fbpx
#SOS Cazino! Campanie Neversea pentru salvarea simbolului Constantei

iunie 18, 2018

Cazino Constanta

Iubim cu toții Cazinoul. Ne place să privim fotografiile în care este apare simbolul Constanței și să ne exprimăm regretul că acesta se află într-o stare avansată de degradare de mai bine de 10 ani. Dar ce facem NOI pentru ca imobilul să arate mai bine? Cum arătăm că NE PASĂ? Neversea ne oferă posibilitatea să facem donații pentru conservarea clădirii. Ne implicăm?

#SOS Cazino

”Campania SOS Cazino este o invitație către toți românii care iubesc litoralul și pe care-i leagă cel puțin o amintire de Cazino să participe cu o donație și să susțină realizarea primei etape în procesul de reconsolidare și de repunere în valoare a clădirii emblemă a orașului de la malul mării.” mi-a declarat directorul de comunicare și marketing al Festivalului Neversea, Edy Chereji. El spune că procesul de conservare trebuie realizat până pe 15 noiembrie, când sărbătorim Ziua Dobrogei.

Neversea trage un semnal de alarmă

Directorul de comunicare și marketing al Festivalului Neversea, Edy Chereji mi-a declarat că Neversea a inițiat și a pregătit această campanie, prin care dorește să tragă un semnal de alarmă și să prezinte stadiul de degradare în care se află Cazinoul. El spune că o intervenție rapidă ar putea stopa eroziunea, iar procesul de conservare va fi început la sfârșitul lunii septembrie.

Simbolurile folosite pentru reprezentarea grafică a campaniei #SOS Cazino

Partea vizuală a campaniei SOS Cazino a fost construită în jurul ideii de eroziune a clădirii și reprezintă o paralelă între imaginea actuală a Cazioului și un castel de nisip. Edi Chereji a precizat că: ”Așa cum un castel de nisip ridicat pe plajă, după câteva zile începe să se deterioreze și să se descompună, la fel se întâmplă și cu superbul simbol al orașului, Cazinoul.

Neversea Cazino Noi putem contribui însă, la stoparea distrugerii clădirii.”

Cât și cum donăm

Procesul de donare este foarte simplu, la mai puțin de 3 click-uri distanță, spune Edy Chereji. Orice persoană din România și din străinătate se poate implica și poate dona. Trebuie să intre pe neversea.com/soscazino, iar acolo, cu 3 click-uri putem dona automat. Sumele donate sunt la latitudinea fiecărei persoane. Pot începe de la 5 lei și nu există o limită. Fiecare persoană poate să doneze atât cât consideră de cuviință. Kaufland România a anunțat că face o primă donație de 10.000 de euro.

Neversea va dubla suma strânsă din donații

La finalul campaniei de donare, pe 1 noiembrie, Neversea va dubla întrega sumă care se va strânge din contribuția fiecărui cetățean care s-a implicat financiar în această campanie. Este un demeres comun al tuturor celor care vor să contribuie la salvarea unuia dintre cele mai cunoscute și apreciate monumente istorice din Constanța, Cazinoul. Neversea este cel mai important festival care se desfășoară anual în Constanța și strânge peste 200.000 de spectatori.

Cel mai important lucru este dorința și dovada comunității și a autorităților locale de a se transforma într-un catalizator și de a demonstra că pot ajuta și sprijini realizarea unui proiect dorit de toată lumea. Nu este vorba atât despre bani, cât despre implicarea cetățenilor. 

Reprezentanții Primăriei Constanța spun că au resursele financiare pentru conservarea clădirii. Campania nu a fost demarată pentru că autoritățile locale nu au banii necesari pentru începerea lucrărilor, ci reprezintă un mesaj transmis de către Neversea, potrivit căruia toată România poate să fie atentă și să contribuie pentru reabilitarea acestui simbol care este unul național, chiar dacă este situat pe litoral.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest