fbpx
Oferte early booking pentru paradisul dintre ape – Delta Dunării și Dobrogea de Nord

februarie 21, 2020

Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Poveștile frumoase se scriu cu oameni deosebiți, creativi, prietenoși și lipsiți de aroganțe, care își pun și sufletul pe masă. Am fost zilele acestea la standul Delta Dunării și Dobrogea de Nord, care nu putea lipsi de la Târgul de Turism al României și am poposit acolo o vreme, alături de reprezentanții Asociației de Promovare Delta Dunării. Este greu să te dezlipești de oamenii frumoși, care fac tot ce pot pentru ca regiunea lor să fie foarte cunoscută și apreciată la adevărata ei valoare. Am întâlnit acolo meșteșugari care pregătesc lucrări de artă inedite, agenți economici și administratori ai multor localități care își prezintă atracțiile turistice în cel mai plăcut mod cu putință, dar l-am observat și pe ambasadorul Deltei Dunării, campionul Ivan Patzaichin, care întotdeauna își face timp pentru promovarea zonei pe care o iubește.

Ivan Patzaichin vă așteaptă în Delta Dunării

De la standul județului Tulcea la Târgul de Turism nu a lipsit, cum vă spuneam, campionul Ivan Patzaichin.

Delta-Dunarii-si-Dobrogea-de-nord-Ivan-Patzaichin-promoveaza-Delta-Dunarii El este ambasadorul Deltei Dunării și promovează un turism responsabil, atât prin Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cât și prin proiectul ”Descoperă RowMania – România văzută din barcă”, pe care l-a lansat de 10 ani.

Ivan PatzaichinMultiplu campion la canoe,  Ivan Patzaichin promovează mișcarea în aer liber prin sportul cu vâsle și ecoturismul, dar ne îndeamnă să înțelegem și să interpretăm natura, să o iubim și să nu o distrugem. El îi invită pe vizitatori în Delta Dunării, ”nu pentru o zi, ci pentru cel puțin 4-5 zile, astfel încât să vedeți cum arată acest loc mirific”.

Holbina Trei Bibani deschide sezonul turistic în Delta Dunării

În Delta Dunării, sosirea păsărilor migratoare și începerea competițiilor de pescuit sportiv dau startul deschiderii sezonului turistic.

delta-dunarii-holbina-trei-bibani Păsările călătoare vor ajunge în deltă la începutul lunii martie, cam în aceeași perioadă în care este organizat primul concurs de pescuit în regim catch&release din acest sezon, la resort-ul Holbina Trei Bibani.

Competitii pescuit Holbina Trei BibaniPikemaster Pikechallege a devenit deja un concurs tradițional la Holbina Trei Bibani și este programat pentru perioada 13-15 martie. Așadar, pe 13 martie putem spune că începe  în mod oficial sezonul turistic în Delta Dunării, așteptat atât de mult de pescarii amatori sau profesioniști, dar și de iubitorii de natură.

Gastronomia deltaică, cea mai apreciată la Târgul de Turism

O mulțime de vizitatori trec pe la standul Delta Dunării și Dobrogea de Nord, atât pentru oferte în această regiune de poveste, cât și pentru a degusta minunatele produse tradiționale deltaice. Organizatorii le oferă cu generozitate celor care le trec pragul la târg, pește afumat, marinat, șuncă de pește, celebra plăcintă dobrogeană, tot felul de bunătăți, dar și vinuri de la cramele din județul Tulcea.

Gastronomie deltaica Este imposibil să nu ți se facă dor de localitățile liniștite, situate între apele Dunării, prin care ai fost și în care dorești să te reîntorci sau în care ți-ai dori să ajungi, atunci când vezi pliantele și îi auzi vorbind pe cei care le prezintă.

Oferte early-booking în Delta Dunării

Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place, iar Delta Dunării, fiind o zonă parcă desprinsă din Rai este foarte căutată de turiști. Agenții economici își prezintă ofertele, atât pentru sărbătorile Pascale, cât și pentru întregul sezon turistic din acest an, la standul Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Delta Dunarii și Dobrogea de Nord Am aflat de la președintele Asociației de Management al Destinației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, faptul că proprietarii de hoteluri și de pensiuni s-au pregătit deja pentru turiști, iar pentru Paște gradul de ocupare este de aproximativ 55%. La standul județului Tulcea veți găsi oferte și puteți face rezervări pentru unitățile de cazare din localitățile Murighiol, Sulina, Uzlina, Crișan,  Lunca, Gura Portiței, Jurilovca, Vișina și nu numai.

AMDTDD dorește să atragă mai mulți turiști străini

Dacă până de curând Delta Dunării era promovată în special de turiștii români sau străini care o vizitau, de aproape trei ani, acest paradis dintre ape are un înger păzitor, numit Asociația de Management al Destinației Delta Dunării. Prin proiectele vizionare ale membrilor asociației, județul Tulcea a fost intens mediatizat, atât în țară, cât și peste hotare.

AMDTDD Corina Davidov Președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac spune că anul acesta, acțiunile de promovare pentru județul Tulcea se vor axa mai mult pe plan extern. El a precizat că asociația, împreună cu partenerii săi, va participa la târgurile internaționale de turism.

Guvernatorul Deltei Dunarii, Catalin TibuleacDe asemenea, organizația va continua acțiunile de promovare prin intermediul unor vloggeri și bloggeri cu vizibilitate maximă peste hotare începute de anul trecut. Cătălin Țibuleac afirmă că se va pune, în paralel, un mare accent și pe mediatizarea regiunii la nivel național, pentru că turiștii români sunt majoritari în Delta Dunării. Important însă, este ca aceștia să fie cât mai educați, să înțeleagă de ce merg la Tulcea și ce reprezintă Delta Dunării, să conștientizeze faptul că este și obligația lor să respecte natura și să o păstreze pentru generațiile viitoare.

Producătorii tradiționali din Tulcea vor obține finanțare europeană

Alimentele tradiționale au devenit din ce în ce mai căutate, iar județul Tulcea ar putea deveni campion pe țară, în ceea ce privește numărul produselor atestate și protejate în Uniunea Europeană.

Produse tradiționale Tulcea Paula Vals, o importantă reprezentantă a județului Tulcea în privința produselor tradiționale în curs de atestare, a afirmat la deschiderea Târgului de Turism că Federația Producătorilor Tradiționali a reușit să obțină notificare la Bruxelles.

Peste afumat craciun stil vechi”Acest lucru înseamnă că vom avea finanțări pentru promovare, astfel că, împreună cu asociațiile de turism vom duce mai departe tradițiile, gastronomia și tot ce înseamnă Dobrogea”, a precizat Paula Vals, președintele Asociației Tradițional Moesis, organizație care a depus documentația pentru a obține atestarea europeană, printre altele și pentru ”Plăcinta dobrogeană”. Paula Vals crede că produsul turistic trebuie îmbogățit cu cel gastronomic, pentru că nu se poate face turism de calitate fără alimente tradiționale.

Delta înseamnă natură, tradiție, multiculturalitate și nu în ultimul rând, gastronomie. Mai puteți ajunge sâmbătă, 22 februarie la Târgul de Turism al României și echipa care reprezintă județul Tulcea vă va convinge că merită din plin să vizitați tărâmul de vis din Delta Dunării.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest