fbpx
Mamaia Constanta
Mii de turiști sunt așteptați la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca

august 30, 2019

Festivalul Borsului Lipovenesc de Jurilovca

Borș de pește, mămăliga prăpădește, la Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca. Oricât de bine ar prepara gospodinele borșul de pește acasă, acum, fără supărare, trebuie să recunoaștem că nu iese mai bun decât cel pe care îl mâncăm în deltă. Au, așa, rușii lipoveni și ucrainenii niște rețete secrete și bine păstrate, că te lingi pe degete după ce mănânci borșul lor. Lipovencele spun că ingredientul secret pentru un borș de pește reușit este ”sufletul” pe care îl pun când pregătesc mâncarea. Probabil au un suflet mare, că acest preparat este atât de iubit, încât strânge mii de turiși în perioada Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca, care, anul acesta se desfășoară în perioada 31 august-1 septembrie.

30.000 de porții, la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca

Organizatorii Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca spun că anul acesta sunt pregătite pentru participanți 30.000 de porții de borș de pește, cu 10.000 mai multe decât în 2018.

Festivalul-Borsului-lipovenesc-de-peste-Jurilovca Ei au precizat că vor veni mulți turiști, inclusiv din București, special pentru acest eveniment, pentru că s-a dus în toată țara vestea borșului de la Jurilovca, despre care se spune că este cel mai gustos.

5,5 tone de pește prepară lipovencele, pentru acest eveniment

Unul dintre secretele unui borș reușit îl reprezintă prospețimea peștelui. Astfel, cei care organizează festivalul de la Jurilovca au pregătit 5 tone și jumătate de pește, achiziționat din zona Dobrogei de Nord.

bors-de-peste-Delta-Dunarii Pentru a nu pleca acasă cu mâna goală, turiștii vor putea cumpăra produse din pește, de la cele 35 de standuri amenajate, a declarat primarul Eugen Ion.

Mâncarea lipovenească se degustă cu muzică locală

Cei care ajung în Jurilovca, se vor bucura atât de produsele tradiționale absolut delicioase, cât și de distracție pe măsură. Ansamblurile locale lipovenești îi vor binedispune pe participanții la festival și îi vor invita la dans. Reabinuska JCI 4x4 PlayProgramul artistic din acest an al Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca va cuprinde și recitaluri susținute de Georgiana Maria Chiriță, Radu Captari, Lidia Buble și Valentin Sanfira.

Gastronomia deltaică promovată în județul Tulcea

Evenimentele gastronomice organizate în această perioadă în mai multe localități din județul Tulcea, au scopul de a promova atât turismul rural și ecologic, cât și tradițiile, gastronomia, meșteșugurile și patrimoniul cultural.

Icre delta Mulți români și străini au început să aprecieze această formă de turism, din dorința de a evada din zonele aglomerate în care își petrec foarte mult timp. O gură de aer proaspăt din Delta Dunării și preparatele gătite de gospodinele care știu să pregătească peștele în mii de feluri, îi detemină pe turiști să aleagă o excursie în județul Tulcea, indiferent de anotimp.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest