fbpx
Mamaia Constanta
Stațiunea Mamaia revine în preferințele turiștilor în sezonul estival 2023

mai 5, 2023

statiunea-mamaia-revine-in-preferintele-turistilor-opmcta

Stațiunea Mamaia revine în preferințele turiștilor români pentru vacanța de vară 2023. Nivelul rezervărilor făcute până la finalul lunii aprilie se apropie de cel înregistrat în același interval al anului 2019, anunță Organizația Patronală Mamaia Constanța (OPMCTA) pe baza datelor colectate atât de la turoperatorul Litoralulromanesc.ro, cât și de la hotelierii membri ai OPMCTA.

Numărul rezervărilor în stațiunea Mamaia a crescut cu 50% față de anul 2022

Astfel, după ce anul trecut Mamaia a pierdut statutul de destinație favorită pe litoralul autohton, pentru acest sezon estival se preconizează o revenire în destinație a turiștilor care au migrat spre alte stațiuni, situație confirmată de cifre. Conform datelor obținute până la finalul lunii aprilie, numărul rezervărilor de sejururi în Mamaia pentru sezonul 2023 a crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut și se apropie de valorile înregistrate în 2019, considerat cel mai bun an din turismul autohton.

statiunea-mamaia-fotografie-aeriana-drona

Anul 2022 nu a fost ușor pentru operatorii din turism din Mamaia, dar, în ciuda condițiilor dificile, hotelierii nu au încetat să facă investiții și să creeze pachete atractive, astfel încât să-și recâștige segmentul de turiști obișnuiți să-și facă vacanțele în această stațiune. Strategia noastră dă roade pentru că ne așteptăm ca în acest sezon estival să asistăm la revenirea în destinație a turiștilor care au ales alte stațiuni vara trecută, precum și a celor care și-au făcut vacanțele anul trecut în Mamaia și au fost mulțumiți de serviciile primite, afirmă Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia Constanța.

Bilanțul prezentat la finalul sezonului estival 2022 de Litoralulromanesc.ro a arătat că Mamaia a pierdut anul trecut statutul de stațiune preferată a turiștilor români.

Românii care obișnuiau să meargă în Mamaia și care vara trecută au ales alte stațiuni de pe litoral revin aici în 2023 pentru că au realizat că în Mamaia găsesc un anumit nivel al serviciilor și facilităților care le poate satisfice exigențele. Mamaia are avantajul de a fi una dintre stațiunile în care se fac investiții private, iar turiștii au la dispoziție spații de cazare bune și foarte bune, zone de distracție, obiective turistice, plaje amenajate, deci un cumul de factori care îi mulțumesc, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

statiunea-mamaia-apus-de-soare-lac-siutghiol-vedere-aeriana-drona

Conform datelor furnizate de OPMCTA, pentru sezonul estival 2023, un sejur pentru doi adulți în Mamaia la începutul lunii iunie costă de la 555 lei, pachetul incluzând 5 nopți de cazare în cameră dublă la un hotel de 3 stele, iar un sejur de 5 nopți la 4 stele costă de la 990 lei. Potrivit rezervărilor făcute până la această dată, cea mai aglomerată perioadă în stațiunea Mamaia va fi de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii iulie, precum și în intervalul 24 iulie – 10 august, gradul de ocupare în unele hoteluri fiind deja de 100%.

Despre OPMCTA

Organizația Patronală Mamaia-Constanța a fost înființată la începutul anilor 2000, iar din anul 2017 s- a redefinit, s-a actualizat și s-a aliniat la cadrul legislativ și la necesitățile destinației pe care o reprezintă.

OPMCTA are aproximativ 30 de membri, operatori economici din industria ospitalității din stațiunea Mamaia și Municipiul Constanța, respectiv hoteluri, restaurante și baruri, precum și operatori comerciali și presatori de servicii implicați în activitățile turistice și recreative. Organizația Patronală Mamaia-Constanța este membru fondator al Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța, care va gestiona activitatea de promovare și management turistic al stațiunii Mamaia și municipiului Constanța.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest