fbpx
Muzeul de Sculptură Ion Jalea, gazda unei expoziții foto cu arhitectura balneară de pe litoral

noiembrie 11, 2022

Muzeul Ion Jalea

Expoziția de fotografie documentară ” Boemă și loisir! Patrimoniul balnear și de vilegiatură din zona litoralului Mării Negre” poate fi văzută începând de astăzi, la Muzeul de Sculptură Ion Jalea din Constanța.

Expoziție foto-documentară, la Muzeul de Sculptură Ion Jalea

Expoziţia foto-documentară prezintă evoluţia celor mai importante monumente de arhitectură balneară și de vilegiatură din stațiunile litoralului românesc, construite înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

Patrimoniul balnear este compus din băi, sanatorii, hoteluri, cazinouri, vile, faleze, promenade, ce au constituit un factor esențial în dezvoltarea infrastructurii urbane, precum și în implementarea unui nou tip de turism, cu funcție medicală, de loisir și dezvoltare economică.

Expoziția își propune să reitereze relevanța patrimoniului balnear, exemple de bună practică în valorificarea acestuia, precum și problemele întimpinate în prezent.

Programul de vizitare va fi de astăzi până duminică,  între orele 9.00 – 17.00.

Un proiect al Institutului Național al Patrimoniului, finanțat de AFCN

Institutul Naţional al Patrimoniului desfășoară în perioada 20 iunie–15 noiembrie 2022 proiectul ”Boemă și loisir! Patrimoniul balnear și de vilegiatură din zona litoralului Mării Negre”, cofinanțat de AFCN, în parteneriat cu Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Constanța, Primăria orașului Techirghiol, Primăria orașului Sulina, Asociația Forumul Artelor Vizuale (Eforie Colorat), Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța.

Principalul scop al proiectului îl reprezintă conștientizarea valorii și evidențierea necesității conservării patrimoniului arhitectural antebelic și interbelic de vilegiatură-balneară, situat în aria stațiunilor de pe litoralul românesc al Mării Negre – Constanța, Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia, Mangalia, Sulina, Techirghiol.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest