fbpx
JCI Play 4X4 Jurilovca, un eveniment de excepție, apreciat de copii și adulți

mai 28, 2019

JCI 4X4 Play Jurilovca

Pentru prima dată în ultimii 7 ani, Asociația Junior Chamber International filiala Constanța a organizat tradiționalul eveniment JCI Play 4X4 în Dobrogea de Nord. Peisajele spectaculoase din județul Tulcea l-au inspirat pe Cristi Stancu, managerul de proiect și nu a greșit deloc cu alegerea făcută. Evenimentul a fost un succes, atât pentru copiii membrilor JCI, cât și pentru adulții care au participat. Peisajele seducătoare, jocurile organizate ca la carte și buna-dispoziție au fost ingredientele care au condimentat ziua de sâmbătă, 25 mai.

JCI Play 4X4 a ocolit codul galben de ploaie

Codul galben de ploi și vijelii prognozat de meteorologi i-a speriat puțin pe organizatorii JCI Play 4X4, dar au mers mai departe și nu au anulat evenimentul. Nici cei care au confirmat participarea nu au renunțat, deși se așteptau să ajungă acasă plini de noroi, din cap până-n picioare.

JCI -4X4-Play-Jurilovca Vremea a fost însă după sufletul celor care au mers până la capăt în această acțiune. Norii de ploaie au fost evitați cu grație, ba chiar ne-am bucurat de prezența lor fotogenică. Cele două rafale de ploaie care s-au abătut în drumul plimbăreților, nu au făcut altceva decât să spele puțin mașinile prăfuite pe drumurile de pământ de pe câmpiile Dobrogei.

Un convoi cu mașini de teren colorate

JCI Play 4X4 a fost organizat în Dobrogea de Nord, din dorința de a fi promovată această regiune. Inclusiv președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac s-a implicat și le-a acordat organizatorilor, tot sprijinul necesar.

JCI-Play-4x4-Jurilovca Faceți un exercițiu de imaginație pentru a vă da seama cât de frumos arăta convoiul format din 30 de mașini de teren colorate, pe dealurile și câmpiile verzi ale Dobrogei. Un adevărat spectacol! Dacă veți avea vreodată posibilitatea să participați la o astfel de acțiune, vă recomand din suflet să nu o ratați.

În Portul Jurilovca s-a dat startul distracției

Peste 100 de persoane au participat la ediția din acest an JCI Play 4X4, cu 30 de mașini de teren. Adunarea s-a dat în Portul Jurilovca, devenit neîncăpător pentru numărul mare de autovehicule și de oaspeți. Ansamblul lipovenesc Reabinușka i-a delectat pe participanți înainte de plecarea pe traseu.

JCI Play 4x4 JurilovcaFoto: Lucian Gonțilă

După ce ne-am înveselit cu muzica rușilor lipoveni, gimnasta Dana Sofronie a dat startul. Concurenții au fost împărțiți în 5 echipe, iar după ce au făcut o poză de grup, au pornit la drum, pe traseul: Jurilovca – Visterna – Enisala – Slava Rusă – Camena – Vișina.

Adrenalină și mulți cai putere

”Singur nu aș fi venit niciodată în aceste locuri. Este spectaculos aici, voi reveni!”, a spus unul dintre participanți. În satul Visterna din comuna Sarichioi, într-un loc înconjurat de dealuri, câțiva șoferi s-au jucat cu mașinile într-o groapă, probabil o fostă carieră.

Foto: Lucian GonțilăJCI-4X4-Play-Jurilovca

A urmat zona din apropierea Cetății Enisala, acolo unde atât adulții, cât și copiii au participat la activitățile de teambuilding organizate într-un cadru original. Am fost de multe ori la Fortăreața medievală de la Enisala, dar niciodată nu am ajuns pe câmpul din dreptul ei, pe care îl admiram mereu de la distanță.

JCI-4X4-Play-Jurilovca Fotografiile făcute acolo sunt spectaculoase, cu multă verdeață în jur, nori decorativi pe cer și Cetatea Enisala în fundal.

Comoara ascunsă în pădurea Slava Rusă

A fost grea despărțirea de peisajul spectaculos de la Enisala, dar cele 30 de mașini s-au deplasat regulamentar spre pădurea Slava Rusă. Sincer, n-am mai ajuns acolo până acum, dar vă spun cu sinceritate că pădurea este superbă. Acolo, cele 5 echipe au fost provocate să găsească ”comorile” ascunse pe lângă copaci, cu ajutorul busolelor și cu instrucțiunile de rigoare. Copiii au fost foarte încântați să participe la această probă și se credeau exploratori.

JCI Play 4x4 JurilovcaFoto: Lucian Gonțilă

”Îmi aduc aici copilul, pentru că socializează și stă mult timp în aer liber. În plus, își dezvoltă pasiunea pentru aventură și spiritul competitiv”, a precizat Manuela Stamate-Costea, care s-a bucurat că a participat la eveniment împreună cu soțul și cu David, băiatul lor.

Cariera Camena și spectacolul pe 4 roți

Puțină lume știe despre această carieră cu piatră roșiatică, însă pentru organizatorii JCI Play 4X4 a reprezentat un punct central în incursiunea prin Dobrogea de Nord. Este un loc spectaculos, în care șoferii curajoși cu mașini puternice s-au jucat pe cinste, iar ceilalți participanți s-au fotografiat pe stânci.

JCI Play 4x4 JurilovcaFoto: Lucian Gonțilă

Un cuplu stabilit de câțiva ani în Elveția a venit în țară săptămâna trecută pentru a se căsători, dar nu a ratat nici evenimentul JCI 4×4 Play.

JCI Play 4x4 JurilovcaFoto: Lucian Gonțilă

Cei doi mi-au spus că le-a plăcut mult evenimentul și au precizat că vor participa și anul viitor. Ei au primit chiar și un premiu special pentru că și-au petrecut o parte din luna de miere la JCI Play 4X4.

Suvenir din Dobrogea, destinația finală JCI Play 4X4

După o zi plină de activități, șoferii și însoțitorii lor și-au tras răsuflarea și s-au ospătat cu mâncăruri tradiționale, în gospodăria ”Suvenir din Dobrogea”, din satul Vișina.

Suvenir din Dobrogea JCI 4X4 Play Jurilovca Ei au încheiat ziua cu o  petrecere câmpenească organizată în curtea Biancăi Folescu, cea care promovează tradițiile și meșteșugurile autentice. Bianca Folescu a pus bazele unui model de business rural cu specific dobrogean, iar gospodăria ei este extrem de apreciată atât de adulți cât și de copiii care îi calcă pragul.

JCI Play 4x4 JurilovcaFoto: Lucian Gonțilă

A fost o zi plină de adrenalină, aventură și distracție, pentru toți participanții. Concurenții au primit diplome de participare, iar cei care s-au clasat pe primul loc au fost premiați. Cu siguranță numărul celor care se vor înscrie anul viitor la acest eveniment va fi mai mare. După publicarea câtorva fotografii pe pagina de Facebook, câțiva dintre membrii comunității Discover Dobrogea și-au exprimat deja interesul să participe la ediția următoare.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest