fbpx
Mamaia Constanta
Festivalul Borșului Lipovenesc se reprogramează pentru anul viitor
festivalul-borsului-lipovenesc-de-peste-jurilovca

Festivalul Borșului Lipovenesc, unul dintre cele mai așteptate evenimente din județul Tulcea, NU SE ORGANIZEAZĂ anul acesta. Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării  ne atrage atenția asupra ofertelor promovate de agenții economici în mediul online, pentru a evita eventuale neplăceri. În această perioadă găsim în mediul online, numeroase anunțuri privind organizarea unui „Festival al borșului de pește”. Cei interesați sunt sfătuiți de către reprezentanții AMDTDD să consulte foarte atent condițiile de participare, costurile și să solicite detalii despre organizatori.

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca se reprogramează pentru anul 2021

Septembrie, în mod tradițional, luna festivalurilor gastronomice în Delta Dunării este mult mai săracă în acest an, atât de complicat din punct de vedere sanitar, dar și economic. Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca, un eveniment care atrage în fiecare an mii de turiști din toată țara, NU va putea fi organizat anul acesta.

festivalul-borsului-de-peste-crisan-jurilovca

„Anul acesta Delta Dunării este în topul preferințelor turiștilor români ca destinație ideală de vacanță, în context pandemic. Sigur că, turiștii s-au obișnuit ca din oferta turismului deltaic să nu lipsească și numeroasele evenimente culturale și gastronomice, dar în acest an, chiar dacă acestea lipsesc, îi asigurăm că destinația turistică Delta Dunării rămâne la fel de fascinantă”, afirmă președintele Asociației de Management Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării – Crișan se reprogramează pentru anul viitor

Nici Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării – Crișan, NU SE ORGANIZEAZĂ în acest an, ca măsură de prevenire a răspândirii noului tip de Coronavirus și a fost reprogramată pentru anul 2021.

StorceagTuriștii pot merge însă în Delta Dunării pentru a se bucura de atracțiile din zonă, iar celebrul borș îl pot mânca la pensiunile sau hotelurile în care sunt cazați.

festivalul-borsului-lipovenesc”Sezonul turistic continuă în Delta Dunării și îi invităm pe toți cei care iubesc natura să experimenteze o plimbare cu caiacul sau să participe la o partidă de pescuit. Îi asigur că vor avea parte de experiențe de neuitat”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management Delta Dunării.

Turismul cultural și cel gastronomic din județul Tulcea au de suferit în perioada pandemiei

Măsurile luate la nivel guvernamental pentru siguranța sanitară, dar și interzicerea unor manifestări culturale, cum erau festivalurile borșului de pește de la Jurilovca sau Crișan, le creează probleme localnicilor și investitorilor în turism. Mai mult decât atât, a fost stopat și procesul de înființare a punctelor gastronomice locale, început anul trecut. Există în prezent 24 de astfel de puncte gastronomice locale, mult prea puține față de ceea ce ar trebui să fie în deltă.

”Înființarea acestor puncte, de cele mai multe ori nu presupune și cazarea turiștilor și atunci, neavând vizitatori, localnicii nu au mai întreprins demersurile necesare pentru înființarea acestor mici afaceri autorizate. Sperăm ca anul viitor lucrurile să revină la normal, în condițiile în care criza sanitară ajunge la un final. Vorbim de măsuri post-pandemie și atunci, în discuțiile în cadrul Asociației Delta Dunării, în Adunarea Generală, în Consiliul Director avem în vedere o strategie pe termen mediu și lung, pentru a asigura o dezvoltare economică turistică echilibrată. Evident că toată această criză ne va afecta, probabil și anul viitor, dar suntem datori să găsim soluții pentru a prezerva activitatea turistică în Delta ă”, a precizat pentru Discover Dobrogea președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac.

Sezonul turistic în Delta Dunării continuă

pelicani-comuni-delta-dunariiSezonul turistic continuă în Delta Dunării până la finalul lunii noiembrie, iar cele mai căutate activități de recreere sunt pescuitul, traseele de caiac-canoe, cicloturismul, plimbările pe canale și traseele în pădurile Letea și Caraorman.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest