Remus Călin este candidatul Partidului Forța Dreptei filiala Constanța pentru un mandat în Senatul României și afirmă că pune mai presus de orice, valorile morale și binele comun și că a ales acest drum, din dorința de a contribui la schimbarea în bine a vieții locuitorilor județului Constanța. Programul Forța Dreptei Constanța pentru următorii patru ani este bine definit, iar candidatul Remus Călin are 5 proiecte prioritare.
Refacerea, în cel mai scurt timp posibil, a sistemului de irigații al Dobrogei/Constanței
În echipa Forța Dreptei Constanța, fiecare candidat la alegerile parlamentare a venit cu un anumit proiect de suflet sau cu mai multe proiecte pe care vor să le aducă în actualitate, să le promoveze și să se finalizeze cu o inițiativă legislativă. Candidatul Forța Dreptei Constanța la Senatul României, Remus Călin, susține că agricultorii nu pot trăi doar din subvenții sau cu rugăciuni pentru ploaie, iar agricultura fără irigații, nu este o afacere sustenabilă, motiv pentru care afirmă că se va implica pentru refacerea, în cel mai scurt timp posibil, a sistemului de irigații din Constanța.
„Eu, pentru că am crescut într-o zonă rurală, în comuna Peștera, la bunicii mei, m-am axat pe problemele sistemului de irigații al Dobrogei și al județului Constanța în special. Acest sistem de irigații, înainte de 1989 reprezenta mai multe sisteme-cheie: era sistemul Carasu, care se alimenta cu apă din Canalul Dunăre-Marea Neagră, sistemul de la Rasova care alimenta Podișul Dobrogei, dar și sistemele Topalu, Hârșova, Sinoe.
De exemplu, sistemul de irigație Carasu era unul dintre cele mai mari din țară și alimenta peste 200.000 ha de teren și reprezintă peste 1000 km de canale de aducțiune, 420 de km de jgheaburi de beton armat, 80 km de conducte metalice, 87 de stații de pompare de diferite dimensiuni, peste 200 de lucrări hidrotehnice. O investiție de acest gen făcută de la zero este de ordinul a miliarde de euro și ar fi păcat să nu beneficiem cel puțin de infrastructura care a fost odată.
În prezent, acest sistem este în administrarea ANIF-Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Dobrogea. Ei s-au confruntat, imediat după 1989, cu problema furtului și, deși au luat numeroase măsuri, la ora actuală sunt în funcțiune aproximativ 100 km de sisteme de irigații, care sunt sustenabile datorită investițiilor unor particulari.
Aceste sisteme de irigații pot fi refăcute cu succes, dacă s-ar implica reprezentanții Consiliului Județean Constanța, alături de cei de la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Administrația Națională Apele Române. Din poziția de senator, mi-am propus ca acesta să fie primul proiect pentru a cărui realizare să mă implic și să îl propun în Parlamentul României. Acest proiect poate fi implementat la nivel de țară, nu doar în Dobrogea, însă, fără un sprijin real din partea Guvernului României, nu se poate face.”, a declarat pentru Discover Dobrogea, Remus Călin este candidatul Partidului Forța Dreptei filiala Constanța pentru un mandat în Senatul României.
Introducerea în sistemul de învățământ dual, a domeniilor de activitate de maximă importanță și accesul copiilor și tinerilor din mediul rural la Cultură și Educație
Alte două proiecte pe care le propune candiatul Forța Dreptei Constanța pentru un mandat în Senatul României, Remus Călin, sunt cele privind introducerea în sistemul de învățământ profesional a domeniilor de actualitate, meserii care sunt de maximă importanță în această perioadă și accesul copiilor și tinerilor din mediul rural la Cultură și Educație, prin alocarea unor fonduri de dezvoltare.
„Susțin dezvoltarea învățământului dual, care este foarte necesar în ziua de astăzi, pentru că mulți tineri termină o facultate și nu își găsesc un loc de muncă în domeniul pentru care s-au pregătit, astfel că practică alte meserii. Prin învățământul dual, tinerii sunt calificați pentru diferite meserii foarte căutate și bine plătite, precum tinichigiu auto, vopsitor auto, mecanic, electrician sau chiar în domeniul HORECA, unde este mare nevoie de angajați bine pregătiți.
Pe de altă parte, este foarte cunoscut faptul că în mediul rural sunt copii și tineri talentați în diferite domenii, însă, din păcate, nu beneficiază de un sprijin din partea autorităților și aceștia se pierd. Cred cu tărie că identificarea, sprijinirea, promovarea și susținerea acestor tineri ar aduce un plus valoare atât comunității din care fac parte, cât și Constanței în special și României, în general.”, a precizat Remus Călinde la Forța Dreptei Constanța.
Atragerea de investiții în domenii vitale pentru județul Constanța
Partidul Forța Dreptei filiala Constanța propune și susține construirea unui spital nou, construit de la zero, deoarece s-a constatat că, deși sistemul medical privat ia amploare, pacienții care au probleme grave de sănătate și sunt internați în clinicile private, tot în sistemul de stat sunt transferați dacă apar complicații.
Finalizarea proiectului unei ieșiri de pe A2 către drumul Medgidia-Peștera, rută care ar putea fluidiza traficul județean în orice anotimp.
Dezvoltarea, promovarea și includerea în circuitul turistic al cetăților dobrogene
„Zona Dobrogei merită să fie cunoscută în profunzimea ei, nu doar la nivel de litoral și Delta Dunării. Propun promovarea, în rândul turiștilor, a unor trasee care să cuprindă diferite atracții turistice, între care și cetățile dobrogene. Două exemple în acest sens sunt: Constanța-Cetatea Histria-Delta Dunării/Acvariul din Tulcea și Cetatea Enisala sau traseul Constanța-Cetatea Adamclisi-Mănăstirea Sf. Andrei-Cetatea Capidava. Desigur, pot fi puse în evidență și diverse crame de pe traseu, pentru dezvoltarea turismului rural.”, a declarat Remus Călin, candidatul Partidului Forța Dreptei filiala Constanța pentru un mandat în Senatul României.
Remus Călin, candidatul Forța Dreptei Constanța pentru Senatul României
Remus Călin afirmă că dorește să își aducă aportul și chiar să facă lobby din postura de senator, pentru diverse domenii și necesități pe care le identifică în județul Constanța.
Remus Călin este licențiat al Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, având titlul de inginer în domeniul Inginerie și Management. Din anul 2001 lucrează la Centrala Nucleară Cernavodă, unde afirmă că s-a maturizat și a devenit profesionistul din ziua de azi și consideră că acolo are tot timpul ceva de învățat.
„Am observat în această campanie electorală, că peste 80% dintre constănțeni sunt dezamăgiți de clasa politică din România. Celor mai mulți le explic faptul că Partidul Forța Dreptei Constanța are o echipă tânără, cu oameni profesioniști, în frunte cu deputatul Bogdan Bola, care, în ultimii 4 ani de mandat a inițiat peste 20 de inițiative legislative în Parlamentul României, dar, neavând susținerea necesară, nu s-au regăsit în proiecte de lege.
Îi invităm pe constănțeni la vot, duminică, 1 decembrie și, dacă au încredere în proiectele noastre, îi sfătuim să pună ștampila pe poziția numărul 2 pe buletinul de vot.
Cred că România are nevoie de o schimbare, iar schimbarea poate veni doar cu votul vostru, al tuturor românilor care cred în democrație, libertate, stat de drept, valori pro-europene, modernizare și normalitate.”, a mai spus Remus Călin, candidatul Forța Dreptei Constanța pentru Senatul României.
CMF: 11240022
0 Comentarii