fbpx
Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța s-a redeschis, după finalizarea lucrărilor de renovare finanțate de BCR

noiembrie 30, 2024

Sala Studio Teatrul de Stat Constanța

Constanța are nevoie de cultură, iar directorul Teatrului de Stat, Erwin Șimșensohn, a înțeles acest lucru. După închiderea teatrului, în noiembrie 2021, pentru lucrări de reabilitare termică și electrică, managerul Teatrului de Stat a căutat variante pentru ca actorii să își desfășoare activitatea și publicul constănțean că aibă parte de cultură, astfel că a realizat, în martie 2022, Sala Studio, un mic teatru improvizat în sediul în care se desfășura activitatea administrativă a TSC. La acea vreme, transformarea spațiilor de birouri într-o sală studio a fost realizată în timp record, exclusiv de echipa tehnică a Teatrului de Stat Constanța.

Susținerea culturii de către mediul de afaceri devine din ce în ce mai importantă

Aseară, Teatrul de Stat Constanța a redeschis, în mod oficial, Sala Studio, după finalizarea lucrărilor de renovare începute în această vară.

„Lucrările de renovare au fost realizate cu finanțare din partea Băncii Comerciale Române (BCR), sponsor principal al acestui proiect, dar și din partea PPC Energie SA și Rețele Electrice Dobrogea SA. Un alt sponsor important a fost Biroul de Arhitectură SAS, prin arhitect Mihai Stebingăr care, împreună cu echipa sa, a realizat pro bono proiectarea. Partener al procesului de renovare este Uniunea Teatrală din România (UNITER).”, a declarat aseară, la deschiderea oficială a Sălii Studio, directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn.

BCR a susținut Teatrul de Stat Constanța cu suma de 200.000 de euro, pentru renovarea Sălii Studio

De-a lungul timpului, BCR a susținut mai multe proiecte culturale organizate de Teatrul de Stat Constanța, iar acest lucru este un semnal pozitiv, deoarece putem discuta despre cultură ca o normalitate, nu ca o Cenușăreasă a lumii moderne.

„Consider că renovarea completă a Sălii Studio, acțiune susținută cu suma de 200.000 de euro de către Banca Comercială Română, devine un reper pentru comunitatea noastră.

Proiectul architectural este realizat pro bono de firma locală de arhitectură condusă de arhitectul Mihai Stebingăr. De asemenea, o parte din materialele utilizate sunt donate de alte companii. O spun în primul rând în calitate de cetățean al Constanței.  Dincolo de suma în sine, faptul că acel spațiu este reabilitat aproape integral din bani privați este un model de bună practică. Sper și sunt convinsă că vom întâlni tot mai multe astfel de exemple în comunitatea noastră.

Sala Studio reprezintă doar o parte din resursele pe care ar trebui să le dețină Teatrul de Stat, din punctul de vedere al infrastructurii astfel încât să ne poată oferi o experiență integrală. Municipiul Constanța are nevoie de mai multe săli de spectacole așa cum au marile orașe din România. Acesta ar trebui să devină un deziderat pentru societatea noastră apoi, sunt convinsă că fondurile vor veni, fie că vorbim de de proveniență publică sau privată.”, a precizat pentru Discover Dobrogea, Anamaria Mișa, coordonator comunicare BCR.

„Jocuri în curtea din spate”, primul spectacol jucat în Sala Studio, după renovare

După evenimentul de deschidere oficială a Sălii Studio a Teatrului de Stat Constanța, publicul a fost invitat să vizioneze spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, regia Diana Mititelu, o producție apreciată și premiată din repertoriul nostru, dedicată, în principal, unui public tânăr, dar care aduce în atenție teme contemporane de interes pentru toate vârstele și toate păturile sociale. Evenimentul a avut loc vineri, 29 noiembrie, ora 18:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A.

Sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să vizioneze spectacolul „Universuri paralele”, iar duminică, 1 decembrie, este programat spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. Programul spectacolelor următoare îl puteți găsi pe site-ul Teatrului de Stat Constanța.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Amintiri din vremea în care Constanța se afla sub ocupația rusească

Amintiri din vremea în care Constanța se afla sub ocupația rusească

Constanța de odinioară, așa cum mulți dintre noi nu au văzut-o, mi-a fost descrisă de profesorul universitar dr. Olga Duțu. Discuția a avut loc în urmă cu 4 ani, însă n-am reușit să public acest interviu până acum, deși mi-am propus de multe ori. Din păcate, doamna...

Casa Ion Bănescu va fi restaurată și pusă în valoare

Casa Ion Bănescu va fi restaurată și pusă în valoare

S-a semnat contractul de finanțare pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Casei Ion Bănescu! Primăria Municipiului Constanța și Institutul Național al Patrimoniului (INP) București au semnat în data de 18.11.2024 contractul de finanțare...

Pin It on Pinterest