fbpx
Spectacolul de balet ”Lacul lebedelor” se joacă în premieră pe lac, în orașul Ovidiu

iunie 18, 2019

Lacul lebedelor pe lac in Ovidiu

”Lacul Lebedelor”, cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor, va fi jucat, în premieră, pe scena amenajată pe Lacul Siutghiol, în orașul Ovidiu. Cadrul natural descris în vechea legendă, în care un stol de lebede apare pe malul apei, va fi creat pentru prima dată în județul Constanța, chiar pe lac. Scena amplasată pe apă se va transforma într-un tărâm de basm, iar lebedele, care simbolizează iubirea eternă, îşi vor recăpăta înfăţişarea umană, vor dansa și vor vrăji publicul.

Baletul „Lacul lebedelor” pe Lacul Siutghiol, un spectacol unic în România

”Este o ocazie minunată, un eveniment unic în Constanța și o premieră pe care Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” o împărtășește publicului dobrogean și tuturor celor ce doresc sa se bucure de o experiență de înaltă ținută artistică. Totodată, înseamnă o deschidere extraordinară a Primăriei din Ovidiu către cultură și artă, pentru spectacole de calitate, iar pentru această  inițiativă îi mulțumesc primarului George Scupra.

Lacul-lebedelor-pe-lac-in-OvidiuTitlul ”Lacul lebedelor” este plin de semnificații în orice teatru de balet clasic și este un moment de atracție în repertoriul oricărei instituții de spectacole muzical coregrafice”, a declarat pentru Discover Dobrogea, managerul TNOB Oleg Danovski, Daniela Vlădescu.

Pentru balerine, să danseze ”Lacul lebedelor” pe lac este un vis împlinit

Ce poate fi mai frumos pentru balerini, decât emoția de a se afla într-un ambient atât de potrivit, pe malul lacului Siutghiol din orașul Ovidiu, sub privirile unui public numeros, dăruind din experiența și talentul lor, aducând bucurie spectatorilor de toate vârstele, se întreabă directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța.

Lacul-lebedelor-pe-lac-in-OvidiuEa a descris deja peisajul feeric care îi va îndemna pe spectatori și pe balerini să viseze: ”Pe o scenă amenajată pe lac, cu luna strălucind complice. Da, acesta este un vis de balerină-lebădă împlinit”, spune Daniela Vlădescu.

Spectacolul ”Lacul lebedelor” reprezintă o capodoperă a baletului coregrafic clasic, libretul acestuia fiind foarte cunoscut în întreaga lume. Baletul a fost pus în scenă pentru prima dată, în anul 1877 în Moscova, la renumitul Teatru Balşoi. Muzica apartine marelui compozitor rus Piotr Ilici Ceaikovski, iar libretul este semnat de V. Beghicev și V. Geltzer.

O poveste magică, în orașul Ovidiu

Această frumoasă poveste are o magie aparte când este transpusă în viață de balerini, iar muzica și scena amplasată pe lac, o vor completa de minune, spune primarul orașului Ovidiu, George Scupra. El a precizat că după seria de evenimente culturale dedicate Bimilenarei Ovidiene, își dorește ca în orașul Ovidiu să continue astfel de manifestări. I-a venit ideea de a organiza acest spectacol pe malul Lacului Siutghiol, din dorința de a îmbina cultura cu peisajul și pentru a pune în valoare Faleza de pe lac și scena de pe apă, proiecte pe care le-a realizat în Ovidiu.

Lacul-lebedelor-pe-lac-in-Ovidiu”Nu suntem într-un oraș turistic, dar ne dorim să atragem constănțenii și turiștii aflați pe litoral, deoarece am primit telefoane și mesaje de la oameni din toată țara, care și-au manifestat intenția de a participa la acest eveniment”, spune primarul Scupra.

”De această dată, în colaborare cu Teatrul de Operă și Balet ”Oleg Danovski” vom avea o serie de trei evenimente. Primul, ”Lacul lebedelor” este pe data de 22 iunie, de la ora 21. O premieră în România, deoarece spectacolul se va juca în aer liber, într-o locație deosebită, chiar pe Lacul Siutghiol, pe o scenă de 300 de metri pătrați. Ne dorim să atragem un public nou, să le oferim tuturor posibilitatea să vadă o reprezentație inedită”, a declarat pentru Discover Dobrogea, primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Balerini japonezi, englezi, francezi, spanioli, italieni și români în spectacolul ”Lacul lebedelor”

Personajele principale în spectacolul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, ”Lacul lebedelor”  sunt : Odette/Odille rol interpretat de prim-balerina japoneză Mayu Takahashi, Prinţul Siegfried va fi prim-balerinul australian Douglas Stewart, în rolul lui Rothbart îl vom vedea pe balerinul englez Ryan Brow, iar Regina mamă va fi interpretată de Cecilia Ursul.

Lacul-lebedelor-pe-lac-in-Ovidiu Prietenii prinţului, cunoscutele lebede mici și lebedele mari, dansul spaniol şi mazurka vor fi interpretate de Daia Kashiwaba, Keito Shimamura, Mizuki Kubota, Yuria Soeta, toți din Japonia, de balerinii români Andrada Ion, Cătălina Iliescu, Oana Dincă, Petronela Iordache și Mihai Pâslaru, italianca Irene Tomasetti, franțuzoaica Marie Garnier-Franta și de Iguacel Sanchez din Spania.

George Scupra: ”Într-un oraș trebuie să se investească în cultură”

Până acum câțiva ani, orașul Ovidiu nu avea identitate proprie, spune primarul George Scupra. ”Am încercat ca în acești ani să creem și să aducem oamenilor din Ovidiu, povestea orașului. Am realizat filmul documentar ”Ovidiu 100” și o carte cu același nume, în care explicăm evoluția orașului în ultimii 100 de ani.

Lacul-lebedelor-pe-lac-in-Ovidiu Profitând de Bimilenara Ovidiană și prin înfrățirea orașului nostru cu Sulmona din Italia, locul nașterii poetului Ovidiu, am creat o campanie de branding a orașului, cu care ne mândrim. Consider absolut necesar ca într-un oraș să existe cultură, să dezvoltăm și să investim în astfel de evenimente. Încă din 20012 am creat la Centrul Cultural ”Elena Roizen” peste 10 cercuri culturale, de dans, teatru, pian, limbi străine, fotografie sau canto, unde copiii beneficiază de cursuri gratuite. Îmi doresc să aibă toți copiii posibilitatea de a fi aproape de cultură, să își petreacă timpul liber în mod constructiv și să aibă parte de educație de calitate”, a precizat pentru Discover Dobrogea, primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Faleza din Ovidiu se va transforma sâmbătă seara într-un tărâm de basm

Toți cei care vor participa sâmbătă, 22 iunie, de la ora 21.00 la spectacolul de balet ”Lacul lebedelor” pe faleza din Ovidiu, vor asista la un eveniment inedit, de mare calitate, ne asigură primarul orașului, George Scupra. El spune că a pregătit din punct de vedere logistic, tot ce este necesar: scenă, lumini, 1000 de scaune. ”Îi invităm pe toți cei care apreciază astfel de evenimente să vină sâmbătă seara în orașul nostru să vadă ”Lacul lebedelor”, pe scena de pe malul Lacului Siutghiol din Ovidiu”, a mai spus edilul George Scupra.

Lacul-lebedelor-pe-lac-in-OvidiuȘi directorul TNOB ”Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu a afirmat că speră din tot sufletul că spectatorii vor însoți cu aplauze povestea transmisă de balerini și că vor veni în număr mare la acest eveniment, ce reprezintă o premieră. ”Vă dăruim munca și harul nostru, vă oferim bucuria de a primi arta adevărată. Ne dorim să ajungem la sufletele dumneavoastră și să ne fiți spectatori fideli la toate evenimentele pe care Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” le prezintă pe scena proprie sau în spatii mirifice neconvenționale, cum este scena de pe lac, amenajată în Ovidiu. De fapt, scopul nostru este să vă aducem momente de relaxare și fericire și să vă luminăm viața, prin spectacole muzical coregrafice de referință”, a precizat Daniela Vlădescu.

Într-adevăr, faleza din Ovidiu se va transforma sâmbătă, 22 iunie într-un tărâm de basm, iar publicul va sta cu sufletul la gură, urmărind povestea, piruetele și dansul balerinilor din ”Lacul lebedelor”. Intrarea este liberă și sunt așteptați atât locuitorii orașului Ovidiu, cei din Constanța și din localitățile învecinate, cât și turiștii aflați pe litoral, care vor să își petreacă într-un mod plăcut și inedit o seară de vară.

Fotografiile sunt realizate de Corina Radu

6 Comentarii

  • Auris Luca

   Am precizat ca este o premiera pentru TNOB ”Oleg Danovski” din Constanta. Ma bucur ca exista spectacole care sunt organizate si in spatii neconventionale.

   Răspuns
   • Dan

    „O premieră în România, deoarece spectacolul se va juca în aer liber, într-o locație deosebită, chiar pe Lacul Siutghiol, pe o scenă de 300 de metri pătrați.” Asta scrie in articolul dumneavoastra 🙂

    Răspuns
    • Auris Luca

     Aveti dreptate. Multumesc pentru precizare!

     Răspuns
 1. Nicu

  Toate bune si apreciem initiativa, dar ce facem cu tantarii? ca dupa ora 21 cam incep sa strice confortul in aer liber.

  Răspuns
  • Auris Luca

   Autoritatile locale din Ovidiu fac zilnic dezinsectie, dar problema este ca nu se actioneaza si in localitatile invecinate. Autan ar fi o solutie.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

De Ziua Națională a României, cămașa cu altiță sau ia românească a fost inclusă de către Comitetul UNESCO, pe Lista Patrimoniului Imaterial al Umanității. Ia românească sau cămașa cu altiță este recunoscută universal Dosarul ”Arta cămășii cu altiță – element de...

Pin It on Pinterest