fbpx
Zeci de păsări flamingo poposesc zilele acestea pe Lacul Tuzla din județul Constanța

mai 26, 2021

pasari-flamingo-lacul-tuzla-judetul-constanta

Imagini senzaționale, în care zeci de păsări flamingo au fost surprinse pe Lacul Tuzla din județul Constanța circulă pe rețelele de socializare.

Păsări flamingo în județul Constanța

62 de păsări flamingo au fost surprinse ieri de fotograful constănțean Florin Călugăreanu, pe Lacul Tuzla. El a povestit pentru Discover Dobrogea că a stat ore întregi să le studieze și să le fotografieze, deoarece foarte rar are ocazia să vadă delicatele păsări roz.

pasari-flamingo-lacul-tuzla-judetul-constanta”Aflasem acum 3 ani că păsările flamingo vin în nordul județului Constanța, într-o zonă din cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Am stat stat 4 ore să le admir, pentru că am vrut să văd mai multe împerecheri și să le prind în zbor.

pasari-flamingo-lacul-tuzla-judetul-constantaFemelele mâncau și masculii au plecat lângă o insulă. Am înțeles că este posibil ca masculii să construiască și cuiburi acolo, ceea ce ar fi minunat. Niciodată aceste păsări flamingo nu au rămas la noi în țară, au trecut doar pentru scurt timp, în migrație”, a declarat pentru Discover Dobrogea, fotograful constănțean Florin Călugăreanu.

Păsările sunt monitorizate de specialiști

Cele 62 de păsări flamingo care se află zilele acestea pe Lacul Tuzla din județul Constanța sunt monitorizate de specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare ”Delta Dunării”.

pasari-flamingo-lacul-tuzla-judet-constantaÎn 2020, ARBDD anunța că 10 păsări flamingo au ajuns în Delta Dunării, într-o scurtă vizită. La acea vreme, specialiștii spuneau că este vorba despre cel mai mare grup de păsări flamingo observat în România. Acum însă, ele sunt mult mai numeroase, iar dacă voi cuibări pe lacul din județul Constanța, cu siguranță în anii viitori vor veni mai multe.

pasari-flamingo-in-judetul-constanta”Zece exemplare de păsări flamingo, cel mai numeros grup din ultimul secol, au ajuns în Delta Dunării”, anunța anul trecut Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării. Prezența acestora a fost de scurtă durată și nu au putut fi monitorizați.

pasari-flamingo-lacul-tuzla-judetul-constantaAstfel de observații au mai fost făcute sporadic și în anii anteriori, în zona de coastă a Mării Negre din RBDD, dar nu în număr așa de mare, doar 3-4 exemplare. Specia este cuibăritoare în Bazinul Mediteranean, cu coloniile cele mai apropiate de România, Grecia, Turcia sau Muntenegru”, anunțau în 2020 reprezentanții ARBDD.

Toate fotografiile sunt realizate de Florin Călugăreanu și au fost publicate cu acordul acestuia.

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Știrile zilei - 28 mai 2021 ⋆ zoso blog - […] Ce găini sunt astea, Ioane? […]

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest