fbpx
Standul destinației Constanța-Mamaia de la Târgul de Turism, o sumă de experiențe culturale, gastronomice și istorice

februarie 20, 2020

Constanta-Mamaia Targ Turism 2020

Destinația Constanța-Mamaia nu a lipsit nici în februarie 2020 de la Târgul de Turism al României. Autoritățile locale, agențiile de turism și investitori în industria ospitalității au participat la București, la marele eveniment, pentru a-și face cunoscute ofertele.

Standul destinației Constanța-Mamaia, o prezență care nu trece neobservată

Deschiderea standului destinației Constanța-Mamaia a fost apreciată de vizitatorii prezenți la Târgul de Turism. Fanfara Militară a Forțelor Navale Române a strâns în jurul standului orașului de la malul mării o mulțime de persoane care i-au admirat pe militari.

Fanfara militara la standul Constanta-MamaiaMembrii fanfarei au delectat publicul cu multe melodii cunoscute și ne-au impresionat prin prestanța dată și de frumoasele uniforme de culoare albă.

Standul Constanta-Mamaia Targ Turism 2020De asemenea, multe oficialități au participat și în acest an, fie că este vorba despre secretarul de stat în Turism, Răzvan Pîrjol, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu sau reprezentanții Organizației Patronale Mamaia-Constanța, Nicolae Bucovală și Anca Nedea-Pavel. Cu toții au subliniat faptul că destinația Constanța-Mamaia este un pol important în turismul românesc.

Surprizele anului 2020 în destinația Constanța-Mamaia

Foarte multe noutăți și atracții le sunt pregătite turiștilor care ajung anul acesta în destinația Constanța-Mamaia, a declarat pentru Discover Dobrogea, primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău. ”Avem foarte multe surprize anul acesta, dar cred că cea mai mare este că toată lumea va vedea cât de uniți suntem și cât de ambițioși în a promova destinația Constanța-Mamaia. Evident că beneficiem de titlul Capitala Tineretului din România, că avem multe atracții turistice noi: un teleschi pe Lacul Siutghiol, o roată din care veți putea observa Cazinoul restaurat, o mulțime de atracții în zona de plajă, precum și festivalurile devenite deja tradiționale la noi.

Experiente culinare ConstantaPe lângă asta, așa cum vedeți și aici la standul nostru de la Târgul de Turism, există o bogăție de artă culinară care ne transpune din Italia, Grecia, zona Balcanilor, până în zone exotice. Turiștii pot avea experiențe unice la noi, în destinația Constanța-Mamaia”, a precizat primarul Decebal Făgădău.

Farul genovez de la Constanța aprins și la București

Standul destinației Constanța-Mamaia este foarte viu, efervescent, colorat și ne duce cu gândul la mare. ”După ce am reaprins Farul genovez la Constanța l-am aprins și aici, în București, pentru că, după lumina farului de la Constanța se ghidează tot turismul românesc. Îi rog pe români, ca înainte să plece în străinătate, să vină aici la târg și să vadă că o simplă vizită la standul Constanța-Mamaia înseamnă atât o experiență grecească sau una în Italia, pot descoperi cetatea antică Tomis, cramele noastre renumite, ale căror vinuri concurează cu cele produse în podgoriile din Italia, Franța, Spania sau Portugalia.

Farul genovez Așa că un sejur în destinația Constanța-Mamaia reprezintă, de fapt, o sumă de experiențe pe care le-ar trăi individual în destinații mult mai îndepărtate și mai scumpe”, a precizat pentru Discover Dobrogea edilul-șef al Constanței, Decebal Făgădău.

Constanța va promova mai mult turismul istoric

Pentru că are o istorie de peste 2000 de ani, iar în centrul vechi al orașului Constanța călcăm la propriu pe ruinele cetății antice Tomis, un tur istoric reprezintă o prioritate, atât pentru turiști, cât și pentru autorități. Acest lucru l-a dovedit traseul introdus în 2018,  anul Centenarului, când linia estivală a autobuzului supraetajat a rupt granița dintre oraș și port și turiștii au putut vizita 100 de obiective importante.

Turism istoric Constanta A fost o surpriză și pentru constănțeni, nu numai de turiști, astfel că autoritățile și-au dat seama că este nevoie de un tur istoric în Constanța.

Constanta, orasul fotogenic”Am colaborat cu Diana Slav și cu toți cei care au încercat să promoveze vestigiile, locurile mai puțin știute din orașul nostru, astfel încât, ușor-ușor, să se construiască organic și natural, ideea unui tur. Anul acesta, evident că îmi doresc să avem un tur în adevăratul sens al cuvântului. Echipa mea stă la masă cu cei care au fost pionieri în domeniul acesta, iar cu sprijinul CT-Bus căutăm soluții să finalizăm un tur istoric până la începerea sezonului estival. Acesta va fi organizat doar în municipiul Constanța, pentru că în momentul de față nu avem capacitatea să extindem în județ sau în toată regiunea Dobrogea. Ar fi minunat să facem un tur în tot ceea ce înseamnă Dobrogea, o experiență unică în viață, însă un traseu istoric în Constanța este un bun început”, a povestit pentru Discover Dobrogea, primarul Decebal Făgădău.

Constanța, Capitala Tineretului din România

Tinerii din România sunt așteptați să participe la foarte multe evenimente care vor fi organizate anul acesta în Constanța, care devine, din data de 2 Mai, Capitala Tineretului. Încă de la intrarea în pavilioanele B1 și B2 veți observa un autobuz etajat, frumos colorat, pe care scrie că orașul Constanța va fi Capitala Tineretului din România. De asemenea, îi veți vedea pe tinerii constănțeni și la Târgul de Turism de la Romexpo, pentru că își doresc să afle toată suflarea României ce proiecte vor realiza.

Constanta Capitala TineretuluiLorela Florescu, co-manager al proiectului a declarat pentru Discover Dobrogea că ”Autobuzul este momentan un mic spoiler pentru ceea ce o să se întâmple la deschiderea din 2 Mai. Încă nu putem dezvălui ce evenimente vor avea loc de la începutul sezonului estival. Autobuzul va fi văzut și în Constanța din 2 Mai, momentul în care orașul de la malul mării va deveni Capitala Tineretului. Pregătim ceva mega-spectaculos, evenimente din care nu vor lipsi autobuzele, petrecerile, o să fie o surpriză frumoasă pentru tineri. Târgul de Turism al României ni se pare un prilej foarte bun pentru a promova inițiativa noastră. Încercăm să atragem parteneri alături de noi și să ne facem văzuți. Am reușit să discutăm cu majoritatea oamenilor de la acest târg. Căutăm noi parteneri, persoane, asociații, privați care să ne promoveze, să ne ajute și să ne sprijine.”

Constanța-Mamaia, o destinație cosmopolită

Destinația integrată Constanța-Mamaia a devenit și va fi din ce în ce mai cosmopolită. Vorbim despre Constanța, un produs turistic ce înglobează istoria, cultura, un program amplu de evenimente, Portul Tomis și centrul vechi, un amestec de culturi, de istorie și de gastronomie locală. Pe de altă parte, Mamaia Nord, care este poziționată eclectic, oferă un produs turistic diferit de restul litoralului și este deja consacrată pentru distracția la cote maxime.

Festivalul NeverseaDirectorul executiv al Asociației Patronale Mamaia-Constanța, Anca Nedea-Pavel a declarat pentru Discover Dobrogea: ”Este pentru prima oară când avem un stand așa cum îmi doream eu pentru o destinație, la nivelul la care încă ne aflăm. Fără doar și poate este cel mai bun stand de la această ediție a Târgului de Turism al României și a fost standul cel mai vizibil, unde s-a făcut și singura deschidere oficială. Prin conceptul pe care l-am gândit prezentăm o experiență autentică, nu avem doar o simplă prezență, prin care să împărțim niște broșuri și să avem un ecran în care prezentăm niște evenimente.

Farul genovezAvem agenți economici care le oferă vizitatorilor savoarea locală, iar cei care care ajung la târg pot gusta din produsele noastre consacrate. Din punct de vedere al experienței în destinație avem agrement, cultură, istorie, un element de identificare a destinației turistice, respectiv Farul genovez, avem tot ce înseamnă turism oenologic, pentru că ni s-au alăturat două crame de renume din Constanța.”

Constanța Eye, roata din care vor fi văzute portul și Cazinoul

Din această vară, vizitatorii care ajung în Constanța vor avea parte de o nouă atracție. Este vorba despre o roată foarte mare, care va fi amplasată în apropierea Cazinoului și va face deliciul turiștilor. De la Anca Nedea-Pavel am aflat că, din luna mai, un agent economic va amplasa o roată tip London Eye, însă, pentru că ne aflăm în orașul de la malul mării, a noastră se va numi Constanța Eye. De la înălțime, turiștii vor putea vedea atât portul și Cazinoul, cât și o parte din centrul vechi și bineînțeles, marea.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

OMD Mamaia Constanța raportează cifre superioare pentru sezonul 2023

OMD Mamaia Constanța raportează cifre superioare pentru sezonul 2023

Turismul în stațiunea Mamaia este în creștere! Deși 2023 a fost primul an în care Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța a funcționat începând cu jumătatea lunii iulie, scopul a fost atins atât în ceea ce privește cifrele raportate la final de...

Stațiunea Mamaia are nevoie de branding!

Stațiunea Mamaia are nevoie de branding!

OMD Mamaia Constanța anunță demararea procedurii de organizare a concursului național de soluții pentru branding-ul stațiunii Mamaia. Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța anunță demararea concursului național de soluții pentru branding, care să...

Pin It on Pinterest