fbpx
Toate plajele din stațiunea Eforie au fost extinse pentru reducerea eroziunii costiere

decembrie 30, 2023

plajele-din-statiunea-eforie-au-fost-largite-innisipare-abadl

Lucrările de înnisipare pe plajele din stațiunea Eforie au fost finalizate, anunță Administrația Națională Apele Române și Administrația Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL). Astfel, s-a încheiat proiectul „Reducerea Eroziunii Costiere Faza II (2014-2020)”, fiind lărgite plajele din Zona Eforie, pe o lungime de 5,7 km, de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla.

Autoritățile anunță că, pentru dezvoltarea zonei costiere completează cu succes cele șapte porțiuni de plajă, pe o lungime de aproximativ 5 km. De asemenea, sunt construite șapte diguri pe o lungime totală de aproximativ 3 km, fiind utilizate în acest sens, peste 635.000 de tone de piatră.

plajele-din-statiunea-eforie-au-fost-extinse-innisipare-eforie

În prezent, lucrările de mediu sunt în curs de finalizare, iar echipa se concentrează pe:

  • Revigorarea ecosistemului marin;
  • Dezvoltarea unor specii pierdute în timp din ecosistem și
  • Protejarea biodiversității marine și a zonei litorale;Dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc.

Scopul proiectului este de a asigura adaptarea la schimbările climatice, dar și de a preveni și gestiona riscul, prin protecția la eroziune a liniei țărmului. Acest efort susține durabilitatea pe termen lung a întregii noastre comunități litorale.

Proiectul „Reducerea Eroziunii Costiere Faza II (2014-2020)” are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, dintre care 2.722.170.915,77 lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest