fbpx
Goran Bregovic, concert extraordinar la Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca!

iulie 27, 2023

Festivalul Borșului Lipovenesc Jurilovca

Renumitul artist Goran Bregovic este invitatul special al Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca, ce va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023.  Bregović este una dintre cele mai cunoscute și iubite voci din Balcani, din Europa și, de ce nu, din lume.

Artistul Goran Bregovic va susține un concert de 90 de minute la Festivalul Borșului de la Jurilovca

Concertul lui Goran Bregovic în Jurilovca reprezintă o premieră pentru județul Tulcea, care nu a mai găzduit până acum o reprezentație a vreunui artist de asemenea nivel.

Bregovic și al său Wedding and Funeral Band vor urca pe scena din Noul Port Turistic din Jurilovca la ora 21.00, iar concertul va dura 90 de minute.

„Goran Bregovic reprezintă perfect, prin muzica sa, amestecul de etnii și tradiții care definește atât de bine Balcanii și care e atât de prezent în Dobrogea. Nu cred că există un loc mai bun pentru un concert al acestui mare artist decât la Jurilovca, în inima celui mai amestecat și tolerant județ al României”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și inițiatorul Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca.

„Am crescut pe muzica lui, am dansat la petreceri, i-am învățat melodiile, iar pe 2 septembrie le vom cânta cu toții, în portul din Jurilovca, alături de însuși Goran Bregovic! Așa arată un vis devenit realitate” a mai spus Eugen Ion.

Pornit în 2008 ca o serbare tradițională, Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a devenit, după 15 ani, cel mai mare festival în aer liber din Dobrogea de Nord. La ediția de anul trecut au fost prezenți la eveniment aproape 100.000 de oameni în două zile de eveniment.

Concertul Goran Bregovic Wedding and Funeral Band face parte din turneul internațional „Tri Pisma Iz Sarajeva” (Trei scrisori din Sarajevo), întrerupt de pandemie în 2020 și reluat în forță anul trecut. „Trei scrisori din Sarajevo” este un spectacol despre destrămarea unei țări multi-etnice și reunește atât compoziții noi, precum și unele dintre cele mai cunoscute piese ale lui Goran, de la Ederlezi la Kalasnikov.

Componența Goran Bregovic Wedding and Funeral Band este: Goran Bregovic, Muharem REDZEPI, Bokan STANKOVIC, Dragic VELICKOVIC, Stojan DIMOV, Aleksandar RAJKOVIC, Milos MIHAJLOVIC și celebrele voci bulgărești Ludmila RADKOVA-TRAYKOVA și Daniela RADKOVA-ALEKSANDROVA.

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest