fbpx
Mamaia Constanta
Sala Sporturilor ”Vasile Dîba” din Jurilovca le oferă tinerilor din mediul rural condiții de antrenament la standarde europene

aprilie 1, 2023

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca

Elevii din Jurilovca și din localitățile învecinate vor putea să practice sporturile preferate, în Sala Sporturilor ”Vasile Dîba”, inaugurată ieri, de Primăria Jurilovca. Moderna clădire poartă numele primului kaiacist român care a obținut titlul olimpic. Vasile Dîba este născut în Jurilovca și a fost onorat ca sala de sport să îi poarte numele, astfel că a participat cu bucurie la ceremonia organizată cu ocazia inaugurării.

Sala Sporturilor ”Vasile Dîba” din Jurilovca, un loc în care tinerii sunt încurajați să ajungă la performață

Numeroși sportivi din Jurilovca, Babadag și Tulcea au susținut demonstrații, aseară, la Sala Sporturilor ”Vasile Dîba” din Jurilovca. Ei s-au declarat încântați de faptul că acum au unde să își facă antrenamentele și au precizat că dotările sunt la standarde europene.

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca

Mai mult decât atât, tinerii apreciază că astfel sunt motivați și încurajați să facă performanță în sporturile pe care le practică.

Sala Sporturilor ”Vasile Dîba”, un vis devenit realitate

Sala Sporturilor ”Vasile Dîba” din Jurilovca are o capacitate de 180 de locuri pentru spectatori și a fost realizată în doar 7 luni.

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca

”Nu încetați să visați, pentru că orice vis poate deveni realitate. Vorbim de o investiție de aproximativ 2 milioane de euro, un termen de execuție de 7 luni, deși termenul prin licitație era de 9 luni și jumătate. O performanță spunem noi, din acest punct de vedere.

Este o sală multifuncțională, destul de așteptată de către copii. Pentru că am reușit să o amplasăm în curtea școlii, eu spun că va avea o eficiență maximă. Așa am și discutat cu profesorii, să își poată realiza orele de sport în noua clădire, care va fi deschisă 7 zile din 7.

Rolul meu a fost să creez infrastructura și, bineînțeles, vom susține și încuraja practicarea sporturilor în comună. Aici, copiii pot juca fotbal, volei, tenis de câmp, handbal, baschet, gimnastică și nu numai.

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca

Sala va deservi, sub o formă sau alta, un număr de 300 de elevi din comuna Jurilovca, copii din clasele primare și de la gimnaziu. Ne bucurăm că încă mai avem copii la școală și eu sper că și prin această investiție îi vom încuraja și pe tinerii din localitățile apropiate să vină aici și să practice antrenamentele, meciurile sau competițiile pe comune.

Noi putem spune că la Jurilovca suntem norocoși, pentru că avem profesori de sport dedicați . Ne dorim și îi încurajăm pe tineri să ajungă să facă performanță și, ori de câte ori este nevoie de susținerea autorității locale, primăria le-a fost și le va fi în continuare alături.

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca

Dacă vor câștiga premii, ne gândim că va trebui să îi motivăm pe acești tineri, deoarece performanța trebuie să fie răsplătită și îi vom recompensa.

În această seară, la Jurilovca, inaugurăm un vis. Un vis al meu și un vis al copiilor. Pentru că, dacă nu îndrăznim să visăm, niciodată nu vom putea realiza ceva. Și da, pot să spun că sunt mândru că am putut îndeplini acest vis al copiilor, împreună cu echipa care a lucrat la proiect.

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca-primar-eugen-ion

Le mulțumesc tinerilor, pentru că, dacă nu existau copiii din Jurilovca, această sală era goală”, a declarat pentru Discover Dobrogea, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Fotbalistul român Miodrag Belodedici a participat la inaugurarea sălii de sport de la Jurilovca

Pentru a-i încuraja pe tinerii din mediul rural să practice sporturi și din dorința de a le da un exemplu în acest sens, deoarece și el a pornit cariera sportivă plecând de la sat, fotbalistul Miodrag Belodedici a participat la ceremonia de inaugurare, la Sala Sporturilor ”Vasile Dîba” din Jurilovca.

miodrag-belodedici-jurilovca-sala-sporturior-vasile-diba

”Este un lucru extraordinar această sală de sport! În fiecare sat ar trebui să avem un astfel de loc, în care copiii să joace handbal, volei, baschet, să alerge. Cel mai important lucru este să te miști, mai ales când ești mic, când ai atâta energie.

Dacă exista o astfel de sală de sport în comuna mea, Socol, din județul Caraș-Severin, când eram copil, aș fi fost în fiecare zi în acolo, să mă antrenez. În copilărie, pentru că nu aveam condiții, făceam un coș de baschet dintr-o roată de la bicicletă, jucam fotbal pe stradă și tot felul de alte jocuri. Dacă era o sală ca aceasta, cred că eram un fotbalist și mai bun, aveam mai multe trofee.

Copiii care au făcut demonstrații sportive la inaugurarea sălii mi-au adus aminte de copilărie. M-am gândit ce făceam când eram de vârsta lor și m-am bucurat că ei au acum astfel de condiții.

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca

Copiii nu trebuie să fie odihniți, ei trebuie să fie obosiți. Am trecut prin asta și știu, iar acum am cu ce să mă laud. Cei mici, dacă stau și nu fac nimic, nu vor avea cu ce să se laude când vor crește sau când vorbesc între ei.

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca-miodrag-belodedici-primarul-eugen-ion

Mișcarea este foarte importantă în viața copiilor, iar sportul în echipă este esențial, deoarece te învață cum să pierzi și cum să te comporți atunci când câștigi, să înveți ce este acela fairplay”, a afirmat pentru Discover Dobrogea, fotbalistul român Miodrag Belodedici.

Multiplul campion Vasile Dîba este onorat că sala de sport îi poartă numele

La evenimentul de lansare a sălii de sport a participat și campionul Vasile Dîba, cel ale cărui merite sportive au fost recunoscute de Primăria Jurilovca, localitatea în care sportivul s-a născut și a crescut.

vasile-diba-jurilovca

”Eu când am început să fac sport, în anul 1970, mi-aș fi dorit să am o astfel de sală. La acea vreme, aici era mocirlă, erau gropi, nu erau condiții să practicăm sporturi, astfel că m-am antrenat la Tulcea.

Avem mulți copii în Jurilovca și este o bucurie faptul că acum au unde să se pregătească și vin de plăcere la noua sală. Din 10-15 copii, măcar unul să ajungă să facă performanță și tot este bine. Nu spun doar de caiac, ci și de volei, baschet, lupte, că fac și fetele lupte, ba chiar și box practică. Sala aceasta este foarte importantă, pentru că vor veni și copii din județul Tulcea pentru diferite meciuri. Este foarte frumoasă, mie îmi place!

Mă onorează faptul că această sală îmi poartă numele și i-am dat cu plăcere acordul primarului când m-a întrebat dacă accept.

Îi încurajez pe copii să practice sporturi și chiar avem un băiat din comuna Jurilovca, de fapt, din satul Sălcioara, care a obținut locul 2 la Campionatele Naționale de Juniori la Pitești. El se antrenează acum la Constanța, dar nu contează, că este plecat de aici, din Jurilovca. Este un copil cuminte, care dorește să facă performanță și mă bucură acest lucru”, a precizat pentru Discover Dobrogea, Maestrul Emerit al Sportului, Vasile Dîba.

sala-sporturilor-vasile-diba-jurilovca

Vasile Dîba este un kaiacist din Jurilovca, dublu laureat cu aur la Campionatele Mondiale de la Ciudad de Mexico în 1974. A câștigat medalia de aur și la Jocurile Olimpice de la Montreal în 1976, când a cucerit primul titlu olimpic din istoria kaiacului românesc. La Jocurile Olimpice de la Moscova, din anul 1980, a câștigat medalii de argint și bronz. Vasile Dîba deține titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Primarul comunei Jurilovca afirmă că dorește să realizeze și o școală de kaiac-canoe în localitate, cu atât mai mult cu cât sunt mulți kaiaciști din județul Tulcea, care au rezultate notabile și îi pot antrena pe copii.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest