fbpx
SEOPMM Oceanic-Club – 32 de ani de proiecte ambițioase și programe de cercetare

februarie 28, 2024

seopmm-oceanic-club-32-de-ani-de-activitate-ong-constanta-razvan-popescu-mirceni-mesaj

SEOPMM Oceanic-Club, un ONG cu activitate cât o viață de om, s-ar putea spune. Astăzi, 28 februarie 2024, se împlinesc 32 de ani de la înființarea Societății de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin Constanța.

SEOPMM Oceanic-Club a avut o evoluție frumoasă în 32 de ani

”Putem spune că privim cu mândrie înapoi și cu mari speranțe și planuri pentru viitor. Am pornit de la o barcă pneumatică și două echipamente rudimentare de scufundare autonomă, de la proiecte de mică anvergură desfășurate în Delta Dunării și la coasta românească a Mării Negre și am ajuns astăzi la o baza materială solidă și la proiecte de anvergură incluzând expediții științifice internaționale și programe de cercetare ambițioase, fiind recunoscuți din punct de vedere al expertizei profesionale atât de către beneficiari mari agenți economici cât și de comunitatea științifică națională și de peste hotare.

În 2023 am petrecut 80 de zile în largul Mării Negre, am înregistrat date despre biodiversitate și problemele acesteia din Dobrogea, din Marea Neagră, din Carpați și din câteva habitate de zone umede din Moldova și Câmpia Română.

Am format doi voluntari noi, care au rămas alături de noi, am oferit oportunitatea formării de experiență profesională pentru studenți ai Universității București sau tineri absolvenți aflați la începutul carierei.

Cel mai important proiect lansat anul trecut, aflat acum în desfășurare, „Ferestre către Marea Neagră” va aduce către sfârșitul acestui an un set de date și informații extrem de importante privind rolul infrastructurilor construite de om în Marea Neagră, pentru biodiversitate și mediu în general.

În 2023 am reușit să creștem capacitatea ambarcațiunilor și flotei de roboți subacvatici și am venit cu răspunsuri la o serie întreagă de întrebări legate de mediul marin și problemele create de situația militară din nordul Mării Negre și nu numai.

Ar fi multe de spus despre ce am făcut și despre ce urmează să facem, dar am hotărât că este mai bine să vă dezvăluim treptat evoluția noastră instituțională și operațională.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și vă dorim în primul rând să vă păstrați limpezimea gândurilor și ideilor pe care să le acordați cu informații reale bazate pe surse de încredere mai ales atunci când aceste informații au nevoie de o expertiză științifică solidă.

Vom fi în continuare aici să vă răspundem la întrebări din domeniul științelor naturii și mediului înconjurător și să încercăm să oferim soluții noilor sau mai vechilor provocări”, transmite fondatorul SEOPMM Oceanic-Club Constanța, biologul marin Răzvan Popescu-Mirceni.

La mulți ani, SEOPMM Oceanic-Club!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest