fbpx
Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

februarie 28, 2024

galeriile-de-arta-din-constanta-vor-fi-reabilitate

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani.

Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate

Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 15 a primit funcționalitatea de Galerie de Artă începând din 1987, iar de atunci a beneficiat de o singură reabilitare, în anul 1991. Odată cu modernizarea și revitalizarea străzii Ștefan cel Mare, era nevoie ca și Galeriile de Artă, care între timp au devenit nefuncționale, să revină la viață.

Astăzi a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor, iar în scurt timp va fi dat ordinul de lucru și vor fi demarate lucrările.

Pentru că imobilul într-o stare avansată de degradare, se vor executa lucrări de înlocuire a tâmplăriei, a materialelor de placare a fațadei, vor fi schimbate plafoane, pardoseli, instalații electrice și sanitare și va fi realizată o copertină de acces. De asemenea, interiorul va fi recompartimentat în sensul că vor fi deființate anumite uși, iar câțiva pereți care nu sunt de rezistență vor fi desființați și va fi construit un alt perete din rigips.

După finalizarea lucrărilor, Constanța va avea din nou un spațiu de expoziție pentru lucrările artiștilor, aflăm de la reprezentanții Primăriei Constanța.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest