fbpx
Minivacanța de Paște și 1 Mai dă startul sezonului estival pe litoralul românesc

aprilie 29, 2019

sezon estival litoral

Mare, soare, distracție, cluburi, euforie, plajă cât cuprinde. Peste 30.000 de turiști sunt așteptați în această perioadă în stațiunile de pe litoralul românesc în minivacanța de Paște și 1 Mai. De la nord la sud și retur, toată lumea se bucură de razele soarelui și de atmosfera de vacanță. Știm cu toții că aceasta este doar o prefață pentru concediul relaxant de la vară, dar poveștile frumoase ale acestui an abia încep.

Mamaia Nord, lux și distracție

Trebuie să recunoaștem, în Mamaia Nord sunt condensate cele mai multe hoteluri de 4 și 5 stele. La Phoenicia Resort de exemplu, VIP-urile aterizează cu elicopterul pe heliportul unității de cazare și sunt răsfățate în penthouse cu fructe și șampanie în frapieră. Terasele generoase ale acestor apartamente, oferă o vedere de 360 de grade la Marea Neagră și la Lacul Siutghiol, la apus și la răsărit. Ele sunt dotate cu jacuzzi, canapele și șezlonguri extrem de confortabile.

Phoenicia RoyalEste adevărat, turiștii plătesc pentru acest lux 1000 de euro pe noapte, dar, fie vorba între noi, aceste apartamente nu prea rămân goale. Pachetele speciale de cazare pentru minivacanța de Paște și 1 Mai sunt de 3, 4 sau 5 nopți și diferă în funcție de camerele pentru care optează turiștii. Cam 80% din oaspeții cazați în această perioadă au venit pentru zona de cluburi și pentru distracție. În schimb, pentru cei care merg cu familia să sărbătorească Paștele, există pachete mai tradiționale. Prețurile pornesc de la 100 de euro o cameră pe noapte la hotelul de 4 stele Phoenicia Luxury și 120 de euro pe noapte la Hotelul Phoenicia Royal, cu micul dejun inclus și cresc în funcție de pachetele pentru care optează fiecare. Tot în Mamaia Nord, cluburile își așteaptă oaspeții cu șampanie scumpă, cocktailuri cu denumiri exotice, DJ și soliști de top, dar și cu distracție până la răsărit.

În Eforie, hotelierii ne îmbie cu terapii SPA și relaxare

Nu toți turiștii apreciază nopțile pierdute și cluburile zgomotoase. Cei care preferă să asculte sunetul valurilor și țipetele pescărușilor, sunt așteptați în stațiunile Eforie și Neptun, adevărate oaze liniște și verdeață. Ce cadou mai bun poți să îți faci de Paște sau de 1 Mai, decât un pachet generos cu terapii spa, masaj și tratamente holistice și să înoți în piscinele cu apă de mare? Am descoperit câteva hoteluri în care s-au făcut investiții majore, iar cei care ajung acolo devin clienți fideli.

Aqvatonic EforieComplexul Steaua de mare, cu cele trei hoteluri: Steaua de Mare, Delfinul și Meduza, este un resort în care s-au investit milioane de euro în ultimii ani și a redevenit preferatul turiștilor străini. Centrul de relaxare Aqvatonic Balneo Spa din cadrul Hotelului Steaua de Mare dispune de 16 zone de  masaj și hidromasaj, are  culoare de înot, 3 saune: uscată, umedă și cu infraroșu și o salină cu sare de Himalaya, benefică pentru plămâni și pentru respirație. În plus, doamnele sunt răsfățate cu ritualuri în cadrul cărora își pot remodela și tonifia corpul cu renumitele terapii cu ciocolată, cu aur de 23K și uleiuri esențiale sau cu alge marine. Foarte tentantă este camera pentru masaj în cuplu, în care partenerii pot beneficia de masaj într-un cadru relaxant și pot savura un pahar cu șampanie într-un jacuzzi spațios.

Mirage SpaMed EforieO altă unitate de cazare în care s-au investit câteva milioane de euro în ultimii ani, este Hotelul Mirage MedSPA, tot din Eforie Nord.  Recent renovat, acesta este deschis tot anul. Pachete de Paște și 1 Mai sunt pentru două sau trei nopți de cazare și includ servicii de relaxare și de masă. Pentru 3 nopți, turiștii vor plăti 880 de lei. În baza de tratament, oaspeții pot face masaje, electroterapie, băi cu nămol, kinetoterapie sau gimnastică acvatică, dar beneficiază și de o piscină generoasă. Nu ratați nici tratamentele antirid cu Gerovital, dacă vreți să vă întoarceți acasă  mai tineri, radioși și cu bateriile încărcate.

În sudul litoralului, Mera  ne promite vacanța visată

Un hotel foarte primitor și frumos amenajat este Mera Brise din Mangalia. Nu are piscină sau spa, însă este situat pe faleza din Mangalia și oferă o priveliște superbă către mare, încă de la intrarea în recepție. În plus, camerele sunt frumos colorate și decorate în stil modern, cu mult bun-gust, iar restaurantul le oferă oaspeților preparate premium. Dacă preferați gălăgia copiilor de lângă piscină, puteți opta pentru celelalte hoteluri din lanțul Mera: Mera Resort din Venus sau Mera Onix situat în stațiunea Cap Aurora. Ultimul, dar nu cel din urmă, este complexul Mera Villas, un ansamblu exclusivist compus din 27 de vile, fiecare cu piscină proprie.

Mera Brise MangaliaAcestea fiind spuse, cui îi este dor de mare să ridice mâna cât mai sus. Nu uitați să faceți și o rezervare, desigur. Am verificat și se confirmă faptul că este mai ieftină rezervarea printr-o agenție de turism decât dacă mergeți direct la recepție. Toate aceste hoteluri sunt examinate, garantate și recomandate de agenții Companiei de călătorii Eximtur, unul dintre marii turoperatori ai litoralului românesc. Pe site-ul Eximtur există și un sistem de rezervări online, care vă permite să achizionați vacanța dorită. Vremea este frumoasă la mare, iar turiștii care au ajuns zilele trecute s-au bronzat deja. Vă așteptăm și pe voi!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest