fbpx
SEAS 2024
Sportivii CSM Constanța sunt angrenați în competiții importante și săptămâna aceasta

iunie 21, 2024

Sportivii-CSM-Constanta-baby-baschet

Sportivii CSM Constanța sunt angrenați în competiții importante și săptămâna aceasta. Înotătorii luptă pentru medalii la Campionatele Europene de la Belgrad, în timp ce sportivii secției de judo vor da totul pe tatami la Cupa României și Campionatele Naționale de Seniori, iar cicliștii se vor bate pentru podiumul Campionatului Național de Șosea. Îi urmărim și pe șahiști, la Trofeul Litoralului, dar și pe cei mai mici baschetbaliști ai clubului nostru, la prima lor competiție națională. Hai, Constanța! Hai, România!

Baby Baschet

În acest weekend începe, la Costinești, Competiția Sportivă Națională de BabyBaschet, la care CSM Constanța va participa în concursul masculin. Competiția este rezervată copiilor născuți în anul 2014 și mai mici și se va desfășura, în perioada 21-27 Iunie, pe terenurile în aer liber din cadrul bazei sportive BTT de la Costinești. Hai, Constanța!

Șah

Șahiștii clubului nostru participă, în perioada 22-30 Iunie, la Festivalul Internațional de Șah – Trofeul Litoralului, ediția a 33-a, competiție care are loc în Mamaia. 14 sportivi de la CSM Constanța vor concura la categoriile U8, U10, U12 și Open general, unde printre competitori se vor afla Darius Tuzlaru, Tiran Sonuvar, Mircea Cazan, Maria Criveanu și Radu Ciurea. Se joacă 9 runde, în sistem elvețian, 90 min. KO + 30 sec / mutare, la Open. Sportivii sunt antrenați de Iulian Mihailov și Marcel Ciubotariu.

Ciclism

După rezultatele bune de la Turul Clujului, a treia etapă din circuitul Cupei României de Șosea, cicliștii de la CSM Constanța iau startul la Campionatul Național de Șosea – contratimp individual și fond – competiție Open, care are loc, între 21 și 23 Iunie, la Ocna Sibiului. Mihnea Harasim, dublu câștigător săptămâna trecută la categoria U23, cadeții Brigitte Belu și Matei Paris, care are de luat o revanșă după accidentul suferit, sunt numele de urmărit. Sportivii sunt însoțiți de antrenorul Filip Grigorescu.

Natație

Înotătorii Patrick-Sebastian Dinu și Mihai Gergely de la CSM Constanța participă în această săptămână la întrecerile Campionatelor Europene de nataţie de la Belgrad. Patrick Sebastian Dinu înoată la Europene în probele (50 m liber, 100 m liber, ştafeta de 4×100 m liber) și este antrenat la CSM Constanța de Răzvan Florea. La competiția continentală, Mihai Gergely evoluează în probele (50 m fluture, 100 m fluture, 200 m liber, ştafeta de 4×100 m liber), antrenor Claudiu Radu. Hai, România! Hai, Constanța!

Judo

Vlad Topală, Laurențiu Gliga și Victor Sandu, însoțiți de antrenorul Gheorghe Lozovanu, vor lupta pentru medalii la Satu Mare, care găzduiește două importante competiții de seniori. Judoka de la CSM Constanța vor concura atât la Cupa României Individual, în 21-22 Iunie, cât și la Campionatul Național de Ne Waza (luptă la sol), în 22-23 Iunie. Hai, Constanța!

Sezonul 2024-2025

Handbalul și voleiul și-au aflat calendarul competițional al viitorului sezon. Cu un derby adevărat în prima etapă, echipa de handbal va debuta în prima rundă împotriva celor de la Dinamo București, pe teren propriu, partidă programată la finalul lunii august dar care poate suferi modificări în disputare în funcție de calendarul european competițional al echipelor. Echipele seniorilor și senioarelor de volei și-au aflat și ele programul noului sezon, fetele urmând să debuteze pe teren propriu cu U Cluj iar băieții urmând să joace pe terenul celor de la Rapid București. Deasemenea au fost anunțate și primele adversare din Cupa României la Volei, senioarele urmând să întâlnească Dinamo București iar băieții pe Știința Explorări Baia Mare.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest