fbpx
Remus Negoi: USR-PLUS va scrie istorie pentru județul Constanța, din 27 septembrie

septembrie 22, 2020

statiunea-mamaia-vedere-aeriana-fotografie-drona

Remus Negoi spune că în ultimii 30 de ani, județul Constanța ”s-a prăbușit” sub ochii noștri și în loc să se dezvolte, a devenit tot mai sărac. Acest județ nu a performat în niciun domeniu, indiferent că vorbim de agricultură, turism, sănătate, educație sau infrastructură. Alianța USR-PLUS le promite constănțenilor că va fi preocupată de creșterea calității vieții oamenilor din municipiu și din județ și are 14 proiecte clare în acest sens.

Remus Negoi: Investițiile în județul Constanța sunt prioritare

Candidatul Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi spune că investițiile sunt esențiale pentru dezvoltarea județului Constanța.

”USR-PLUS are un proiect pentru atragerea de investitori, astfel încât să existe suficiente locuri de muncă bine plătite, iar oamenii să nu mai fie nevoiți să plece în alte țări pentru a trăi decent. În acest sens, vom dezvolta parcuri industriale și tehnologice în Năvodari, Medgidia, Mangalia și Hârșova. De asemenea, vom construi o șosea, o variantă pentru localitățile Eforie Nord și Eforie Sud, astfel încât traficul să nu se mai aglomereze spre sudul litoralului în sezonul estival.

remus-negoi-stelian-ion-candidati-usr-constantaUn alt proiect pe care USR-PLUS dorește să îl facă prevede investiții în Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pentru a crește numărul curselor operate de pe acesta și să atragem mai mulți turiști. Sunt necesare, de asemenea, căi de transport auto și feroviar, spre și dinspre Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Reabilitarea tuturor drumurilor județene, reprezintă o altă prioritate pentru noi. În plus, vom realiza piste de biciclete în zona metropolitană și în tot județul Constanța, vom dezvolta și marca traseul EuroVelo 6 de-a lungul Dunării, pentru că trebuie să punem un accent mai mare pe transportul alternativ.

O altă investiție pe care o propunem este realizarea parcurilor energetice cu panouri fotovoltaice, sisteme care captează energia solară și o transformă în energie electrică, prin intermediul celulelor solare. Aceasta este o sursă importantă de energie verde, pe care USR-PLUS o promovează”, spune candidatul Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi.

Programul Alianței USR-PLUS prevede atragerea fondurilor europene în județul Constanța

În județul Constanța sunt foarte multe localități sărace, dar cu un potențial enorm. Până acum, autoritățile județene nu au făcut nimic pentru dezvoltarea satelor, comunelor sau orașelor.

”În lipsa unei perspective în localitățile din județul Constanța, foarte mulți oameni au plecat să lucreze în străinătate, iar noi vrem să îi aducem înapoi. Avem multe proiecte pentru atragerea de fonduri europene, iar ei vor putea să își dezvolte mici afaceri, aproape de casă.

Vom avea o echipă specializată în atragerea fondurilor europene pentru Consiliul Județean Constanța. De asemenea, în calitate de președinte al acestei instituții, o să am o echipă care va asigura suportul pentru primăriile din județ, astfel încât acestea să poată scrie proiecte și să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea localităților”, afirmă candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi.

Remus Negoi: Consiliul Județean îi va susține pe micii producători

Mulți dintre micii producători din județul Constanța spun că nu sunt susținuți de autoritățile    județene și, de multe ori, nu își pot vinde produsele.

”În programul pe care USR-PLUS l-a conceput pentru  administrarea eficientă a județului Constanța, am inclus și crearea unei Asociații Intercomunitare a Producătorilor Agricoli. Prin intermediul acesteia, producătorii vor fi sprijiniți să își găsească mai ușor cumpărători și să aibă acces la marile lanțuri de magazine.

”Aprozarul Online Dobrogean” este o altă aplicație, pe care USR-PLUS a realizat-o deja. În cadrul proiectului se vor întâlni cererea și oferta pentru mărfurile producătorilor dobrogeni.

Pentru revitalizarea afacerilor micilor meșteșugari, am gândit realizarea unor Muzee ale Satului Dobrogean, în microregiuni cu potențial turistic. Printre acestea, se numără Ostrov-Dervent, Hârșova-Ghindărești, Pecineaga, Istria-Sinoe, unde putem dezvolta școli de meșteri populari, care vor fi incluse în circuitele turistice. Astfel, vizitatorii vor putea să vadă cum se realizează diferite produse și apoi să le cumpere”, a afirmat Remus Negoi, candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța.

Turismul în județul Constanța se poate face pe toată perioada anului

Deși există o Direcție de Turism în cadrul Consiliului Județean Constanța, aceasta nu și-a dovedit eficiența. Pe lângă faptul că nu s-au făcut investiții în localitățile cu potențial turistic, acestea nu au fost promovate și nu au fost create nici evenimente, astfel că oaspeții care ajung la mare nu știu că au și alte alternative pentru petrecerea timpului liber.

”USR-PLUS va realiza o hartă electronică în care vor fi incluse toate obiectivele turistice din județul Constanța, atât cele reabilitate, cât și cele nereabilitate. Vor fi create evenimente în comunitățile locale, care să atragă turiștii în județul Constanța, inclusiv în extrasezon.

Pentru a-i ajuta pe cei care vor să exploreze județul Constanța vom face o aplicație pentru telefonul mobil, în cadrul căreia vor fi prezentate toate atracțiile turistice.

Reabilitarea  porturilor turistice mici, de la Dunăre, de exemplu Rasova și Izvoarele este prioritară pentru noi”, a declarat Remus Negoi.

Remus Negoi: Vom avea un Departament pentru Minoritățile Etnice în Consiliul Județean

Multiculturalitatea din Dobrogea nu a reprezentat până acum o prioritate pentru cei care au administrat județul. În Constanța trăiesc 18 minorități, iar acestea reprezintă o altă bogăție pe care doar noi o avem și pe care o putem promova cu succes, în țară și în străinătate.

”Departamentul pentru Minorități va fi integrat în Consiliul Județean Constanța și va avea un buget special, alocat pentru păstrarea și perpetuarea tradițiilor fiecărei minorități în parte”, afirmă candidatul USR-PLUS la președinția CJC, Remus Negoi.

Protejarea mediului înconjurător, o altă prioritate pentru județul Constanța

”Crearea unei centuri verzi în sudul județului și în orice zonă care are nevoie de o astfel de centură verde pentru atenuarea efectului de deșertificare a județului, reprezintă o altă prioritate pentru Alianța USR-PLUS.

Vom realiza, de asemenea și un sistem de management eficient pentru situri Natura 2000, cu regulament clar de acces, întreținere și amenajare naturală, în Corbu/Vadu și Tuzla”, a adăugat Remus Negoi.

Remus Negoi: Vom avea grijă de vârstnici și de persoanele cu dizabilități

”Consiliul Județean Constanța trebuie să pună un accent mai mare pe grija față de persoanele vârstnice.

Alianța USR-PLUS va realiza cămine de bătrâni în diferite zone ale județului Constanța, prin intermediul unui parteneriat public-privat. Astfel, vor fi acordate servicii de calitate persoanelor vârstnice defavorizate.

O altă strategie pe care o propunem în programul nostru este cea privind integrarea persoanelor din casele de copii, în zonele defavorizate, cărora să le oferim educație și formare în școlile de meserii.

Inclusiv persoanele cu dizabilități au nevoie de sprijin, astfel că vom impune obligativitatea dotării mijloacelor de transport în comun și a stațiilor de așteptare cu rampă de acces.

Tot pentru persoanele cu dizabilități, vom propune amenajarea tuturor plajelor, astfel încât să fie accesibilizate pentru cei aflați în scaune cu rotile. Acest proiect va fi realizat în parteneriat cu ABADL și cu primăriile de pe litoral”, spune candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi.

Remus Negoi: Stradă cu stradă, USR-PLUS schimbă județul Constanța

”Împreună cu o echipă de profesioniști, avem misiunea de a prelua județul Constanța de la PSD, partidul care l-a îngropat în sărăcie și dezbinare. Jaful lăsat în urmă de pesediști va înceta.

remus-negoiSuntem USR-PLUS și din 27 septembrie vom scrie istorie pentru județul Constanța!

Avem puterea de a face, avem voință și bune intenții. Am demonstrat că suntem dedicați și că dorim schimbarea profundă a clasei politice. Avem un program clar de administrare a județului, obiectivul major fiind creșterea calității vieții oamenilor. Ne dorim ca tinerii să nu-și dorească să plece din județ, iar cei care au plecat să vrea să se întoarcă acasă.

remus-negoi-stelian-ion-candidati-usr-constantaPentru aceasta, ei au nevoie de locuri de muncă bune și bine plătite, de infrastructură adecvată, sistem de sănătate corect, sistem de educație bine subvenționat”, afirmă candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi.

Echipa Alianței USR-PLUS pentru Consiliul Județean Constanța

Pentru o bună administrare a județului Constanța în următorii 4 ani, Remus Negoi spune că are o echipă de profesioniști, alături de care va demara numeroase proiecte, menite să rezolve problemele din județ și să îi atragă în țară pe cei care au plecat pentru un trai mai bun. Vă prezentăm, o parte din echipa USR-PLUS pentru Consiliul Județean Constanța, însă mai multe informații puteți găsi chiar pe pagina alianței, constanta.usr.ro.

Petre Enciu, candidat USR pentru Consiliul Județean

Petre Enciu este doctor în inginerie la Grenoble și gândește clădiri inteligente energetic. El are 39 de ani și după ce a obținut un doctorat la Institut National Polytechnique, și-a pornit în Franța propria afacere, la care lucrează și în prezent.

”Voi susține cu tot ce-mi stă în putere din funcția de consilier județean, demararea proiectelor pentru un aeroport internațional care să deservească cele mai importante destinații. Infrastructura feroviară pentru sudul litoralului, de asemenea, este una dintre prioritățile județului nostru. Aș mai adăuga investițiile în facilitățile de tratament balneo, care ar putea scoate litoralul românesc din amorțeala de extrasezon, investițiile din domeniul sănătății și nevoia acută de un spital regional.

Închei lista priorităților zero cu un parc industrial, primul care ar putea contribui semnificativ la bunăstare, după turism. Dacă proiectele acestor obiective nu vor fi demarate în regim de urgență, problemele din județul nostru nu vor face decât să se adâncească, exodul populației fiind cea mai gravă dintre ele, în opinia mea”, a declarat Petre Enciu, candidat USR-PLUS pentru Consiliul Județean Constanța.

George Bădilă, candidat USR pentru Consiliul Județean

După 23 de ani în Belgia, George Bădilă candidează din partea USR pentru Consiliul Județean Constanța.

George Bădilă este absolvent al Jury de Communaite Française de Belgique, secția administrație. El s-a întors în România în 2016, pentru a face agricultură ecologică. A venit cu visuri mari, de a lansa permacultura și producția de legume bio în sudul Dobrogei. În teren însă, s-a lovit de bariere administrative, birocrație și de dezinteresul autorităților locale.

”Județul Constanța se confruntă cu o lipsă de gestiune responsabilă a gunoiului, multe sate fiind înconjurate de deșeuri depozitate în locuri puțin sau deloc amenajate adecvat. Candidez tocmai pentru că mă revoltă dezinteresul autorităților locale în astfel de situații, pentru că vreau ca mediul rural dobrogean să nu mai fie reper de sărăcie și delăsare în Europa”, afirmă George Bădilă, candidat USR-PLUS pentru Consiliul Județean Constanța.

Andrada Dordea, candidat USR pentru Consiliul Județean

Andrada Dordea a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București și este de profesie inginer diplomat.

”Particip la acțiunile organizate de societatea civilă începând din 2013 cu Roșia Montană, Colectiv, apoi OUG 13 și tot ce a urmat. Am decis să intru în politică, pentru că am înțeles că aici se iau deciziile care ne afectează pe toți.

Doresc să îmi canalizez energia pentru a le oferi constănțenilor o administrație transparentă și digitalizată. Consider că avem nevoie de investiții care aduc noi locuri de muncă, de îmbunătățirea transportului intraurban și județean și de creșterea numărului de specializări la facultățile din județ.

Este nevoie și de creșterea accesibilității la serviciile de sănătate în județ, prin crearea unor centre de permanență, dar și prin aducerea de medici de familie în localitățile în care ei lipsesc.

Călătoresc mult prin județul Constanța și îmi doresc ca obiectivele și destinațiile existente să fie mult mai bine promovate și puse în valoare, iar antreprenorii locali să fie sprijiniți, pentru a putea crește, treptat, nivelul de trai în zonele mai puțin cunoscute momentan”, a declarat Andrada Dordea, candidat USR-PLUS pentru Consiliul Județean.

Gilda V. Lazăr, candidat USR-PLUS la Consiliul Județean

Gilda Lazăr are 40 de ani, este licențiată a Universității Ovidius, Facultatea de Științe Economice și absolventă a studiilor de masterat în domeniul administrării afacerilor. Este de profesie economist și are o experiență de 17 ani în domeniul financiar-contabil, în cadrul unor companii naționale și multinaționale de prestigiu.

”Am participat la acțiuni de voluntariat, susțin și promovez activitatea ONG-urilor din domenii precum educație, sănătate, mediu și protecția animalelor. Cred că implicarea fiecărui cetățean poate schimba imaginea localității în care trăiește. Îmi doresc să fim mai activi în societate, mai responsabili cu mediul înconjurător și mai atenți la problemele semenilor noștri.

Multiculturalitatea, diversitatea, dar și poziția geo-strategică pot transforma județul Constanța, cu ajutorul unei administrații eficiente, într-un adevărat pol de creștere economică. Reducerea inechităților sociale, îmbunătățirea calității vieții, accesul facil la servicii educaționale și medicale, sprijinirea micilor producători trebuie să constituie deziderate pentru activitatea consilierilor județeni”, spune Gilda Lazăr, candidat USR-PLUS la Consiliul Județean Constanța.

Edward Nedelcu, candidatul PLUS pentru Consiliul Județean Constanța

Edward Nedelcu este antreprenor cu o experiență de peste 25 de ani în mediul privat, de profesie inginer, absolvent al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași.

Din dorința de a demonstra că lucrurile pot fi făcute și altfel în țara noastră, s-a implicat în activitatea Platformei România 100 și în campania de strângere de semnături pentru inițiativele ”Oameni Noi” și ”Fără Penali în Funcții Publice”.

În decembrie 2018 s-a înscris în PLUS și a făcut parte din Grupul de Inițiativă Județean, fiind implicat în coordonarea campaniei pentru alegerile europarlamentare.

”Am decis să candidez din dorinţa de a aduce transparenţă, eficienţă şi rigurozitate în activităţile politice desfăşurate în cadrul județului Constanța. Candidatura mea nu este pentru mine, este pentru oamenii din comunitate, pentru a aduce prin implicare, plusul de care avem nevoie”, afirmă Edward Nedelcu, unul dintre candiații PLUS la Consiliul Județean Constanța.

”E timpul să schimbăm în bine județul Constanța!”, spune echipa USR-PLUS, care ne invită să punem ștampila la numărul 6 pe buletinul de vot pentru Consiliul Județean Constanța, la alegerile locale din 27 septembrie.

Comandat de USR PLUS , filiala Constanța
Executat de  Discover Dobrogea – portal: www.discoverdobrogea.ro
mandatar financiar-cod AEP 21200251

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

De Ziua Națională a României, cămașa cu altiță sau ia românească a fost inclusă de către Comitetul UNESCO, pe Lista Patrimoniului Imaterial al Umanității. Ia românească sau cămașa cu altiță este recunoscută universal Dosarul ”Arta cămășii cu altiță – element de...

Pin It on Pinterest