va cânta în debutul evenimentului.

La paradă, dar și pe scenă, vor participa: Ansamblul Folcloric Profesionist ”Brâulețul” din cadrul Centrului Cultural Județean ”Teodor T. Burada”, Ansamblul ”Elpis” al Comunității Elene Elpis Constanța, Ansamblul Can Renkler al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România filiala Constanța,  Ansamblul ”Galuboe More” al Comunității Rușilor Lipoveni Constanța, Ansamblul ”Iholu” al Comunității Aromâne Constanța, Ansamblul ”Nairi” al Uniunii Armenilor din România filiala Constanța și Ansamblul ”Șirinler”, al Uniunii Democrate Turce din România filiala Constanța. De asemenea, voluntarii Asociației ”Historia Renascita” filiala Constanța, îmbrăcați în costume de daci și romani vor susține, în public, lecții de istorie vie.

Evenimentul cultural ”Ziua Constanței Multietnice” va fi prezentat de actorul și regizorul Dan Cojocaru.

Manifestarea culturală este organizată de Asociația Dobrogea de Patrimoniu, în colaborare cu Primăria și Consiliul Județean Constanța, cu participarea minorităților din oraș și a Muzicii Militare a Forțelor Navale Române.

La eveniment și-au anunțat participarea: Asociația ”Cusături Dobrogene”, Comunitatea ”Domnițe cu altițe” și reprezentantele Asociației ”Ia de la malul mării”, ale căror membre sunt colecționare de costume tradiționale autentice românești.

Te așteptăm și pe tine la eveniment, să sărbătorim împreună Ziua Constanței!

3 Comentarii

 1. Marin victor

  Asociatia Culturală DAPYX ,va urează succes !

  Răspuns
  • Auris Luca

   Mulțumim frumos! Vă așteptăm și pe voi!

   Răspuns
 2. Leo Kralev

  Hello!

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Este o nouă săptămână plină de evenimente pentru sportivii CSM Constanța! Echipele noastre sunt angrenate în ligile interne de baschet, handbal, rugby și șah, dar și în cea de-a doua competiție ca valoare din tenisul de masă european! Voleibaliștii pregătesc debutul...

Festivalul Neversea 2024 va avea loc în perioada 4-7 iulie

Festivalul Neversea 2024 va avea loc în perioada 4-7 iulie

Porțile festivalului Neversea 2024 se redeschid pentru cea de-a șasea ediție, una plină de energie, culoare și cele mai emoționante răsărituri de pe o plajă din Europa. Ediția din 2024 va avea loc în perioada 4-7 iulie, pe plaja Neversea, din Constanța. Cu dorul de...

Pin It on Pinterest