fbpx
Ruta de cicloturism EuroVelo 6 va traversa județul Constanta, pe o lungime de 420 de km

decembrie 12, 2022

ruta-de-cicloturism-eurovelo-6-judetul-constanta-proiect

Ruta de cicloturism EuroVelo 6, despre care se discută de câțiva ani, ar putea să devină realitate și să traverseze și județul Constanța. Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, afirmă că proiectul a fost depus la finanţare în Programul de Redresare şi Rezilienţă. Proiectul traseului se va implementa în baza unui parteneriat cu județele, Călărași, Giurgiu, Ilfov și cu alte 23 de UAT-uri din județul Constanţa. Bugetul apelului de proiecte este de 250 de milione de euro, iar jalonul prevede construirea a 3000 de km de trasee de cicloturism la nivel naţional.

Ruta de cicloturism EuroVelo 6 trebuie să traverseze județul Constanța

Conform proiectului, județul Constanța va contribui cu 500km de traseu, din care 420km vor purta labelul EuroVelo6, declară Petre Enciu.

Printre activitățile eligibile se numără:

– identificarea și marcarea traseului

– reabilitarea pistelor ciclabile existente, dacă este cazul (21 de km de piste existente)

– construirea de noi piste, dacă situația din teren permite și o impune (trafic aglomerat pe căile rutiere existente)

– găsirea soluțiilor alternative (transport feroviar, fluvial, transport în comun) pe tronsoanele unde nu se poate pedala (autostrăzi, drumuri aglomerate, cursuri de ape, etc).

”Este important ca județul nostru să fie parte în acest culoar, foarte popular în rândul iubitorilor turismului de aventură pe bicicletă. Beneficiile pentru localitățile din județ sunt multiple, de ordin social, economic și cultural.

ruta-de-cicloturism-eurovelo-6-judetul-constanta-proiect-petre-enciu

”Împreună cu echipa pe care o coordonez, am făcut săptămâna trecută „triplu salt” pentru a pune la punct toate detaliile legate de hotărârile de Consilii Locale și pentru a purta corespondența și a convinge primarii din județ să adere la o astfel de idee.

Mulțumesc echipei, colegilor mei din conducerea CJC și tuturor primarilor care au înțeles că e important ca localitățile pe care le administrează să fie conectate cu vestul Europei printr-o rută turistică, oricare ar fi natura ei.

Am și plăcerea să vă dezvălui povestea uimitoare a doi împătimiți ai acestui mod de a călători: Edgard și Fabienne, pe care i-am cunoscut vara aceasta undeva lângă cetatea Capidava.

Am stat la povești, destinația lor finală era Sulina, dar i-am convins să nu rateze Grindul Chituc și Cazinoul din Constanţa. Le-am și vorbit despre intenția Consiliului Județean Constanța de a se implica în implementarea proiectului Euro Velo 6.

Spun despre ei că sunt începători în cicloturism, dar au parcurs pe bicicleta distanţa dintre La Rochelle de pe coasta Atlanticului și Cazinoul din Constanța în 3 luni.

S-au cazat în pensiuni sau în casele localnicilor, au mâncat preparate tradiționale romanești, au vizitat cetăți, mănăstiri, muzee și s-au bucurat de aventură pe teritoriul tării noastre.

Port în continuare corepsondenţă cu ei, pentru că vreau ca într-o buna zi să afle că și România este oficial țară bike friendly Euro Velo 6”, am aflat de la vicepreședintele CJ Constanța, Petre Enciu.

Ruta de cicloturism EuroVelo 6 urmează să străbată, în județul Constanța, localitățile: Ostrov, Lipnița, Oltina, Ion Corvin, Adamclisi, Rasova, Cernavodă, Seimeni, Topalu, Horia, Pantelimon, Cogealac, Istria, Mihai  Viteazu, Corbu, Năvodari, Lumina, Ovidiu, Murfatlar și Constanța.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

OMD Mamaia Constanța raportează cifre superioare pentru sezonul 2023

OMD Mamaia Constanța raportează cifre superioare pentru sezonul 2023

Turismul în stațiunea Mamaia este în creștere! Deși 2023 a fost primul an în care Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța a funcționat începând cu jumătatea lunii iulie, scopul a fost atins atât în ceea ce privește cifrele raportate la final de...

Stațiunea Mamaia are nevoie de branding!

Stațiunea Mamaia are nevoie de branding!

OMD Mamaia Constanța anunță demararea procedurii de organizare a concursului național de soluții pentru branding-ul stațiunii Mamaia. Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța anunță demararea concursului național de soluții pentru branding, care să...

Pin It on Pinterest