fbpx
Minivacanța de Paște și 1 Mai deschide sezonul estival pe litoralul românesc

aprilie 30, 2021

minivacanta-de-paste-si-1-mai-sudul-litoralului-statiunea-cap-aurora

Aproximativ 25.000 de locuri de cazare îi așteaptă pe turiștii care doresc să petreacă minivacanța de Paște și 1 Mai pe litoralul românesc. Mare, soare, distracție, euforie, plajă cât cuprinde. De la nord la sud și retur, toată lumea se bucură de razele soarelui și de atmosfera de vacanță. Știm cu toții că aceasta este doar o prefață pentru concediul relaxant de la vară, dar poveștile frumoase ale acestui an abia încep.

În minivacanța de Paște și 1 Mai 25.000 de turiști se pot caza pe litoral

Litoralul românesc este, în fiecare an, destinația preferată de tinerii dornici de distracție. Hotelierii le pun la dispoziție turiștilor care doresc să își petreacă minivacanța de Paște și 1 Mai la mare, 25.000 de locuri de cazare, din totalul de 135.856 de locuri clasificate.

Minivacanta-de-paste-si-1-mai“Anul acesta, chiar dacă ne vom bucura de un weekend prelungit, iar ultimele prognoze meteo anunță vreme frumoasă, din cauza restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei, până acum mai puțin de 15.000 de turiști au făcut rezervare, hotelierii sperând totuși că vor fi ocupate toate locurile puse la dispoziție.

Cei mai mulți dintre turiștii români vor alege să petreacă zilele libere în stațiunea Mamaia sau Vama Veche, unde vor fi deschise și cele mai multe unități de cazare. Tariful mediu pe litoral în această perioadă este de 220 lei/persoana/noapte”, afirmă Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv FPTR.

Cele 6 stațiuni din Mangalia vor redeveni perla litoralului românesc

Să nu uităm că stațiunile din sudul litoralului erau pline-ochi în minivacanța de Paște și 1 Mai, înainte de 1990. Tocmai de aceea, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a declarat pentru Discover Dobrogea că derulează multe proiecte de investiții, astfel încât cele 6 stațiuni să redevină ce au fost.

”Nu știu cum va debuta acest sezon estival, dar eu cred că va fi unul bun. Turiștii care ne vor vizita vreau să fie optimiști. Atât cei care vor alege sudul litoralului, cât și operatorii în turism trebuie să aibă încredere în noi.

minivacanta-de-paste-si-1-mai-sudul-litoralului-statiunea-cap-auroraProprietarii hotelurilor fac investiții, noi ne ocupăm de infrastructură. Pe fonduri europene finalizăm stațiunea Saturn până la începerea sezonului estival. Faleza de la Saturn sperăm că până la 1 iunie va fi practicabilă, dar nu o să fie gata și vom continua lucrările după 1 septembrie.

În Neptun ne apropiem de final. Am lucrat la infrastructură cu fonduri europene, pentru că nu au mai fost făcute reabilitări de la înființarea stațiunii, în anii 70.

Erau necesare aceste investiții, pentru că vorbim de stațiuni de interes național și urmează să modernizăm și celelalte stațiuni. Am depus deja la Compania Națională de Investiții, vorbim de Ministerul Dezvoltării, proiecte pentru stațiunile Venus și Jupiter, urmează Cap Aurora și Neptunul, în zona lacurilor, care nu a fost amenajată în ultimii 10 ani. Va urma Olimp, care se dezvoltă foarte frumos și ne dorim ca aceste stațiuni să arate cum erau odată.

Culmea, ne dorim ca aceste stațiuni să arate cum erau ele pe vremuri, în anii 70-80 și să fie la fel de pline cum erau în acei ani.

Cele 6 stațiuni din Mangalia sunt aerisite și au multe spații verzi, parcuri, pădurea Comorova, un parc de 500 de hectare, 6 lacuri și multe alte locuri minunate. În Olimp avem 3 parcuri, de exemplu și vor rămâne parcuri, pentru că au fost protejate prin Planul Urbanistic General.

Au început să vină din ce în ce mai mulți turiști în sudul litoralului și ne bucurăm că redescoperă litoralul românesc”. a declarat pentru Discover Dobrogea primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

Turiștii sunt încurajați să își petreacă vacanța pe litoralul românesc

Hotelierii au dat un semnal optimist pentru cei care doresc să își petreacă anul acesta vacanța pe litoralul românesc. Ei și-au vaccinat personalul și promit că vor păstra aceleași măsuri de igienă și protecție pentru turiști și angajați, ca anul trecut.

statiunea-mamaia-fotografie-aeriana-drona”Pe măsură ce numărul populației vaccinate crește, se începe să se lucreze la măsurile de relaxare. Vedem că încep testări și pentru evenimente, iar dacă toate lucrurile se desfășoară în siguranță, eu cred că lucrurile vor evolua pozitiv.

Până în partea de vârf de sezon sper să se permită măcar evenimente în aer liber, până la un anumit număr de participanți, să putem vedea pe litoral noi evenimente.

Noi, poate ne plângeam cu toții înainte, dar acum observăm că aveam un litoral unde ne simțeam bine, eram activi, se întâmplau lucruri, ne bucuram de vacanță și cu toții ne dorim să ne întoarcem la această situație, la normalitate”, a declarat pentru Discover Dobrogea, Anca Pavel-Nedea, directorul Asociației Patronale Mamaia-Constanța.

Stațiunea Cap Aurora redevine preferata turiștilor familiști

Situată într-o zonă liniștită și foarte verde, stațiunea Cap Aurora, cea mai nouă de pe litoralul românesc, a început să fie preferată de români. De la co-proprietarul Hotel Opal, Anca Pavel-Nedea am aflat ce facilități le oferă turiștilor, unitatea de cazare pe care o conduce.

”În primul rând, Cap Aurora este o stațiune liniștită. Este cel mai ieșit punct în mare al litoralului românesc.

Hotel Opal beneficiază de o priveliște extraordinară, atât către Pădurea Comorova, cât și către mare și are camere care sunt poziționate în dreptul Mării Negre.

arhitectura-litoralul-romanescLa noi, turiștii se bucură de răsărituri și apusuri de soare superbe. Avem o terasă de excepție și le oferim turiștilor muzică live în fiecare seară, dar și produse de calitate, pentru că meniul este deosebit, cum mai rar întâlnim în partea de sud a litoralului.

anca-pavel-nedea-proprietar-hotel-Opal-cap-auroraAvem teren de tenis și oferim divertisment pentru copii. Avem mese incluse în regim bufet și seara cina a-la-carte. Avem un personal cu care lucrăm mereu pentru a crește în standardele în industria ospitalității, iar angajaților le spunem că un zâmbet oferit unui turist este mai important decât orice”, spune co-proprietarul Hotelului Opal din stațiunea Cap Aurora, Anca Pavel-Nedea.

Vacanță la mare în siguranță, chiar și în pandemie

Turiștii sunt interesați să își petreacă vacanța pe litoralul românesc. Vânzările au crescut comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, chiar dacă pandemia de Covid 19 nu s-a terminat.

”Agenții economici și-au pregătit hotelurile, iar cei care au avut investiții mai mari și nu au reușit să deschidă, probabil, vor primi turiștii până la jumătatea lunii mai. Litoralul este foarte bine pregătit și sper ca serviciile să fie mai competitive decât am avut în anii trecuți.

Având în vedere că mulți români s-au vaccinat, totul este OK. Mai mult decât atât, noi, cei care lucrăm în turism am reușit să imunizăm angajații, în proporție de 70-80% din personalul existent acum. Urmează etapa a doua de vaccinare, pentru cei care vor veni să întregească echipa în unitățile de cazare. Totul va fi bine, iar turiștii vor avea parte de o vacanță sigură și frumoasă”, a declarat pentru Discover Dobrogea prim-vicepreședintele FPTR, Nicolae Bucovală.

Litoralul îi așteaptă în minivacanța de Paște și 1 Mai, pe toți cei cărora le este dor de mare și vor să își petreacă în mod relaxat aceste zile libere. Sărbători cu multe bucurii vă dorim și o minivacanță reușită!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest