fbpx
Remus Negoi: USR-PLUS va dezvolta județul Constanța cu fapte, nu cu vorbe

septembrie 18, 2020

remus-negoi-canidat-usr-plus-constanta-la-consiliul-judegean-constanta-alegeri-2020

Remus Negoi spune despre Constanța că este o poveste de județ, cu localități extrem de frumoase, în care găsești atracții turistice importante, vestigii istorice și peisaje care îți taie răsuflarea. Toate acestea însă, nu sunt suficiente pentru ca localitățile din Constanța să se dezvolte și calitatea vieții localnicilor să crească, a declarat pentru Discover Dobrogea, Remus Negoi, candidatul Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța. El spune că este nevoie de investiții și de o echipă implicată la Consiliul Județean, pentru ca fiecare sat, comună și oraș să se dezvolte la standarde europene.

Remus Negoi: localitățile constănțene de pe malul Dunării vor deveni atracții turistice

Ne-am plimbat împreună cu Remus Negoi, candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, prin Hârșova și Ghindărești, două dintre localitățile de pe malul Dunării. Zone frumoase, cu potențial turistic și de dezvoltare, dar pentru care nu au existat proiecte și nu au fost atrase fonduri europene. Localități din care, în lipsa unor perspective pentru viitor, mulți tineri au plecat să-și găsească rostul în alte țări.

remus-negoi-stelian-ion-candidati-usr-constanta”Toată viziunea dezvoltării turistice în această zonă trebuie privită în mod integrat Hîrșova-Ghindărești. Pentru că Hârșova oferă acces pe drumul vechi, iar Ghindărești este cumva o localitate mai retrasă, un fel de punct intermediar pe traseul Dunării.

Ghindărești este o pată de culoare în tot pachetul acesta, cu o comunitate de ruși lipoveni foarte accentuată. Este o comună în care există case tradiționale, frumos colorate, însă, din păcate, multe dintre ele sunt părăsite.

casa-traditionala-rusi-lipoveni-ghindarestiAceastă comunitate poate fi dezvoltată și promovată, pentru că are obiceiuri extraordinar de frumoase. La Ghindărești pot fi organizate festivaluri tradiționale și gastronomice, pentru că este vorba de o comună aflată pe malul Dunării, care are o frumusețe aparte și ar fi foarte apreciată de turiști.

costum-traditional-rusi-lipoveni-ghindarestiPentru noi, păstrarea obiceiurilor în zonă este foarte importantă. Tocmai de aceea, Departamentul pentru Minoritățile Etnice pe care Alianța USR-PLUS vrea să îl organizeze la Consiliul Județean Constanța, va avea rolul de a păstra tradițiile fiecărei minorități în parte”, ne-a declarat candidatul USR-PLUS la președinția CJC, Remus Negoi.

Remus Negoi: Vom asigura suport fiecărei localități din Constanța, pentru atragerea de fonduri europene

Consiliul Județean Constanța are un rol determinant în perioada următoare, în asigurarea suportului pentru atragerea de fonduri europene. Sloganul USR-PLUS pentru alegerile locale 2020 este mobilizator pentru toți cei care până acum consideră că nu s-a făcut nimic în județ. ”E tipul să schimbăm Constanța” este mesajul echipei USR-PLUS.

”Întotdeauna am mers pe premisa parteneriatelor. Indiferent de la ce partid ar fi primarii din localitățile constănțene, în calitate de președinte al Consiliului Județean îi voi sprijini să acceseze fonduri, să dezvolte aceste zone, pentru a crește calitatea vieții oamenilor. O să colaborez permanent cu primăriile și voi merge des în județ, pentru a afla care sunt problemele comunităților, astfel încât să găsim soluții pentru rezolvarea lor. Dacă stai mereu în birou și aștepți să ți se aducă rapoarte, nu ai aceeași eficiență în soluționarea situațiilor care apar.

remus-negoi-candidat-consiliul-judetean-constanta-usr-plusPe lângă asta, Departamentul de Fonduri Europene din cadrul Consiliului Județean, așa cum noi, cei de la USR-PLUS îl gândim, trebuie să aibă două componente, una care să includă accesarea de fonduri europene pentru Consiliul Județean și o alta, care să acorde suport echipelor din județ și să le instruiască”, a precizat candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi.

Băile sulfuroase de la Hârșova, neamenajate de pe vremea lui Ceaușescu

Zeci de corturi și rulote sunt amplasate într-o pădure de pe malul Dunării, într-o zonă turistică neamenajată. Oamenii merg la băile sulfuroase, situate la marginea orașului Hârșova, pe drumul care merge spre stânga, paralel cu Dunărea.

padure-harsova-baile-sulfuroaseAcolo este o pădure frumoasă, unde există o adevărată comunitate, în care sunt turiști din țară care își petrec timpul în natură, din primăvară până-n toamnă.

remus-negoi-candidatul-usr-plus-la-consiliul-judetean-constanta”Băile sulfuroase de la Hârșova sunt niște bazine cu apă semitermală, care au proprietăți curative. Apa vine la suprafață prin niște țevi și ajunge din straturile inferioare ale Dunării, în două bazine. În mod normal, ar trebui ca acele bazine, care au foarte mare succes  și de zeci de ani sunt vizitate de românii din toată țara, să fie mai bine amenajate. Proprietățile curative ale acelei ape semitermale sunt incontestabile. Aici nu a fost niciodată o stațiune propriu-zisă. Pur și simplu sunt niște bazine în aer liber, cu margini de ciment, amenajate într-un mod foarte rudimentar. Din păcate, nu există nici măcar toalete ecologice sau un spațiu de cazare, în care să poată sta cei care doresc să petreacă acolo câteva zile. Acest loc trebuie amenajat, astfel încât să le oferim turiștilor toate facilitățile de care au nevoie”, spune Remus Negoi, candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean.

baile-sulfuroase-harsova-la-puturoasa”Pentru că nu există locuri de cazare, noi venim dimineața și plecăm seara. Sunt băi sulfuroase și vin aici pentru tratament, de pe timpul lui Ceaușescu. Ar fi nemaipomenit dacă s-ar face și o pensiune în care să ne putem caza, pentru a sta mai mult aici. Noi venim de la Vălenii de Munte doar pentru o zi, facem băile și plecăm”, a declarat un domn de vârsta a treia, pentru Discover Dobrogea.

baile-sulfuroase-la-puturoasa-de-la-harsova”Vin de doi ani aici, pentru dureri de oase și toate cele. Sunt din Ploiești și am venit la băile de la Hârșova doar pentru o zi, apoi plec acasă. Nu rămânem mai mult, pentru că nu avem condiții. Mi-aș dori să fie mai curat, să existe toalete și ar fi bine să fie amenajat un loc de cazare. Apa este foarte bună în bazine, însă lumea nu păstrează curățenia”, a spus o pensionară.

baile-sulfuroase-harsova-corturi-rulote”Întâmplător am aflat de acest loc anul trecut și venim aici de două ori pe an, pentru a petrece în natură sfârșitul de săptămână. Din păcate nu sunt toalete publice și nu toți cei care vin respectă natura și aruncă totul de jur împrejur. Dacă am fi puțin mai civilizați, cred că ar fi un pic mai bine. Noi am venit cu cortul Ar fi un lucru bun dacă ar exista niște toalete ecologice și dușuri amenajate. Aici facem baie în aceste ape termale sau în Dunăre, pescuim și ne relaxăm. Mulți dintre oamenii care vin aici, ajung pentru tratament. Apa se schimbă în mod natural, este o țeavă care împrospătează în permanență apa. Sunt două bazine, unul cu apă puțin mai rece și altul cu apă ceva mai fierbinte. Aici este o comunitate. Sunt oameni care stau câte două, trei luni și își petrec vacanța de vară aici, pe malul Dunării”, a declarat pentru Discover Dobrogea un domn sosit din București, împreună cu soția și copiii.

Investițiile în Hârșova ar putea atrage turiștii

Hârșova, pe lângă băile sulfuroase pentru care este vizitată, e situată într-o zonă foarte frumoasă, pe malul Dunării.

”Echipa USR-PLUS a gândit un proiect integrat, care să cuprindă Hârșova și localitatea Ghindărești, care este foarte aproape, pentru a fi dezvoltată zona din punct de vedere turistic.

De exemplu, la Hârșova, zona de faleză de la intrarea în oraș până la ieșire, nu este absolut deloc amenajată. Există un port mai mult industrial, un fel de ponton, care ar putea fi amenajat și pentru acostarea de nave de croazieră pe Dunăre, pentru că mai sunt porturi de-a lungul Dunării. Dacă amenajăm acea faleză a Dunării, ar veni mulți turiști. Pot fi organizate și festivaluri în zona respectivă, mai ales că există Cetatea Carsium de la Hârșova, unul dintre principalele obiective turistice din Dobrogea, care a intrat de anul trecut într-un proces de restaurare și conservare, de valorificare cultural-turistică. Pentru asta însă, trebuie să investești atât în infrastructură, cât și în promovare”, a afirmat Remus Negoi.

Infrastructura din Hârșova a rămas în paragină și este nevoie de investiții

Deoarece nu s-au făcut investiții în județul Constanța, mulți oameni nu au locuri de muncă.

”La Hârșova este o singură întreprindere care angajează câteva zeci de persoane să muncească. Dacă vrei să creezi locuri de muncă, trebuie să le oferi și facilități celor care ar veni să investească aici. Am vizitat o zonă a Hârșovei de pe malul Dunării, unde era un șantier înainte de 1989 și chiar în perioada aceea trebuia să fie dat în folosință, dar niciodată nu a fost utilizat. Este vorba despre un șantier naval, care ar putea fi reabilitat și pus la dispoziție pentru ambarcațiuni ușoare, de exemplu. Există infrastructură, dar a rămas în paragină și se poate vedea doar scheletul unor macarale neutilizate.

remus-negoi-stelian-ion-candidati-usr-constantaOamenii se plâng că efectiv nu au unde să muncească. Noi propunem să fie amenajat un parc tehnologic, un port, inclusiv un port turistic. Navele de croazieră nu opresc în aceste localități, pentru că nu sunt organizate evenimente, iar turiștii nu sunt atrași în zonă, pentru că nu există o infrastructură pentru accesul navelor. În plus, la Hârșova se chinuiesc de 7-8 ani să aducă gazele naturale. Ca să le asiguri oamenilor un trai decent și să își dorească să trăiască aici, trebuie să aibă apă curată, canalizare, gaze naturale și locuri de muncă”, precizează Remus Negoi, candidatul Alianței USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Constanța.

Localnicii vor fi încurajați să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea unor mici afaceri

”Ghindărești este o localitate foarte frumoasă, cu un potențial extraordinar, dar care nu a fost pusă în valoare, iar drumul care te duce spre localitate este plin de gropi. Turiștii care ajung în zonă sunt uimiți de frumusețea locurilor, dar nu au unde să se cazeze și nici nu există un restaurant, unde să poată mânca. Este o zonă liniștită, cu un peisaj spectaculos, care poate fi amenajată ca un fel de sat pescăresc.

ghindaresti-proiect-dezvoltare-usr-plus-constanta-remus-negoiÎn primul rând trebuie asfaltată calea de acces, de la Drumul European până la Ghindărești, dar și mai departe, pe malul Dunării. Proiectul nostru integrat prevede și prelungirea pistei de biciclete Euro Velo 6, care străbate toată Europa și ar trebui să continue și la noi. Cicliștii care vin în număr destul de mare nu au o pistă dedicată și marcată, ei circulă pe marginea șoselei și se expun astfel la pericole.

ghindaresti-proiecte-dezvoltare-usr-plus-constanta-remus-negoi-candidat-cjTurismul primar în localitățile din județul Constanța, nu presupune amenajări foarte sofisticate, pentru că zona trebuie dezvoltată cu păstrarea arhitecturii tradiționale. Localnicii trebuie să amenajeze pe malul Dunării niște căsuțe acoperite cu stuf, văruite cu albastru lipovenesc, care dau o notă aparte și îi introduc pe turiști în povestea locului. Prin echipa de suport pentru accesarea de fonduri europene de la Consiliul Județean, primăriile vor fi încurajate să îi sprijine pe localnici să acceseze bani europeni pentru dezvoltarea localităților, organizarea de evenimente și atragerea de turiști”, spune candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean, Remus Negoi.

Îi vom sprijini pe agricultorii din județul Constanța

O mare problemă în județul Constanța, este cea a secetei pedologice care îi afectează anual pe agricultori.

”Consiliul Județean, chiar dacă nu are atribuții directe în asigurarea irigațiilor, poate colabora cu agricultorii și cu reprezentanții Agenției de Îmbunătățiri Funciare și cu cei ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ai Apelor Române și ai Prefecturii, pentru a identifica și ierarhiza zonele cu probleme, pentru dezvoltarea sistemelor de irigații.

Este important să îi susținem pe producători și să găsim soluții pentru crearea unui sistem performant de irigații, dacă vrem să mai avem agricultură în Constanța”, susține candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean, Remus Negoi.

Aprozarul dobrogean online, soluția pentru vânzarea produselor

”Consiliul Județean poate să se implice pentru a le asigura agricultorilor suportul pentru desfacerea produselor, pentru că și aceasta este o mare problemă.

Unul dintre proiectele pe care le voi implementa în calitate de președinte al Consiliului Județean, este crearea unei aplicații informatice. Un aprozar sau magazin de legume-fructe online dobrogean, care presupune înscrierea producătorilor din tot județul, împărțirea pe zone și comenzi pe care cumpărătorii le pot face prin intermediul aplicației.

mere-llivada-sabangia-sarichioiAstfel, Consiliul Județean, pe de o parte, va da garanția cumpărătorilor că producătorii aceia sunt serioși și aduc produsele pe care le promit, iar pe de altă parte, producătorii sunt obligați să ofere legume și fructe de calitate”, spune candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean.

Depozitele de legume-fructe, un alt ajutor pentru producători

”De asemenea, Consiliul Județean, pentru a veni în sprijinul producătorilor, poate să creeze și centre zonale de preluare sau de depozitare a legumelor și fructelor, niște depozite în care acestea să fie păstrate în condiții conforme, în funcție de perisabilitatea fiecărui produs în parte.

Pe de altă parte, o asociație de genul acesta creează premisele ca producătorii mai mici, care în alte condiții nu ar fi putut spera la un astfel de ajutor, să își vândă produsele pe piața marilor magazine. În felul acesta, se echilibrează foarte bine cererea și oferta, iar prețurile pot fi cele de producător”, a mai afirmat Remus Negoi, candidatul Alianței USR-PLUS la Consiliul Județean Constanța.

Remus Negoi, candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța

Remus este antreprenor, a absolvit Facultatea de Științe Economice a Universității Ovidius din Constanța, specializarea Turism-Servicii și lucrează în domeniul privat de 23 de ani. A terminat un doctorat în economie la facultatea de Comerț a Academiei de Științe Economice din București.

remus-negoiPentru județul Constanța, Remus Negoi crede că o echipă profesionistă de atragere a fondurilor europene și de suport pentru primăriile din județ, determinarea oamenilor de afaceri de a investi în județ, îmbunătățirea infrastructurii pentru a dezvolta mobilitatea constănțenilor și turiștilor, precum și împăduririle masive anti-deșertificare și investiții în educație, sănătate și cultură reprezintă priorități ale unui Consiliu Județean performant.

Comandat de USR PLUS , filiala Constanța
Executat de  Discover Dobrogea – portal: www.discoverdobrogea.ro
mandatar financiar-cod AEP 21200251

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

O nouă săptămână plină pentru sportivii CSM Constanța!

O nouă săptămână plină pentru sportivii CSM Constanța!

Sportivii CSM Constanța au meciuri importante în ligile de baschet, handbal, volei și rugby, la seniori, tineret și juniori. Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale, vineri seară, la Constanța, unde atmosfera va fi încălzită de un show...

Pin It on Pinterest