fbpx
SEAS 2024
Muzeul de Artă Constanța organizează pe 1 iunie, ateliere pentru copii

mai 31, 2024

muzeul-de-arta-constanta-ateliere-pentru-copii-de-1-iunie

Muzeul de Artă Constanța, în colaborare cu Palatul Copiilor Constanța, organizează sâmbătă, 1 iunie 2024, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, două ateliere de educație muzeală. Acestea se vor desfășura atât în spațiul muzeului, cât și în exteriorul acestuia, precum și la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”. La ateliere vor participa elevi de la Cercul de Ceramică – Modelaj, de la Palatul Copiilor Constanța, coordonați de profesorul Radu Fulga.

„Arta Copiilor”, ateliere de educație muzeală, la Muzeul de Artă Constanța

Primul atelier se va intitula „Pictează după un mare maestru!”. Elevii vor picta pe pânză, în spațiul muzeal, o lucrare din Muzeul de Artă Constața deja aleasă de organizatorii atelierului.

Cel de-al doilea atelier, cu tema „Urbanism și artă” va avea trei etape. În prima etapă, elevii vor desena, vor picta și vor modela în aer liber, ulterior ei vor vizita sitului urban arhitectural al Peninsulei, iar ultima etapă va consta în organizarea expoziției „Ceramică sculpturală”, care va fi vernisată, în aceeași zi, la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”. Scopul activității este atât educațional, vizând formarea de abilități practice, manuale, cât și orientat către dezvoltarea gustului estetic și a spiritului creativ. Activitatea este coordonată de Alexandra Păun – muzeograf, Smaranda Tulea – conservator și Fulga Radu –profesor.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest