fbpx
Mamaia Constanta
Spectacolul „La Marginea Imperiului”, o lecție de istorie pe viu, la Cetatea Tropaeum Traiani

august 2, 2023

la-marginea-imperiului-spectacol-reconstituire-istorica-vulturii-carpatilor

Spectacolul de reconstituire istorică ”La Marginea Imperiului„ va avea loc la poarta Cetății Tropaeum Traiani, sâmbătă, 05 august 2023, de la ora 19.00.

„La Marginea Imperiului”, o lecție de istorie pe viu

Evenimentul cultural va aduce în județul Constanța, în luna august, cascadori profesioniști recunoscuți internațional, cai special pregătiți și dresați pentru scene de luptă și cascadorii ecvestre, muzicieni, umoriști, actori, acrobați, reenactori și zeci de figuranți.

Proiectul este organizat de Asociația «Vulturii Carpaților», cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și presupune desfășurarea a trei spectacole, în perioada 05-19 august, în localitățile Adamclisi – lângă Cetatea Tropaeum Traiani, Topalu – la poarta Cetății Capidava și Constanța, în Parcul Tăbăcărie.

”Prin proiectul „La Marginea Imperiului”, propunem un program amplu și intens de activități, care au ca scop cunoașterea și recunoașterea istoriei naționale.

Alături de „Vulturii Carpatilor”, pentru 90 de minute, spectatorii vor fi transpuși într-o altă epocă, vor trăi cu emoție momentele de luptă și vor simți adrenalina în scenele dramatice, în galopul cailor, în zăngănitul săbiilor, efectele pirotehnice și salvele tunurilor, fiind în permanență conectați la tensiunea acțiunii, jocul actorilor și acrobațiile cascadorilor.

Publicul va trăi momentele cheie ale evoluției României și va reînvăța ce înseamnă să fii român”, afirmă afirmă managerul proiectului „La Marginea Imperiului”, Dan Pâșleagă.

Evenimentul cultural reprezintă o lecție de ISTORIE PE VIU, având ca subiect, povestea reală a ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră – Dobrogea, cunoscută în antichitatea romană sub numele de Scythia Minor.

Spectacolul de reconstituire istorică „La Marginea Imperiului” este compus din trei episoade distincte, care se vor desfășura în trei locuri diferite din județul Constanța, mai exact în vecinătatea a trei situri arheologice deosebite, respectiv Tropaeum Traiani (Adamclisi), Capidava și Tomis (Constanța).

Fiecare dintre cele trei episoade interconectate spune povestea unei provincii locuite de romani, geți și greci, o zonă bogată, aflată “La Marginea Imperiului” și mereu în pericol de a fi atacată.

Cele trei spectacole vor avea loc LIVE în localitățile Adamclisi, Topalu și Constanța și vor fi derulate de Asociația Vulturii Carpaților, în colaborare cu cele mai titrate organizații și instituții din domeniu: Uniunea Cascadorilor Profesioniști din Romania, Circul de Stat, Asociația Culturală Tomis, Asociația Discover Dobrogea și reputați actori români.

Participarea publicului la cele trei spectacole este gratuită.                 

Programul complet al reprezentațiilor:

  1. Cetatea Tropaeum Traiani – Adamclisi: 05.08.2023, de la ora 19.00;
  2. Cetatea Capidava – Topalu: 12.08.2023 de la ora 19.00;
  3. Parcul Tăbăcărie – Constanța: 19.08.2023, de la ora 21.30.

Valoarea proiectului: 1.088.710 lei (978.710 lei finanțare Consiliul Județean Constanța + 110.000 lei contribuție proprie a solicitantului).

Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. De asemenea, Primăria Municipului Constanța ne acordă susținerea pentru buna desfășurare a evenimentelor.

    

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest