fbpx
SEAS 2024
OMD Mamaia Nord: „Plajele din stațiune sunt curate și apa mării este bună pentru îmbăiat”

iulie 10, 2024

grad-ocupare-minivacanta-rusalii-statiunea-mamaia-nord-peste-80%

Știrile legate de invazia de alge pe litoralul românesc sunt infirmate de Organizația de Management al Destinației Mamaia Nord. Într-o postare pe pagina de Facebook, managerul OMD Mamaia Nord, Mirela Matichescu, a prezentat o filmare în care se poate observa că apa Mării Negre este sigură, curată și bună de îmbăiat.

„La știri a apărut faptul că sunt munți de alge în mare. Practic gonesc turiștii de pe litoralul românesc să putem să-i direcționăm către alte destinații, nicidecum cele românești, pentru că nu suntem patrioți și am uitat să fim patrioți. Plajele sunt curate, amenajate, așa că nu vă lăsați păcăliți și induși în eroare de știrile false!”, a declarat Mirela Matichescu, manager OMD Mamaia Nord.

Mirela Matichescu îi asigură pe localnici și pe turiștii sosiți la mare pentru a petrece un sejur, în această vară, în Mamaia Nord, că stațiunea este o destinație curată și atractivă​.

Reprezentanții Apele Române Dobrogea-Litoral anunță că, în prezent, existența algelor la linia țărmului se manifestă punctual, pe zone foarte restrânse.

„Personalul din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral – Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța intervine în fiecare seară pentru evacuarea algelor depuse la linia țărmului.

Trebuie subliniat că acest fenomen de depunere algală la linia țărmului și prezența algelor în zona de îmbăiere este influențat în mare măsură de curenții marini și de condițiile meteorologice la Marea Neagră”, precizează reprezentanții instituției.

În plus, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Constanța, monitorizează calitatea apei de îmbăiere în fiecare zi și, potrivit analizelor de laborator, aceasta este excelentă, îmbăierea fiind permisă pe toate porțiunile de plajă de pe litoralul românesc.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest