fbpx
SEAS 2024
Peste 40 de spectacole de teatru vor putea fi văzute în Constanța, în această vară, în cadrul SEAS 2024

iulie 9, 2024

SEAS 2024 Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța organizează, în perioada iulie-septembrie, SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului. Peste 40 de piese de teatru și concerte produse în România, dar și spectacole invitate din afara țării vor putea fi văzute de către constănțeni și de turișii sosiți la mare, în această vară.

Evenimentele culturale sunt programate la Teatrul de Vară Soveja, la Grădina de vară Tomis, la Casa de Cultură, în sala Ovidiu a Hotelului Continental Forum, la sala Club SNC, la BCR Youth Hub de pe faleza Cazinoului Constanța și în Parcul Gării. Unul dintre obiectivele stagiunii SEAS este de a activa cultural cât mai multe spații din oraș.

De la un an la altul, SEAS devine un eveniment cultural major al întregii comunități constănțene. Astfel, în această vară, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului a reușit o mobilizare fără precedent a tinerilor din Constanța, elevi și studenți, până în prezent fiind peste 200 de voluntari înscriși, dintre care 50 activi.

SEAS 2024 începe vineri, 12 iulie

SEAS 2024 începe vineri, 12 iulie, cu primul spectacol, al Teatrului Nottara din București, intitulat „Ultima Oră”. Piesa de teatru este regizată de Erwin Șimșenshon, managerul Teatrului de Stat Constanța și este programată la Casa de Cultură din Constanța, cu începe la ora 20.00.

Cunoscuta piesă a lui Mihail Sebastian, într-o montare ingenioasă, ce păstrează toată savoarea replicilor și dezvăluie cu mult umor publicului contemporan, conflictul mereu actual între lipsa de scrupule, duplicitatea politicienilor și idealismul intelectualului dedicat operei sale.

Sâmbătă, 13 iulie, este programat al doilea spectacol din cadrul SEAS 2024, la Grădina Tomis din Constanța. Tot actori de la Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „CANCUN” de Jordi Galceran, în regia lui Felix Alexa.

Ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă în faimoasa stațiune Cancun se transformă pentru cuplurile Reme – Vicente și Laura – Pablo, căsătoriți și prieteni de 25 de ani, într-un moment al adevărurilor nespuse și al dorințelor secrete, într-un joc al lui „ce-ar fi fost dacă…”.

Toată vara, până pe 8 septembrie, sunt programate peste 40 de spectacole în care vor juca actori de la teatre din Constanța și din țară: Teatrul Nottara București, Teatrul Dramatic „I.D.Sîrbu” Petroșani, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, Teatrul„Lucia Sturza Bulandra”, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul Metopolis București, Ateneul Național din Iași, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău, Teatrul „Excelsior” București, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Apropo” București, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul „Stela Popescu București, Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” Chișinău, Teatrul Municipal „Csiki Jatekszin” din Miercurea Ciuc, Teatrul Național Târgu-Mureș.

Tot în cadrul SEAS 2024 vor fi organizate Festivalul KIMARO – la Poarta 1, Portul Constanța, pe 2, 3 și 4 august și Concertul „RITUALURI” al Corului Național de Cameră MADRIGAL, pe 15, 16 și 17 august.

Nici copiii nu au fost uitați, astfel că sunt programate și spectacole destinate celor mici, în cadrul SEAS 2024. Miercuri, 14 august, joi, 15 august, vineri, 16 august, sâmbătă, 17 august și duminică, 18 august, vor avea loc câte 4 reprezentații pe zi, în Sala Ovidiu a Hotelului Continental Forum, oferite de actorii de la Opera Comică pentru Copii București, care prezintă în premieră spectacolul „BUBU LA MARE”, de Andreea Soare și Irina Furdui. Un spectacol senzorial, unic prin specificul său, pentru bebeluși între 0 și 3 ani și părinții lor.

Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța, de la spațiile de joc, cu câteva ore înainte de reprezentații sau online, pe platformele Mystage și Bilet.ro.

Programul spectacolelor îl puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cea de-a treia ediție SEAS este finanțată de Consiliul Județean Constanța, iar partener principal este Primăria Constanța. De asemenea, sponsorul principal al SEAS 2024 este furnizorul de energie PPC. În plus, din ce în ce mai mulți reprezentanți ai comunității oamenilor de afaceri și-au arătat interesul de a sprijini evenimentul cultural.

1 Comentariu

  1. Mariana Bulgaru

    Solicit înscrierea în mod gratuit în grup

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest