fbpx
SEAS 2024
Plajele din Mamaia sunt curate – OMD Mamaia Constanța demontează știrea falsă despre invazia de alge

iulie 5, 2024

În ultimele zile au circulat în mass-media știri false despre o pretinsă invazie de alge pe litoralul românesc, cu un accent deosebit pe stațiunea Mamaia. Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța dorește să aducă la cunoștința publicului larg și a tuturor turiștilor că informațiile recente apărute în presă despre invazia de alge pe litoralul românesc sunt exagerate și au un caracter alarmist, menite să discrediteze această destinație turistică deosebită. În special, stațiunea Mamaia nu se confruntă cu astfel de probleme.

Conform declarațiilor oficiale ale Administrației Naționale „Apele Române” – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, fenomenul de dezvoltare algală a scăzut în intensitate și este prezent doar punctual pe zone foarte restrânse ale litoralului. Echipele de intervenție sunt mobilizate în fiecare seară pentru a curăța plajele și a asigura o experiență plăcută turiștilor.

„În prezent, stațiunea Mamaia oferă condiții excelente pentru vacanță, iar plajele noastre sunt curate și primitoare. Știrile alarmiste despre invazia de alge sunt nefondate și au fost răspândite cu rea intenție, pentru a descuraja turiștii. Îi încurajăm pe toți cei interesați să viziteze litoralul românesc, să se informeze din surse sigure și să nu se lase influențați de aceste informații false”, a declarat George Măndilă, președintele OMD Mamaia Constanța.

Realitățile fenomenului de depunere algală

Fenomenul de depunere algală este influențat de curenții marini și de condițiile meteorologice, fiind un proces natural care nu afectează în mod semnificativ calitatea apei și a plajelor. Intervențiile rapide și eficiente ale echipelor specializate asigură menținerea unui mediu curat și sigur pentru toți vizitatorii.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a confirmat că personalul său intervine zilnic pentru a curăța depunerile algale, asigurând astfel că fenomenul este ținut sub control și nu afectează experiența turiștilor. De asemenea, zonele afectate sunt foarte restrânse și nu reprezintă o problemă pentru cei care aleg să își petreacă vacanțele la Mamaia.

OMD Mamaia Constanța recomandă tuturor turiștilor să aleagă cu încredere stațiunea Mamaia pentru vacanțele lor și să se bucure de frumusețea litoralului românesc. Este esențial ca publicul să fie bine informat și să verifice sursele înainte de a lua decizii bazate pe știri alarmiste și nefondate.

„OMD Mamaia Constanța își reafirmă angajamentul de a oferi servicii de calitate și de a menține un standard ridicat de curățenie și siguranță pe plajele noastre. Suntem dedicați să asigurăm o experiență de neuitat pentru toți vizitatorii noștri și să protejăm reputația litoralului românesc.

Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța are ca obiectiv principal promovarea și dezvoltarea stațiunii Mamaia ca destinație turistică de top. Prin colaborarea cu autoritățile locale și operatorii de turism, ne asigurăm că oferim cele mai bune condiții pentru turiști și că menținem un standard ridicat al serviciilor”, a mai precizat George Măndilă, președintele OMD Mamaia Constanța.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest