fbpx
omd-mamaia-constanta
omd-mamaia-constanta
”Wild Danube”, povestea Deltei Dunării în cele 4 anotimpuri, într-un documentar BBC

februarie 18, 2021

wild-danube-documentar-BBC-delta-dunarii

”Wild Danube” este un documentar BBC, ale cărui filmări au început în această iarnă, în Delta Dunării. Realizatorul de televiziune Charlie Ottley a lansat în județul Tulcea, cel mai nou proiect al său, un documentar despre Delta Dunării. Filmările pentru ”Wild Danube” se vor face în toate cele patru anotimpuri, iar filmul va fi lansat de Ziua României, pe 1 Decembrie.

”Wild Danube”, documentarul despre Delta Dunării

Pe 1 februarie, când codul portocaliu de ninsoare a închis drumurile și a format noiane de zăpadă, realizatorul de televiziune Charlie Ottley a început filmările pentru cel mai nou documentar al său, ”Wild Danube”, în județul Tulcea. El nu s-a speriat de vântul puternic și de nămeți, ba chiar a ieșit din mașină să curețe omătul de pe șosea, în timp ce mergea spre Jurilovca și la Cetatea Enisala.

wild-danube-charlie-ottley-documentar-bbc-delta-dunarii”Mă simt foarte norocos că sunt astăzi aici și că putem să anunțăm proiectul nostru, ”Wild Danube”. Am început filmările și vom surprinde Delta în toate anotimpurile. Vom încerca să redăm toate locurile ascunse, toate bucuriile, toate frumusețile acestui loc.

wild-danube-documentar-bbcVom oferi o priveliște a Deltei care nu a fost văzută până acum. Dorim să prezentăm lumii acest ținut feeric, aceste întinderi spectaculoase de apă, să rebrand-uim acest loc, ca fiind “Amazonul Europei”, să atragem cât mai mulți  turiști în această zonă minunată”, a spus Charlie Ottley.

Charlie Ottley este realizatorul celebrelor documentar ”Wild Carpathia ”Flavours of Romania” și este considerat unul dintre cei mai importanți ambasadori ai țării noastre în Marea Britanie.

”Wild Danube” este despre viața pescarilor și tradițiile din Delta Dunării

Viața grea a pescarilor din Delta Dunării va fi prezentată în documentarul ”Wild Danube”, cu atât mai mult, cu cât filmările au început iarna, când pescuitul se practică extrem de dificil, de multe ori la copcă, dacă apa îngheață.

lejanka-charlie-ottleyTradițiile și obiceiurile comunităților și etniilor din Delta Dunării vor fi și ele abordate în documentarul lui Charile Ottley. Într-una dintre fotografiile realizate la Jurilovca, îl vedem, stând pe o lejankă, soba pe care rușii lipoveni se odihnesc și se încălzesc în zilele geroase de iarnă, după ritualul îmbăierii în bania, baia negră, tradițională a lipovenilor.

Asociația Delta Dunării a fost cooptată în acest proiect

Asociația Delta Dunării a fost cooptată în proiect, iar reprezentanții acesteia sunt încântați că documentarul ”Wild Danube” va promova Delta Dunării.

wild-danube-documentar-catalin-tibuleac-asociatia-delta-dunarii“Proiectul jurnalistului Charlie Ottley, „Wild Danube”, reprezintă o oportunitate pentru noi de a face cunoscută Delta Dunării în spațiul European. Delta Dunării a fost mult prea puțin promovată în vestul Europei, iar proiectul realizat de Charlie Ottley vine și completează acestă necesitate a destinației turistice de a fi promovată în Europa.

Charlie Ottley este îndrăgostit iremediabil de România, fiind unul dintre cei mai buni promotori ai țării noastre în plan internațional, iar noi suntem extrem de onorați să-l sprijinim în proiectul “Wild Danube”.

Asociatia-Delta-Dunarii-proiect-wild-danubeDocumentarul va arata lumii întregi delta, necosmetizată, cu bune și cu rele, exact așa cum este ea, iar filmările au început deja la Jurilovca, Enisala, Lacul Razim, Crișan, Mila 23 și vor continua în toate colțurile deltei, în toate cele patru anotimpuri.

Sperăm ca prestigiosul producător de televiziune, să fie încântat de ceea ce îi arătăm noi și suntem absolut convinși că Delta Dunării a câștigat deja un prieten: Charlie Ottley!” a spus Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

Fotografiile au fost realizate de reprezentanții Asociației Delta Dunării.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Astăzi s-a lansat oficial Organizația de Management al Destinației Mamaia Nord. Plaje naturale, largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă variată de restaurante, toate organizate...

Pin It on Pinterest