fbpx
Muzeul de Sculptură Ion Jalea, gazda unei expoziții foto cu arhitectura balneară de pe litoral

noiembrie 11, 2022

Muzeul Ion Jalea

Expoziția de fotografie documentară ” Boemă și loisir! Patrimoniul balnear și de vilegiatură din zona litoralului Mării Negre” poate fi văzută începând de astăzi, la Muzeul de Sculptură Ion Jalea din Constanța.

Expoziție foto-documentară, la Muzeul de Sculptură Ion Jalea

Expoziţia foto-documentară prezintă evoluţia celor mai importante monumente de arhitectură balneară și de vilegiatură din stațiunile litoralului românesc, construite înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

Patrimoniul balnear este compus din băi, sanatorii, hoteluri, cazinouri, vile, faleze, promenade, ce au constituit un factor esențial în dezvoltarea infrastructurii urbane, precum și în implementarea unui nou tip de turism, cu funcție medicală, de loisir și dezvoltare economică.

Expoziția își propune să reitereze relevanța patrimoniului balnear, exemple de bună practică în valorificarea acestuia, precum și problemele întimpinate în prezent.

Programul de vizitare va fi de astăzi până duminică,  între orele 9.00 – 17.00.

Un proiect al Institutului Național al Patrimoniului, finanțat de AFCN

Institutul Naţional al Patrimoniului desfășoară în perioada 20 iunie–15 noiembrie 2022 proiectul ”Boemă și loisir! Patrimoniul balnear și de vilegiatură din zona litoralului Mării Negre”, cofinanțat de AFCN, în parteneriat cu Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Constanța, Primăria orașului Techirghiol, Primăria orașului Sulina, Asociația Forumul Artelor Vizuale (Eforie Colorat), Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța.

Principalul scop al proiectului îl reprezintă conștientizarea valorii și evidențierea necesității conservării patrimoniului arhitectural antebelic și interbelic de vilegiatură-balneară, situat în aria stațiunilor de pe litoralul românesc al Mării Negre – Constanța, Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia, Mangalia, Sulina, Techirghiol.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

OMD Mamaia Constanța raportează cifre superioare pentru sezonul 2023

OMD Mamaia Constanța raportează cifre superioare pentru sezonul 2023

Turismul în stațiunea Mamaia este în creștere! Deși 2023 a fost primul an în care Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța a funcționat începând cu jumătatea lunii iulie, scopul a fost atins atât în ceea ce privește cifrele raportate la final de...

Stațiunea Mamaia are nevoie de branding!

Stațiunea Mamaia are nevoie de branding!

OMD Mamaia Constanța anunță demararea procedurii de organizare a concursului național de soluții pentru branding-ul stațiunii Mamaia. Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța anunță demararea concursului național de soluții pentru branding, care să...

Pin It on Pinterest