fbpx
Produsele tradiționale și serviciile cu specific local sunt promovate de 4 GAL-uri din Tulcea

ianuarie 13, 2023

gal-delta-dunarii-promovare-servicii-locale-si-produse-traditionale-gal-razim-tulcea-deltamarket.ro

Activitatea a zeci de producători locali și meșteri populari din județul Tulcea este promovată, în cadrul unui parteneriat, de Grupurile de Acțiune Locală GAL Delta Dunării, GAL Razim, GAL Dobrogea de Nord și GAL Oamenii Deltei.

Scopul proiectului „Cooperare pentru promovarea produselor si serviciilor cu specific local din teritoriile GAL” este de a susține și încuraja producătorii locali, prin crearea unor instrumente de promovare și valorificare a produselor cu specific local din teritoriile GAL-urilor partenere. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în cadrul PNDR 2014 – 2020, programul LEADER.

Astfel, prin intermediul magazinului on-line Deltamarket.ro și al aplicației cu aceeași denumire este sprijinită activitatea producătorilor de preparate din carne, de brânzeturi, produse apicole, produse din pește, a producătorilor de vinuri, a celor care au livezi sau grădini și vând legume și fructe, dar și activitatea meșterilor populari din Tulcea.

La târgurile organizate în Tulcea pentru promovarea tradițiilor, a meșteșugurilor și a produselor din zonă, au participat și cele 4 GAL-uri partenere în proiect. Turiștii au fost invitați să redescopere Dobrogea și Delta Dunării și să aprecieze atât suvenirurile realizate de meșterii populari, cât și gustul produselor locale, muzica și dansurile tradiționale.

 

1 Comentariu

  1. Magdalena Musat

    Aștept sa vad în Dobrogea revigorarea tradițiilor. Omul sfințește locul. Unii cu organizarea, alții cu produsele adevărate, iar noi cu prezența. Abia aștept!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest