fbpx
Mamaia Constanta
Oferă-i o experiență inedită de Mărțișor, un zbor cu elicopterul deasupra litoralului

februarie 28, 2022

de-martisor-un-zbor-cu-elicopterul

Flori a mai primit. Oferă-i de Mărțișor un zbor cu elicopterul deasupra litoralului românesc. Este o experiență inedită, pe care nu o va uita niciodată. Un zbor alături de pilotul unui elicopter nu se compară cu nimic altceva, este absolut minunat.

De Mărțișor, un zbor cu elicopterul, cadoul inedit pentru doamne și domnișoare

”Hai la zbor de Mărțișor!” este invitația pe care o lansează cei de la Regional Air Services la început de primăvară. Zborul de plăcere cu elicopterul poate fi programat pentru perioada 1-14 martie 2022.

hai-la-zbor-de-martisor-ras-tuzlaSurvolarea litoralului românesc este o experiență senzațională, iar doamnele și domnișoarele se vor bucura cu siguranță să primească un astfel de mărțișor care le va lua prin surprindere.

hai-la-zbor-de-martisor-ras-tuzlaZborul cu elicopterul Cabri G2 durează 20 de minute și are prețul promoțional de 700 de lei. Tot ce trebuie să faci este să scrii un e-mail la zbordeplacere@regional-air.ro și să programezi un zbor cu elicopterul pentru persoana iubită.

Un zbor de plăcere pentru doamne, dar și pentru întreaga familie

Zborul cadou poate fi chiar și pentru întreaga familie, dacă partenerii doamnelor vor să testeze această exeperință alături de cei dragi.

”Dacă doamnele vor să zboare împreună cu partenerul sau cu familia le recomand avionul Diamond 40 sau elicopterul Bell 206.

zbor-de-agrement-ras-tuzlaDiferența de preț dintre ele este notabilă, iar oamenii care vor să zboare împreună și le este indiferentă categoria de aeronavă aleg între avion și elicopter, în funcție de posibilitățile lor financiare.

Acum, mi se pare că există un interes crescut din partea părinților de a le oferi experiențe noi copiilor, cărora li se pare extraordinar să zboare cu un avion de mici dimensiuni și să își poată vedea tatăl sau mama lângă pilot.

de-martisor-un-zbor-cu-elicopterulLa promoție, zborul cu Dimond 40 costă 500 de lei pentru 20 de minute și poate lua maximum 3 pasageri. Pentru Bell 206, prețul este de 1600 de lei, 20 de minute de zbor, maximum 4 pasageri. Prețul este pentru închirierea aeronavei, nu pentru fiecare pasager”, a declarat pentru Discover Dobrogea, pilotul de elicopter Valentina Voicu-Balan.

Femeile și bărbații sunt încântați în aceeași măsură de zborul cu elicopterul

Pentru zborurile de agrement, femeile și bărbații sunt interesați în aceeași măsură să experimenteze zborul cu elicopterul sau cu avionul de mici dimensiuni.

pilot-elicopter-valentina-voicu-balan-ras-tuzla”Cei mai mulți ne spun că au zburat deja ca pasageri cu «avioanele mari» ale companiilor aeriene de linie, dar este total diferit acel zbor de experiența pe care o au când stau pe locul de pasager de lângă pilot, într-o aeronavă de mici dimensiuni.

De obicei, când îi întreb după zbor ce le-a plăcut, cei mai mulți spun că peisajul. Chiar dacă toată lumea are acces la Google Earth și poate vedea acele priveliști pe calculator, 90% dintre pasageri sunt fascinați de peisaj.

epava-de-la-costinesti-vazuta-din-elicopterEste uimitor să vezi litoralul de la înălțime, parcă și culoarea mării este mai frumoasă de sus, iar epava de la Costinești poate fi văzută dintr-o altă perspectivă.

zbor-de-agrement-ras-tuzla

Am întâlnit două categorii de pasageri: pasageri pro-adrenalină și pasageri mai temători. Pe cei cărora le place adrenalina îi încântă senzația de zbor și orice manevră care le oferă un strop de adrenalină, astfel că nu simt frica nici o clipă. În cazul pasagerilor mai temători, câteodată am impresia că pentru ei, zborul este o provocare pe care au ales-o să își învingă frica de înălțime sau de zbor. Se vede foarte clar din limbajul corpului și din expresia feței că se tem de zbor, chiar înainte să pornesc motorul.

Eu adaptez modul în care manevrez elicopterul în funcție de pasageri și am o întrebare standard pe care le-o adresez: vă place să vă dați în roller-coaster?

epava-de-la-costinesti-vazuta-din-elicopterDacă spune da, atunci știu că acel om nu se teme de zbor și că acelui pasager îi face plăcere un viraj cu înclinare de 30 de grade, un zbor în razmut la nivelul pistei și este amator de puțină adrenalină.

Dacă pasagerul îmi spune că nu se dă în roller-coaster, atunci fac virajele cu înclinare de 10 grade și mă asigur că îl ajut să își învingă frica de zbor”, a povestit pentru Discover Dobrogea, pilotul de elicopter Valentina Voicu-Balan.

”Hai la tort, pe heliport!”, petreceri pentru copii pe Aerodromul Tuzla

Petrecerile pentru copii vor trece la un alt nivel, din luna aprilie. Un nou proiect al celor de la Aerodromul Tuzla este să organizeze petreceri pentru copii și să le ofere celor mici, noi experiențe.

hai-la-tort-pe-heliport-ras-tuzla”Recent, am organizat prima petrecere aniversară pentru copii, la Regional Air Services. Tortul a fost adus de elicopter, spre marea mirare și bucurie a micuților.

hai-la-tort-pe-heliport-petrecere-pentru-copii-ras-tuzlaCopiii au fost invitați în «Hangar» și au fost rugați să caute tortul, dar nu îl găseau. Apoi au fost invitați pe heliport, unde era așezată deja masa, cu scaune, farfurii și lingurițe, pentru a mânca tort pe heliport.

hai-la-tort-pe-heliport-petrecere-pentru-copii-ras-tuzlaPetrecerea «Hai la tort pe heliport» a avut un mare succes în rândul copiilor. Tortul a fost acroșat de burta elicopterului cu un cablu din metal, cu o lungime de 12 metri. El a fost pus într-un recipient foarte solid, care arăta ca un platou de tort cu capac. Mi-a făcut mare plăcere să pilotez elicopterul Cabri G2 cu o încărcătură acroșată atât de specială pentru copii.

hai-la-tort-pe-heliport-petrecere-pentru-copii-ras-tuzlaVom organiza de la 1 aprilie astfel de petreceri pentru copii, deoarece ei sunt dornici să experimenteze ceva nou.

hai-la-tort-pe-heliport-petrecere-pentru-copii-aerodromul-ras-tuzlaÎn prezent punem la punct toate detaliile, pentru ca evenimentele să se desfășoare în condiții de siguranță. Noi, de la 1 iunie până pe 30 august avem un trafic foarte intens pe aeroport, dar vom fi riguroși, astfel încât să fie totul în regulă. Copiii s-au bucurat foarte mult, iar când se apropia elicopterul cu tortul voiau să fugă și să prindă platoul”, am mai aflat de la pilotul de elicopter Valentina Voicu-Balan.

Valentina Voicu-Balan, pilotul de la Regional Air Services care își adoră meseria

Tânără, dar experimentată, Valentina Voicu-Balan are peste 1300 de ore de zbor și este pilot de elicopter la Regional Air Services din anul 2015. Își adoră meseria și, dacă ar trebui să o ia de la capăt, nu ar schimba niciuna dintre alegerile pe care le-a făcut în viață.

pilot-elicopter-ras-tuzla-valentina-voicu-balanÎn afară de job-urile pe care le-a avut la aeroporturile din București, Brașov și Tuzla, Valentina a zburat timp de 2 ani și în Africa de Est, în Kenya și Tanzania.

elicopter-dophen-ras-tuzla-pilot-valentina-voicu-balan”Acolo zburam cu elicopterul EC155 din familia Dauphin, iar la acea vreme, în Africa de Est nu existau încă platforme petroliere. Erau mai multe nave care făceau prospecțiuni în Oceanul Indian, iar compania petrolieră urma să decidă în ce loc să construiască platformele petroliere. Elicopterul cu care zburam eu efectua, așadar, operațiuni de transport de persoane de la țărm către vapor și retur, dar și serviciul MEDEVAC, de evacuare medicală.

pilot-elicopter-ras-tuzla-valentina-voicu-balanAceste aterizări pe vapor mi-au plăcut extrem de mult. Erau foarte interesante pentru că nava era tot timpul în mișcare cu o viteză de 5 noduri. Doi ani am lucrat acolo, program de lucru pe rotații, o lună lucram în Africa, o lună aveam liber și veneam în Constanța. Apoi, când m-am angajat la Tuzla am continuat să zbor off-shore, dar pe platforme petroliere fixe”, a precizat pentru Discover Dobrogea, pilotul de elicopter Valentina Voicu-Balan.

Un zbor cu elicopterul poate fi cel mai frumos cadou

Un zbor cu elicopterul este mai ieftin decât un inel sau o haină de blană, dar creează emoții puternice și oferă multă adrenalină.

zbor-de-agrement-aerodrom-ras-tuzlaÎn plus, avantajul elicopterului este că are o vizibilitate mult mai mare, iar experiența pe care o are pasagerul când stă lângă pilot și vede instrumentele de bord este extraordinară.

2 Comentarii

 1. Marius

  Foarte frumos articolul! Felicitari Valentinei. In zona mai exista pentru plimbari cu elicopterul si Jet Transport Air jtair.ro

  Răspuns
  • Auris Luca

   Minunat! Ar fi super să putem face un tur, pentru fotografii și promovare.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest