fbpx
Mamaia Constanta
Stațiunea Mamaia Nord a devenit destinația preferată de kitesurferi

mai 28, 2024

kitesurfing-kiteboarding-statiunea-mamaia-nord

Tot mai mulți români au început să practice kitesurfing-ul, iar Stațiunea Mamaia Nord este, deja, una dintre zonele preferate de pasionații acestui sport. În special în zilele în care vântul bate puternic, plajele din Mamaia Nord reprezintă locul perfect pentru împătimiții de kitesurfing.

Cu zmeul, pe plajele din Stațiunea Mamaia Nord

Mereu în căutare de plaje pe care bate vântul mai tare, românii pasionați de kitesurfing sau kiteboarding ajung pe plajele din Stațiunea Mamaia Nord pentru a-și ridica zmeul împreună cu prietenii. În weekend-uri, dacă se anunță zile cu vânt, ajung în stațiunea din nordul litoralului și români din alte zone ale țării, care sunt interesați de practicarea acestui sport.

Cine poate practica kitesufing-ul?

Oricine poate practica acest sport, iar copiii trebuie să aibă peste 40 de kilogramă, să nu îi ia vântul, a afirmat pentru Discover Dobrogea, unul dintre kitesurferii pe care i-am întâlnit pe o plajă din Stațiunea Mamaia Nord.

„Cei interesați pot testa zmeul de antrenament, pentru a afla dacă le place și, ulterior, pot participa la cursuri de inițiere. Este un sport destul de dificil la început, în primele 10-15 ore, dar, după ce deprinzi tainele kiteboarding-ului, plăcerea de a zbura este enormă. Dacă urmezi regulile învățate în perioada de instruire, nu există riscuri în practicarea acestui sport nautic. Poate deveni periculos doar dacă nu urmezi niște pași. Cursurile de kiteboarding sunt obligatorii, nu te poți apuca de kite fără a face școala”, a declarat pentru Discover Dobrogea, kiteboarder-ul profesionist Andrei Damian.

Kiteboarderii sunt, de altfel, foarte fotogenici, iar cei care îi văd pe plajele din Stațiunea Mamaia Nord, sunt mereu tentați să îi surprindă în imagini frumoase și colorate.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest