fbpx
Mamaia Constanta
Perioda de prohibiție la pescuit se încheie, valabilitatea actelor este prelungită

mai 29, 2020

Delta Dunarii și Dobrogea de Nord

Vestea bună pentru pescari vine astăzi de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Pe data de 2 iunie se încheie perioada de prohibiție a pescuitului. De asemenea, reprezentanții ARBDD informează că termenul de valabilitate pentru activitatea de pescuit comercial se prelungește până pe 30 iunie.

Perioada de prohibiţie se încheie pe 2 iunie 2020

Perioada de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale a fost anunțată pe data de 4 aprilie, pentru o perioadă de 60 de zile.

Delta DunariiAstfel, între 4 aprilie – 2 iunie inclusiv, nu s-a putut pescui în Rezervația Biosfera Delta Dunării. De asemenea, în apele care constituie frontieră de stat, interdicția la pescuit a fost pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.

Valabilitatea actelor pentru activitatea de pescuit este prelungită

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării anunță că, guvernatorul ARBDD a stabilit prelungirea termenului de valabilitate a tuturor actelor de reglementare emise în anul 2019 pentru activitatea de pescuit comercial în perimetrul RBDD. Astfel, documentele vor fi valabile până pe 30 iunie 2020.

De ce a fost prelungită valabilitatea actelor pentru activitatea de pescuit?

Decizia a fost adoptată deoarece pentru reglementarea activității de pescuit comercial pe anul 2020, este necesară publicarea Ordinului privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit și cotele de pescuit alocate pentru anul acesta.

Pescuit-Delta-Dunarii-ridicare-restrictii-prohibitieEste vorba despre autorizațiile de pescuit comercial, autorizațiile de captură, achiziție, comercializare și vizarea permiselor de pescuit comercial, care trebuie aprobate print-run nou ordin de ministru.

Persoanele fizice și juridice trebuie să aibă asupra lor toate documentele

Persoanele fizice și juridice autorizate să desfășoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării sunt obligate să dețină asupra lor toate documentele necesare desfășurării activității de pescuit comercial. Măsura este dispusă de legislația în vigoare și prin decizia Guvernatorului ARBDD.

Unde se poate pescui după 2 iunie

După data de 2 iunie, se va putea pescui în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii, cu excepția celor interzise de lege.

Delta Dunarii și Dobrogea de NordSe va putea pescui, atât în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, cât și în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura. Totodată, pe 2 iunie se va redeschide pescuitul în Complexul Razim – Sinoe și pe lacurile litorale.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest