Tablouri sculptate în piatră naturală, onix cu nuanțe ireale, pe care îl privești minute întregi și nu-ți mai iei ochii de la el, desene din marmură, granit și travertin, în diferite combinații de culori și decupaje, toate creațiile Mesta te duc cu gândul la poveștile din ”1001 de nopți”. Le-am admirat la showroom-ul Mesta marmură și travertin din Constanța mai bine de două ore și puteam să mai stau încă pe-atât, fără să mă plictisesc. Piatra naturală prelucrată la Mesta, cu multă pasiune pentru detalii și ornamente, aduce spectacolul naturii în casa ta. Când vezi marmura cu venaturi deosebite și în culori surprinzătoare, de la verde smarald la albastrul mării înspumate sau cu diferite tonuri de maro, adusă din Turcia, India sau din Brazilia tocmai pentru că este exotică, parcă îți vine să îți reamenajezi casa, doar pentru a privi zilnic aceste minuni create de natură.
Mesta duce prelucrarea pietrei la nivel de artă
Vremurile în care marmura sau granitul se tăiau manual, au apus la Mesta. De anul trecut, firma a investit în cea mai mare, completă și modernă linie de prelucrare a pietrei naturale din Europa de Sud-Est.
În fabrica din Constanța, Mesta are 6 utilaje moderne care sculptează, scanează, prelucrează 3D și fasonează orice tip de piatră naturală.
”Modelele care urmează să fie prelucrate sunt realizate pe calculator, în Autocad, un program de proiectare. După ce avem desenele, utilajele pot realiza orice fel de tăieturi și de modele în marmură, granit sau travertin. Aparatele pot manevra singure, printr-un sistem de ventuze, plăci de până la trei metri și jumătate, iar dacă apare cea mai mică problemă, ele o detectează și se opresc”, a declarat pentru Discover Dobrogea, managerul general al firmei Mesta Marmură și Travertin, Bilal Gur. El a precizat că pot fi scanate automat modelele introduse, deoarece aparatele desenează singure pe piatră. Utilajele sunt prevăzute cu un sistem care gravează sau sculptează pe 3, 5 sau pe 7 axe.
De exemplu, sculptura unui basorelief se face în 5 axe, iar o prelucrare completă în 3 D se face în 7 axe.
Cu utilajele Donatoni importate din Italia, o aparatură de ultimă generație, firma a reușit să ducă prelucrarea pietrei la nivel de artă. În plus, aparatura nu face praf în timpul șlefuirii, tăierii sau sculptării plăcilor, pentru că funcționează cu un sistem de jet de apă. ”Acesta este unul dintre punctele noastre forte, fabrica Mesta protejează mediul înconjurător, astfel, pot spune că este ”green”. Avem grijă de mediu, nu îl poluăm”, afirmă cu mândrie managerul Bilal Gur.
Marmură în culori exotice, adusă din India, Brazilia și Turcia
Marmura, un fel de regină a pietrei naturale, este folosită încă din antichitate atât pentru frumusețea sa, cât și pentru rezistența ei în timp. Deoarece piața este saturată de produse aduse din China, reprezentanții Mesta, încurajați de pretențiile crescute ale clienților, aduc marmură și granit din India, Brazilia și Turcia. ”Culorile și modelele marmurei din India sunt mai exotice, iar venaturile mai spectaculoase.
Când vezi plăcile în nuanțe de verde smarald, prin care se îmbină tonuri de maroniu și galben, ai impresia că te afli într-o poveste. De aceea am numit această marmură specială ”Rain forest” și este extrem de apreciată de clienți. Altele imită lemnul și zici că vin direct din pădure. Și granitul de la carierele din India este foarte dur și de o calitate net superioară celui din China. L-am numit ”Absolut black” și ”Black classic” și atrage imediat privirile celor care ajung în showroom-urile Mesta”, a precizat managerul Bilal Gur.
23 de cariere în Turcia, un brand de succes: Mesta
Când cuvântul cheie într-o afacere este ”calitate”, lucrurile parcă merg ca pe roate. Reprezentantul Mesta, Bilal Gur spune că a riscat foarte mult, pentru că a deschis fabrica din Constanța la debutul crizei economice, în 2009. Totuși, a fost un risc asumat, întrucât cunoaște această afacere foarte bine. În Turcia, familia sa are o astfel de fabrică de 25 de ani, astfel că prelucrarea marmurei și a travertinului este pentru ei o tradiție.
Tot în Turcia, firma are 23 de cariere în parteneriat cu alte societăți. În plus, Mesta are colaborări în China, India, Grecia și Brazilia și aduce piatră din cam toate carierele din lume, în care există materiale deosebite și de calitate. ”Importăm blocurile de piatră și le aducem în containere pe nave prin Portul Constanța. Aici le tăiem, le prelucrăm și le fasonăm. Am avut proiecte foarte mari în toată țara, în special în București unde avem și un showroom, dar și în Constanța, Cluj, Timișoara și Iași. Numai anul acesta am făcut lucrări în peste 10.000 de locuințe din toată țara, indiferent că vorbim de blaturi din marmură, scări, pardoseli, băi, fațade ventilate sau profile decorative.
Practic, facem orice fel de proiecte. Anul acesta am deschis două depozite și showroom-uri în Germania și Marea Britanie, iar în 2020 vrem să ne extindem și în Franța. Produsele pe care le realizăm în Constanța vrem să le exportăm în toată Europa. Anul acesta ne-am propus să ajungem la o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro doar la Mesta Marmură și Travertin, iar anul viitor ne-am propus să creștem la 7 milioane de euro, doar pe piața din România”, a precizat pentru Discover Dobrogea managerul general al firmei Mesta, Bilal Gur.
Onixul, o piatră scumpă dar foarte decorativă
Încă de la intrarea în showroom-ul din Constanța îți atrage atenția o recepție placată cu onix și luminată într-un mod foarte plăcut, încât primul gând care îți trece prin cap este unde ai putea pune acasă o astfel de bijuterie. Bilal Gur spune că Mesta folosește onixul mai mult pentru decorațiuni, baruri, pentru tăblia de la paturi, dar și în anumite zone luminate din bucătărie. Este un material transparent, care transmite lumina discret și elegant. Fiind o piatră semiprețioasă, onixul este și cea mai scumpă din tot magazinul.
”Clienții noștri au cerut onix pentru amenajarea de penthouse-uri, atât în Constanța, cât și în București. Îl aducem din Turcia, Iran, Pakistan sau Brazilia, astfel că avem mai multe tipuri de onix. Realizăm diferite modele, hexagoane, octogoane, sculpturi 3D sau putem face o combinație din mai multe culori, cu diferite desene și materiale sau chiar tavane din onix, luminate foarte frumos”, a declarat managerul Mesta, Bilal Gur.
Cum pot comanda clienții din România produsele Mesta
Cei care nu ajung în showroom-ul din Constanța sau în cel din București-Otopeni, pot comanda produsele online, din noul magazin stoneoutlet.ro. Echipa de vânzări le oferă toate detaliile necesare, iar clienții primesc recomandări, în funcție de amenajarea pe care doresc să o facă.
Bilal Gur spune că este asigurată consultanța, deoarece marmura și travertinul au desene și texturi speciale, iar clienții care nu se pot orienta singuri sunt ajutați. Magazinul online este la început, a fost deschis de 3 luni, deoarece există cerere foarte mare în țară pentru produsele Mesta, am aflat tot de la managerul firmei. El a precizat că Mesta a prelungit Black Friday până pe 25 noiembrie, iar reducerile în magazinul online sunt de până la 45%. Clienții au comandat deja, în special marmură, travertin, glafuri și chiar mozaicuri.
O afacere de succes, cu prețuri realiste și oameni cu mult simț de răspundere, care pun calitatea pe primul loc. Deoarece dorește ca produsele să fie apreciate și puse în evidență la adevărata lor valoare, Mesta oferă pachete în care este inclus transportul și montajul. Astfel, nu există riscul ca vreun muncitor nepriceput să spargă sau să strice aceste materiale de cea mai bună calitate și clienții să fie nemulțumiți. S-au gândit la toate, iar în situația în care apar probleme, ele sunt rezolvate de echipă, în mod amiabil. Imaginație să ai, că Mesta poate realiza orice lucrare din piatră naturală.
0 Comentarii