fbpx
Teatrul de Stat Constanța – deschiderea rezidenței GENIUS LOCI

februarie 2, 2021

genius-loci-teatrul-de-stat-constanta-twinning-arts

Primul eveniment online din rezidența constănțeană a Proiectului european Genius Loci, TWINNING PERFORMING ARTS/ARTE GEMENE, va avea loc astăzi.

Astăzi, 2 februarie 2021, la ora 18:00, Teatrul de Stat Constanța deschide rezidența constănțeană online a proiectului cultural GENIUS LOCI (SPIRITUL LOCULUI), proiect cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Programul cultural Europa Creativă.

Genius Loci – Twinning Performing Arts

Evenimentul online ”Twinning Performing Arts” (în traducere aproximativă „spectacole gemene” sau „Arte gemene”) – va fi transmis pe paginile Facebook ale teatrului și proiectului Genius Loci. Veți putea urmări un moment artistic filmat, în care actori ai Teatrului de Stat Constanța vor interpreta cântece tradiționale românești, iar artiști de la Lecce vor cânta melodii tradiționale din Italia.

genius-loci-teatrul-de-stat-constanta-twinning-artsÎn plus, un cântec din Turcia, interpretat de actorul Onur Uysal, din trupa internațională a Teatrului Astragali, alături de actorii români, pe scena TSC.

De la Constanța interpretează actorii Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Alina Manțu și Remus Archip, iar din Lecce, Anna Cinzia Villani, Simonetta Rotundo, Roberta Quarta.

genius-loci-teatrul-de-stat-constanta-twinning-artsPartenerii proiectului GENIUS LOCI sunt Departamentul de Istorie, Societate și Studii Umaniste de la Universitatea din Salento (Italia), Teatrul de Stat Constanța, Fundația Dansului „Alicia Alonso” din cadrul Universității „Regele Juan Carlos” din Madrid (Spania), Directoratul General al Institutului Internațional al Teatrului – UNESCO (Franța), Municipalitatea din Zakynthos și Teatrul Tsi Zakynthos din Grecia.

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Ziua Marinei Române, la 120 de ani de la prima sărbătorire

Ziua Marinei Române, la 120 de ani de la prima sărbătorire

Sărbătorită pentru prima dată pe data de 15 august 1902, la bordul crucișătorului „Elisabeta”, Ziua Marinei Române a ajuns anul acesta la cea de-a 120-a aniversare. De la un an la altul, sărbătoarea marinarilor s-a dezvoltat prin îmbinarea elementelor tradiționale...

10 rezervații naturale din Dobrogea, excelente pentru excursii

10 rezervații naturale din Dobrogea, excelente pentru excursii

10 rezervații naturale din Dobrogea am inclus în acest articol, deși sunt 74 în total, unele necunoscute chiar și de către de locuitorii din cele două județe, Constanța și Tulcea. Sunt atât de frumoase și interesante, încât, de multe ori nici nu merită să faci un drum...

Pin It on Pinterest